presseomtale af Dansk Aktionærforening

06. april 2021 kl. 10.17
Presseomtale: IT-Branchen vil nu gennemgå sin egen governance i forlængelse af Natasha Friis Saxbergs farvel til bestyrelsesposten hos Valuer. Dansk Aktionærforening bifalder hendes beslutning.
30. marts 2021 kl. 11.05
Presseomtale: Søgsmål bør være den sidste udvej, og derfor opfordrer formanden for Dansk Aktionærforening til, at aktionærer, der overvejer gruppesøgsmål mod it-selskabet Valuer i stedet søger en dialog med virksomheden.
25. marts 2021 kl. 11.12
Presseomtale: Flere af de oplistede abonnementskunder i Valuers børsprospekt lever ikke op til selskabets måde at definere nye abonnementskunder i dag. Det fremgår af et skriftligt svar fra it-selskabet i forlængelse af historierne om, at halvdelen af de navngivne selskaber i prospektets afsnit om abonnementskunder - Rabobank og Siemens Gamesa - har tilkendegivet, at de kun benyttede sig af platformen på projektbasis. "Det vil være klædeligt, hvis investorerne får en afklaring fra selskabet om, hvad der er op og ned i forhold til kunderne," siger Mikael Bak, direktør for Dansk Aktionærforening.
25. marts 2021 kl. 11.08
Presseomtale: Hvis man lige ser bort fra den forventede og tilbagevendende pensionskasse-kritik af formandens honorar, så udviklede debatdelen af Mærsks digitale generalforsamling tirsdag sig til noget nær et roseorgie. "Der er potentiale for at udvikle relationen yderligere, så flere kan lære selskabets kvaliteter at kende,'' lød det fra Dansk Aktionærforening.
16. marts 2021 kl. 12.17
Presseomtale: Et vaskeægte investeringsboom. Det er hvad investeringsportalen Nordnet har oplevet efter den seneste bølge af nye investorer, som strømmer til i øjeblikket. Ifølge Ole Søeberg, som er formand for Dansk Aktionærforening, er en af hovedårsagerne til, at folk vælger at investere corona-krisen, og at folk er blevet mere bevidste om negative renter.
11. marts 2021 kl. 11.33
Presseomtale: Salget af risikable investeringsprodukter, der giver mulighed for at satse flere penge, end man ejer, er steget markant under coronakrisen, skriver Finans. »Det ender med at minde mere om et kasino, når risikoen bliver så høj, og tingene går så hurtigt, som det er tilfældet med denne type af produkter,« siger administrerende direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak, til mediet.
11. marts 2021 kl. 11.30
Presseomtale: Man sender da sine penge ind i aktiemarkedet. Og det, kan man faktisk konstatere, er sket hos handelsplatformene Nordnet og Saxo Bank, mens Dansk Aktionærforening melder om stigende medlemstal, og Bankinvest ser de private investorers andel af aktiemarkedets handelsvolumen stige til en fjerdedel i det amerikanske aktiemarked
11. marts 2021 kl. 11.27
Presseomtale: Det seneste år er der sket noget radikalt med dynamikken i aktiemarkedet. Private investorer er kommet til med deres ''dumme penge'', som mange professionelle investorer ynder at kalde dem. ''Jeg vil ikke blande mig i, hvordan andre handler aktier, men man skal nok forvente, at nogle af de nye private investorer kan skabe mere volatilitet i udvalgte selskabers aktiekurser fremover,'' siger Ole Søeberg, formand i Dansk Aktionærforening, der tvivler på, at det vil betyde store skvulp i det brede aktiemarked. Han har selv udnyttet, at netop Nokia blev udsat for et stormløb i slutningen af januar.
05. marts 2021 kl. 09.06
Presseomtale: Der gemmer sig flere spændende aktiemuligheder på det britiske marked. Det fortæller direktør Mikael Bak fra Dansk Aktionærforening i onsdagens udgave af podcasten Millionærklubben. Det sker på baggrund af, at foreningen i dets kommende magasin sætter fokus på britiske aktier. Aktierne kan tjene som investeringsinspiration, påpeger Mikael Bak.
Mikael Bak fik talt om to af aktionærforeningens seneste aktieguides, da han besøgte Millionærklubben onsdag morgen. Guides, der alt i alt indeholder hele 25 aktier.
04. marts 2021 kl. 23.01
Presseomtale: Direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak var onsdag i Millionærklubben, hvor han fortalte om foreningens seneste aktieguides, der alt i alt indeholder tips om 25 aktier.
23. februar 2021 kl. 12.46
Presseomtale: Torsdag var flere magtfulde Wall Street-aktører samlet ved en høring i Gamestop-sagen. Hos Dansk Aktionærforening håber man, at høringen vil sætte fokus på at få bedre vilkår for de private investorer.
Ekstra Bladet var de første til at efterspørge Dansk Aktionærforenings og Mikael Baks synspunkter umiddelbart efter GameStop-høringen i den amerikanske Kongres natten til fredag. Herefter fulgte en række øvrige medier, og til sidst begyndte medierne at plukke fra hinanden for at få fat i Mikael Baks udtalelser.
22. februar 2021 kl. 20.47
Presseomtale: Dansk Aktionærforening og Mikael Bak kom bredt rundt i det danske medielandskab med en række udtalelser om GameStop-høringen i den amerikanske kongres i sidste uge. Først var det Ekstra Bladet, der fredag morgen citerede foreningens direktør, dernæst Børsen og til sidst Danmarks Radios P1.
18. februar 2021 kl. 11.30
Presseomtale: Kurslisten på vækstbørsen Nasdaq First North har de seneste par uger fået tilføjet et par ekstra linjer, efter selskaberne Nexcom og Bactiquant har sendt deres aktier på markedet. "Det ville være bedst for de private investorer, hvis man kunne vente med at børsnotere Nexcom, til man fik mere styr på, hvad der er op og ned i Blue Vision- og Heartcare-sagen,'" sagde adm. direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak i den forbindelse.
11. februar 2021 kl. 14.49
Presseomtale: De danske småinvestorer forholder sig kritisk overfor hedgefonde, som tjener penge på spekulation i aktiekursfald. Ifølge en spørgerunde i Dansk Aktionærforening har foreningens medlemmer udtrykt ønske om, at der skal være strengere regulering på short selling.
02. februar 2021 kl. 10.58
Presseomtale: Også unge danskere er med i det børsdrama, der lige nu udfolder sig på Wall Street. Mange nye investorer handler på stemningen fra de sociale medier, lyder det fra økonom. »Folk har fået øjnene op for, at det er relativt nemt at handle, og man ikke behøver stor viden for at komme i gang. De har samtidig fået mere tid og overskydende penge. Og så har markedet været gunstigt, så det har været selvforstærkende«, siger Mikael Bak, der er direktør i Dansk Aktionærforening.
02. februar 2021 kl. 10.55
Presseomtale: Flere danskere vælger at investere i de såkaldt passivt forvaltede investeringsfonde, viser tal fra Finans Danmark. Hos Dansk Aktionærforening mener direktør Mikael Bak, at det er positivt, at flere danskere har fået øjnene op for de passive investeringsfonde - både de danske investeringsfonde og udenlandske ETFer. »Det er tankevækkende, at en ETF med det danske C25-indeks jo ville have givet et fantastisk afkast sidste år,« siger Mikael Bak.
Direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak var torsdag stået tidligt op for på TV 2 at udtale sig om de hurtige amerikanske tech-aktier.
29. januar 2021 kl. 17.53
Presseomtale: Medierne ville i ugens løb høre, hvad direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak havde at sige til det oprør, der lige nu foregår omkring den amerikanske aktie GameStop, ligesom han på TV 2 forholdt sig til de store stigninger i tech-aktierne.
29. januar 2021 kl. 12.08
Presseomtale: Når en hær af private investorer angriber spekulative fonde, løber de en enorm risiko. Kurserne flyver op og ned i raketfart. Det ser man i sagen om Gamestop. Direktør Mikael Bak i Dansk Aktionærforening fraråder sine medlemmer at deltage i sådan et stormløb. »Som forening kan vi ikke anbefale, at almindelige private investorer køber aktier i for eksempel GameStop, når det sker, uden at den reelle værdi i selskabet er til stede. Så det er ikke spekulation, jeg vil anbefale, at man går med i. Det er jo et angreb på en short position, og de fleste går formentlig med i et forsøg på at tjene hurtige gevinster, og andre har også et ideelt ønske om at gøre op med den magt, som shorthandlen har fået. Alt har en risiko, og her er den virkelig stor,« siger han.
26. januar 2021 kl. 09.20
Presseomtale: Der er gået hyperinflation i de private investorers interesse for aktietips på de sociale medier, men det kan være farligt for dem, advarer eksperterne. - Folk skal være på vagt overfor, at nogle meningsdannere også har en økonomisk interesse, som ikke altid kan være lige let at gennemskue, lyder det fra Mikael Bak, der er administrerende direktør i Dansk Aktionærforening, til Finans.
26. januar 2021 kl. 09.15
Presseomtale: Kontoen blev indført i 2019, og målet var at understøtte en større aktiekultur blandt alle danskere. Beløbsloftet er nu reduceret til 102.300 kr., og den planlagte forhøjelse i 2021 til ca. 150.000 kr. er blevet aflyst. Direktør i Dansk Aktionærforening, Michael Bak betegner beslutningen som »et mindre politisk selvmål.«
19. januar 2021 kl. 09.44
Presseomtale: Etoro tilbyder kurtagefri aktiehandel og vil holde liv i dansk brugervækst. Hos Dansk Aktionærforening hilser direktør Mikael Bak Etoro velkommen: "I en digital tidsalder er det naturligt, at der løbende kommer nye aktører på markedet for onlinehandel. Samtidig er det dog også vigtigt, at man som privat investor og forbruger sætter sig ind i de tilbud og vilkår, som kommer fra de nye udbydere."
Direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak var torsdag i Børsen for at tale om foreningens syn på Blue Vision-sagen.
14. januar 2021 kl. 17.27
Presseomtale: Mikael Bak udtalte sig i dagbladet Børsen om Blue Vision-sagen, der handler om modstridende interesser i et fejlslagent virksomhedsopkøb.
14. januar 2021 kl. 13.20
Presseomtale: Dansk Aktionærforening frygter, at private Blue Vision-aktionærer ikke har fået varetaget deres interesser ordentligt i forbindelse med et fejlslagent virksomhedsopkøb.
12. januar 2021 kl. 13.52
Presseomtale: - I 2021 bliver det interessant at følge med i, om det er en vedvarende rotation, og hvilke markeder som i givet fald vil få en opblomstring, siger Nikolaj Holdt Mikkelsen. Klima og bæredygtighed kommer vi heller ikke uden om, siger Mikael Bak, der er direktør i Dansk Aktionærforening. - Vi ser, at både banker og privatpersoner interesserer sig mere for den grønne dagsorden. Og det er især kvinderne og de unge, som ønsker at investere bæredygtigt, siger han.
TV 2 NEWS sendte ikke helikopteren i luften, men det var da muligvis tæt på, eftersom den store tv-station mandag valgte at bruge alle finansudsendelserne på at diskutere Dansk Aktionærforenings store nytårsundersøgelse.
06. januar 2021 kl. 20.12
Presseomtale: Nytårsundersøgelsen, hvor Dansk Aktionærforenings medlemmer og modtagere af nyhedsbrevet blev spurgt om aktieårene 2020 og 2021, har været bredt eksponeret. TV 2 NEWS valgte nemlig mandag formiddag at bygge deres finansudsendelser op omkring undersøgelsen.
18. december 2020 kl. 11.20
Presseomtale: ''De professionelle investorer har tilsyneladende opført sig, som man siger, de private gør - panikker og sælger lavt og køber dyrt - mens de private i år har opført sig fuldstændigt rationelt. Det er fascinerende,'' siger Ole Søeberg, der repræsenterer de private via sit formandskab for Dansk Aktionærforening, men som bestemt ser sig selv som en del af de professionelle investorer.
17. december 2020 kl. 11.24
Presseomtale: Medlemmerne strømmer ind, lyder det fra Dansk Aktionærforening, der har udvidet bestyrelsen med radiovært for "Millionærklubben" og tidligere DR-korrespondent. Siden nytår har mere end 1000 nye danskere meldt sig ind i de private investorers forening, Dansk Aktionærforening, der regner med at runde 15.500 medlemmer inden årets udgang.
17. december 2020 kl. 11.23
Presseomtale: Dansk Aktionærforening offentliggør løbende undersøgelser, som sammenligner afkastet mellem de aktive og passivt forvaltede fonde. - De seneste to år har billedet været klart: de passive fonde vinder. Det betyder, at man både kan spare omkostninger og se ind i et bedre afkast, forklarer Mikael Bak, der er direktør for Dansk Aktionærforening.
15. december 2020 kl. 10.50
Presseomtale: Det er blevet billigere end det nogensinde har været før, hvis man vil eje investeringsfonde, viser en opgørelse fra analysehuset Morningstar. Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, udtaler: »Vi har endnu ikke set konkurrencen fra de billige EFT’ere slå igennem for alvor, og samtidig oplever vi at Danmark er et lille marked, hvor mange handler og investerer lokalt, og også ofte via deres egen bank, særligt i den ældre generation med store formuer. Prisforskellen virker umiddelbart i den høje ende, så en øget konkurrence også fra seriøse udenlandske udbydere vil være velkommen.«
15. december 2020 kl. 10.48
Presseomtale: Ifølge Dansk Aktionærforening er prisforskellen ikke overraskende. Konkurrencen fra billige ETF'er er ednnu ikke slået igennem i Danmark, mens mange danskere fortsat handler lokalt via deres bank, siger Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, til Finans.
08. december 2020 kl. 09.50
Presseomtale: Et af de steder, hvor de har kunnet mærke danskernes øgede aktielyst, er i Dansk Aktionærforening. Alene i det seneste kvartal fik de tre gange så mange nye medlemmer som normalt, og ifølge administrerende direktør Mikael Bek, er der ingen tvivl om, at aktier er kommet til at fylde mere under coronakrisen end tidligere.
08. december 2020 kl. 09.45
Presseomtale: Det møder stor bekymring hos Dansk Aktionærforening, at Waturu talte usandt på InvestordDgen i Aalborg, da det er et officielt arrangement, hvor virksomheder kommunikerer med private investorer.
03. december 2020 kl. 10.09
Presseomtale: Nasdaq-børsen i København har netto tabt næsten 30 selskaber siden 2013. Dansk Aktionærforening Dansk Aktionærforening vil gerne have, at virksomheder føler, at det er attraktivt at komme på børse. "Hvis vi skal have flere noteringer, skal der også mere privat kapital ud at arbejde,'' siger aktionærforeningens direktør Mikael Bak.
03. december 2020 kl. 10.06
Presseomtale: Langt flere afnoteringer end nynoteringer betyder, at børslisten skrumper hastigt i Danmark. Men i Sverige vokser den.Tendensen huer ikke Dansk Aktionærforening. "Umiddelbart er det bekymrende, at vi ikke kan fastholde niveauet, eller få flere børsnoterede som man ser i Sverige. Det er klart, at det giver færre valgmuligheder for de danske investorer, der gerne vil investere på hjemmemarkedet," siger aktionærforeningens direktør Mikael Bak.
24. november 2020 kl. 10.03
Presseomtale: Investerer du i aktier? Som aktieinvestor er der nogle helt bestemte hjemmesider, du bør kende til på nettet. Her får du først og fremmest en masse fordele, og har samtidig uanede muligheder for at tilegne dig viden. Og de tre hjemmesider? Dem får du her.
17. november 2020 kl. 10.00
Presseomtale: "Fra Dansk Aktionærforening ser vi med stor bekymring på den række af misvisende informationer, som er kommet frem. Det efterlader investorerne i en vanskelig situation. Hvis ikke selskabet selv skaber dialogen med de private investorer, kan det være nødvendigt for de private investorer at gå sammen i en forening og få en advokat til at vurdere deres muligheder," siger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening
12. november 2020 kl. 10.41
Presseomtale: Mikael Bak, der er direktør for Dansk Aktionærforening, skriver i et debatindlæg, at antallet af nye, private investorer et steget markant i år. Ifølge Bak er udgangspunktet for et stærkt aktionærdemokrati til stede. Bak skriver, at de private handler i Danmark er gået frem med 89% i år, og medlemstilgangen er blevet fordoblet i Dansk Aktionærforening Dansk Aktionærforening.
10. november 2020 kl. 09.41
Presseomtale: Nordnet er tilbage som "Årets Børsmægler" i Dansk Aktionærforenings kåring.
06. november 2020 kl. 10.20
Presseomtale: Virksomheden Waturu får nu kritik fra Dansk Aktionærforening for at have undladt at informere investorerne om væsentlige oplysninger, inden den gik på børsen First North sidste forår. Det skriver Finans.
04. november 2020 kl. 11.13
Presseomtale: Den øverste ansvarlige i Danske Bank, bestyrelsesformand Karsten Dybvad, afviser at forholde sig til skarp kritik af håndteringen af gældssagen fra en af bankens største aktionærer, pensionskæmpen ATP. - Vi er ikke interesserede i, at de går i flyverskjul, men at de tager et proaktivt standpunkt. Vi skal se handlingen bag formandens ord om, at genopbygningen af tilliden er altafgørende, og at sager skal håndteres omgående, og at bestyrelsen og direktionen handler resolut og konsekvent, siger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
03. november 2020 kl. 10.47
Presseomtale: Problemerne i Danske Banks gældsinddrivelse kom først for alvor frem, da Berlingske og TV2 begyndte at granske i sagen, men burde have været fremme langt før, lyder kritikken nu blandt andet fra bankforsker Lars Krull og direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak i Berlingske.
03. november 2020 kl. 10.43
Presseomtale: Centrale personer i Danske Bank og hos bankens advokatfirma udvekslede detaljerede oplysninger om bankens gældsinddrivelsesskandale op til tredje kvartalsregnskab i 2019. Men sagen blev ikke nævnt med et ord i regnskabet. Aktionærer og eksperter retter hård kritik af banken for ikke at fortælle om sagen.
03. november 2020 kl. 10.41
Presseomtale: Dansk Aktionærforening byder i uge 46 inden for til Danmarks første online investeringsfestival, og som kunde i Formuepleje har du gratis adgang til hele arrangementet. I løbet af InvestorUgen kan du høre en række uvildige rådgivere, børsnoterede selskaber og finansielle udbydere - heriblandt Formuepleje.
19. oktober 2020 kl. 09.41
Presseomtale: Ønsker du at være med på den grønne bølge og investere i bæredygtige selskaber? Så kan du overveje to forholdsvist sikre grønne vindere, påpeger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, i dagens udgave af Millionærklubben.
15. oktober 2020 kl. 11.10
Presseomtale: Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, efterlyser en uddybning fra ledelsen i Victoria Properties. Men ingen ønsker at sige noget. "Som repræsentant for de mindre private investorer synes vi, at der er grund til at være på vagt," skriver Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, i en mail til EjendomsWatch.
15. oktober 2020 kl. 11.01
Presseomtale: Dansk Aktionærforening, der har knap 15.000 medlemmer, oplever også den stigende interesse og får op mod 200 medlemmer om måneden, hvilket er over dobbelt så mange i forhold til sidste år, skriver Euroinvestor. Det giver grund til optimisme, at vi midt i en historisk krise tilsyneladende har fået startet en ny investeringsbølge,« siger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
15. oktober 2020 kl. 10.53
Presseomtale: åde Dansk Aktionærforening og Komitéen for God Selskabsledelse peger på risikoen for, at Flüggers nye topchef sætter ejerfamiliens interesser højere end de øvrige aktionærers. I Flügger er man opmærksom på udfordringen. »Han starter fra nul, og så må han vise, at han kan skabe den vækst, som de tidligere direktører i Flügger har haft svært ved i de seneste år,« siger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, om Flüggers nye topchef Sune Schnack.
15. oktober 2020 kl. 10.47
Presseomtale: Selvom minimumskurtagen på aktiehandler i Saxo Bank er genindført, anser både nordisk direktør i Saxo Bank, Johannes Rovsing, og direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak, handelsplatformen som konkurrencedygtig. Hvert år kårer Dansk Aktionærforening Årets Børsmægler baseret på en undersøgelse blandt foreningens medlemmer og en række kriterier om omkostninger ved handel og depot. Mikael Bak oplever, at der har været stabile lave priser hos online handelsplatformene alle årene, de har været med. "Bankerne er generelt dyrere end de dedikerede handelsplatforme. Her er der knap så meget priskonkurrence," siger han.
15. oktober 2020 kl. 10.44
Presseomtale: Lars Rasmussens afgang som formand for Ambu er en naturlig konsekvens af hans dobbeltrolle, siger flere aktionærer. Dansk Aktionærforening repræsenterer de små private investorer, og her peger direktør Mikael Bak på, at man tidligere har sat spørgsmålstegn ved det fornuftige i at have en formand, der samtidig repræsenterer en potentiel konkurrent.
01. oktober 2020 kl. 09.26
Presseomtale: Ikke nok med, at Danske Banks ry og rygte er helt i bund. Den ellers traditionelt sikre bankaktie er i stor fare for at miste sin status som folkeaktie. Det vurderer direktør Mikael Bak fra Dansk Aktionærforening, der har 14.600 danske private investorer som medlemmer, hvoraf mange har investeret i det, de traditionelt har betragtet som en solid og ærværdig bank.
25. september 2020 kl. 09.23
Presseomtale: Sælg aktierne nu, hvis du er bekymret for en fremtid som sparekasse-garant. Sådan lyder opfordringen fra Dansk Aktionærforening til aktionærer i Salling Bank, som står til at skulle overtages af Sparekassen Vendsyssel.
18. september 2020 kl. 09.13
Presseomtale: En række nynoterede vækstselskaber har i øjeblikket succes på den lille Nasdaq børs First North, og oplever høje kursstigninger bl.a. Monsenso og FOM Technologies. Direktør i Dansk Aktionærforening, advarer om, at det også kan gå den anden vej.
08. september 2020 kl. 10.22
Presseomtale: Det har indtil videre været en god investering at placere nogle af sine penge i de selskaber, som i årets løb er blevet noteret på den danske vækstbørs, First North. ... Hos Dansk Aktionærforening fastslår adm. direktør, Michael Bak, at man ikke skal gå ind i selskaberne med forventningen om, at selskabernes kursridt fortsætter.
08. september 2020 kl. 10.18
Presseomtale: Der skal nye boller på suppen i Danske Bank. Problemer skal frem i lyset, og de skal håndteres af ledelsen, når de dukker op, siger direktør. Hos Dansk Aktionærforening afventer man utålmodigt oprydningen i Danske Bank: " Mange havde håbet på, at den nye ledelse med Chris Vogelzang i spidsen ville varsle en ny tid uden møgsager, men vi må bare konstatere, at oprydningsarbejdet tager væsentligt længere tid end ventet," siger direktøren Mikael Bak, der dog også er opmærksom på, at sagerne har fundet sted før den nye topchefs tid.
08. september 2020 kl. 10.15
Presseomtale: Især yngre investorer kan finde på at droppe Danske Bank-aktien efter møgsager, vurderer Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening: "Det er, som om den modvind, banken har været i de seneste år, ikke vil løje af."
08. september 2020 kl. 10.09
Presseomtale: Fredag fylder Ole Søeberg, formand for Dansk Aktionærforening, 60 år. Finans bringer et interview i forbindelse med den runde fødselsdag. Her fortæller Søeberg om, at han var med til at etablere Dansk Aktie Analyse. Han fortæller, hvordan han sammen med syv andre etablerede en kapitalforvaltning tilbage i 1984. Søeberg fortæller, at han er blevet glad for, at flere er kommet til Dansk Aktionærforening under coronakrisen. Det plejer nemlig at være omvendt.
04. september 2020 kl. 09.53
Presseomtale: Mange unge tager "enorm risiko", når de investerer, mener Ole Søeberg, formand for Dansk Aktionærforening. Deres robusthed bliver testet, når "der kommer en ordentlig bøhmand på aktiemarkedet," siger han. Når Ole Søeberg, formand for Dansk Aktionærforening, ser på de sociale medier, kan han godt blive bekymret.
01. september 2020 kl. 10.40
Presseomtale: Det har sat mange børsselskaber i en kattepine, at Finanstilsynet presser dem til at genindføre guidance, mens usikkerheden om Covid-19 fortsat er enorm. Dansk Aktionærforening er tilfreds med, at langt de fleste store danske selskaber har genindført guidance. En af foreningens mærkesager er netop, at små og store investorer så vidt muligt skal have adgang til samme information. "Der kan kun være undtagelsestilstand i en meget kort periode, og derfra må vi finde tilbage til en ny normal. Det er så dér, vi er nu," siger direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak.
27. august 2020 kl. 11.41
Presseomtale: En intern undersøgelse blandt Danske Banks kunder, der investerer i enkeltaktier for over 25.000 kr. viser, at investorernes postnummer har betydning for, hvilke aktier kunderne investerer i. Mikael Bak, direktør for Dansk Aktionærforening, genkender mønsteret. "Vi kan i hvert fald godt genkende, at der i hovedstadsområdet er en stor interesse for medicinalaktier," siger han.
25. august 2020 kl. 11.55
Presseomtale: Som aktiedealer fik den administrerende direktør Per Weinreich blik for risiciene ved aktiehandel. Nu er han så småt begyndt at investere mere aktivt igen.
20. august 2020 kl. 10.54
Presseomtale: Regeringen har nu fremlagt sin længeventede tilbagetrækningsreform. Finansieringen skal bl.a. komme fra en forhøjelse af aktieavanceskatten fra 42 til 45 pct. fra 2023. Et forslag, der - hvis det vedtages - vil skade både landets virksomheder og fremtidens pensionister og deres opsparing.
19. august 2020 kl. 14.31
Presseomtale: Som en anden finansieringskilde foreslår regeringen også at forhøje beskatningen af blandt andet aktieindkomst. Det skønnes at berøre 90.000 personer, som vil opleve en gennemsnitlig skattestigning på 13.000 kroner årligt. Ifølge Mikael Bak, der er direktør i Dansk Aktionærforening, vil der ikke kun være rige danskere blandt de 90.000 personer. "Det er danskere, der investerer aktivt. Nogle vil være meget velhavende, men med 90.000 personer vil der også være helt almindelige danskere iblandt," siger Mikael Bak til TV 2.
19. august 2020 kl. 14.27
Presseomtale: Som reglerne er i dag, beskattes aktieinvestorer med 27 pct. i skat af indkomster på op til 55.300 kr., mens gevinster herudover beskattes med 42 pct. For ægtefæller er beløbsgrænsen samlet 110.600 kr. Hos Dansk Aktionærforening lyder det om forslaget: "Vi ærgrer os over, at regeringen har planer om, at finansiere tilbagetrækningen gennem højere skatter på aktier."
19. august 2020 kl. 14.25
Presseomtale: Regeringen foreslår i sit udspil, at aktieinvestorer, kapitalfonde og banker også skal betale en del af regningen. »Det er et uheldigt signal og en meget lille finansieringseffekt, man får ud af det« , siger direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak.
Foto: DR
19. august 2020 kl. 13.12
Presseomtale: Regeringens planer om at finansiere tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet med højere skat på aktieindkomst er det modsatte af, hvad det danske samfund har brug for. Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, var i TV-Avisen onsdag for at forklare sammenhængen mellem aktieinvesteringer og velfærd.
11. august 2020 kl. 13.17
Presseomtale: Mens især de unge og midaldrende har trukket sig som investorer, har de ældre øget deres investeringer. Direktør Mikael Bak, Dansk Aktionærforening, vurderer, at den negative realrente på obligationer og negative renter på indestående i banken også spiller en rolle for ældres lyst til at investere. »De ældre bliver ved med at investeret i længere tid. Man sælger ikke længere alle sine aktier og går kontant, fordi pensionsalderen nærmer sig,« siger Mikael Bak.
11. august 2020 kl. 13.11
Presseomtale: "Mange af dem, der har oprettet en aktiesparekonto, er under 40 år. Med de negative renter er der heller ingen grund til at lade sine sparepenge stå i banken. Og med stigende pensionsalder må vi tage hånd om vores egen økonomi, hvis vi vil være med til at bestemme, hvornår vi går på pension," siger Peter Flindt Heckermann. Han er 30 år, selvstændig konsulent og formand for Unge Aktionærer i Dansk Aktionærforening. Derudover er han stifter af og præsident for World Federation of Young Investors.
06. august 2020 kl. 09.40
Presseomtale: Privatinvestorer i Danmark har store forventninger til afkast hos C25-selskaberne, viser rundspørge i Dansk Aktionærforening. I alt er 1260 medlemmer og privatinvestorer i foreningen blevet spurgt. Omkring halvdelen venter stigninger for resten af aktieåret. Ved indgangen til andet halvår lød forventningen på en stigning på omkring 10 pct. i år.
04. august 2020 kl. 13.49
Presseomtale: Trods rekordhøje aktieniveauer i juli forventer over halvdelen blandt 1260 adspurgte medlemmer og privatinvestorer i Dansk Aktionærforening yderligere stigninger i resten af et ellers coronaramt aktieår. De høje afkastforventninger er ikke noget, der trækker stolen væk under Mikael Bak, der er adm. direktør i Dansk Aktionærforening, som alligevel maner til besindighed på grund af stor usikkerhed. "Vi er ikke overraskede over, at vores medlemmer bevarer optimismen. Men vi siger også til dem, at de skal være på vagt, for det hele er stadig ganske usikkert," siger Mikael Bak.
29. juli 2020 kl. 12.42
Presseomtale: I Dansk Aktionærforening har man oplevet en generelt stigende interesse for at investere, og særligt udenlandsk teknologi har været under investorernes lup. "Vi kan klart mærke, at der er generelt stigende interesse i at investere, men også mediernes dækning af de udenlandske tech-aktier har givet større fokus på udenlandske aktier," siger Mikael Bak, adm. direktør i Dansk Aktionærforening.
21. juli 2020 kl. 13.24
Presseomtale: En ny undersøgelse fra Dansk Aktionærforening viser, at flere unge er begyndt at investere ved at bruge en aktiesparekonto. Tre ud af fire under 30 år har åbnet en aktiesparekonto. Undersøgelsen viser også, at 53% af de kvindelige medlemmer har en aktiesparekonto eller tænker på at åbne en. Indskuddet er hævet til 100.000 og man forventer, at dette vil hæves de kommende år. Beregninger fra Arbejdernes Landsbank viser dog, at det ikke har en stor gevinst at benytte kontoen, fordi der skal betales skat af kontoen hver år.
14. juli 2020 kl. 09.31
Presseomtale: Kent Madsen benyttede mandagens generalforsamling i Silkeborg IF Invest A/S til at svare på et kritisk læserbrev bragt i Midtjyllands Avis. I sit læserbrev giver indehaveren af OL Beslag udtryk for, at han tvivler på det hensigtsmæssige i, at adm. dir. Kent Madsen og økonomidirektør Claus Christensen er daglig ledelse i så forskellige erhverv som professionel fodbold, ejendomsudlejning og hoteldrift. Emnet blev bragt til debat, da aktionær Torben V. Rasmussen, som også er repræsentant for Dansk Aktionærforening, spurgte ind til, om Silkeborg IF Invest A/S er den rette ejer af Radisson Blu-hotellet på Papirfabrikken.
09. juli 2020 kl. 09.30
Presseomtale: Danskernes afkastforventninger øger sandsynligheden for skuffede pensionskunder, vurderer CBS-professor Jesper Rangvid. Hos Danske Aktionærforening opfordres danskerne til at stille kritiske spørgsmål.
07. juli 2020 kl. 10.39
Presseomtale: Efter nogle hårde år for First North er mange af dets selskaber og investorer nu begyndt at vende tilbage til den danske minibørs. Aktiekulturen i Danmark er også blevet styrket med mere likviditet, og det har øget investorernes interesse for de små selskaber. »Vi siger til folk, at det er en god idé kun at dyppe tåen. Det vil sige at gå ind med et lille beløb, og at man skal sætte sig godt ind i tingene. For det er risikable investeringer nærmest per definition på First North,« siger Mikael Bak.
03. juli 2020 kl. 08.30
Presseomtale: Det kan blive en bekostelig affære at kaste sig over de såkaldte etn-certifikater, som eksempelvis gør det muligt at spekulere i kursfald eller geare sin eksponering mod en bestemt aktie. Og særligt gearede certifikater blev en dyr fornøjelse for adskillige danske privatinvestorer, da coronapandemien skabte massive kursfald på de finansielle markeder
03. juli 2020 kl. 08.28
Presseomtale: Danske privatinvestorer bruger milliarder på spekulative certifikater. Men de bruger dem forkert, viser ny rapport
30. juni 2020 kl. 09.15
Presseomtale: Da mange danskere betragtede det dyk, som de globale finansmarkeder tog den 9. marts i år - på »Sorte mandag« , som dagen nu kaldes - så de nu noget andet: muligheder. I ugerne op til og efter krakket har Dansk Aktionærforening fået dobbelt så mange nye medlemmer som sædvanligt, fortæller formand Mikael Bak: »Aktier er holdt op med at være et fyord herhjemme. I Sverige har de længe haft en kultur, hvor det er okay at tjene penge på aktier, og det er vi også ved at vænne os til herhjemme.«
30. juni 2020 kl. 09.11
Presseomtale: De seneste måneders enorme kursstigninger på aktier har lokket et stort antal spillelystne privatinvestorer ind på markedet for første gang. Men det er ikke så nemt, som det har set ud de seneste måneder, advarer flere eksperter. Coronakrisen er ifølge Goldman Sachs og Michael Bak, direktør i dansk aktionærforening, endnu en af disse begivenheder, som lokker folk ind på markedet.
25. juni 2020 kl. 09.42
Presseomtale: I efteråret 2019 overtog Karina Harboe Laursen direktørstolen efter sin far, Bernd Griese. Men blot tre måneder senere røg hun - sammen med den øvrige ledelse og formanden - ud igen. Og Karina Harboe Laursen fortæller nu til Ekstra Bladet, at hun har fået mundkurv på.. Historierne har affødt stor kritik: Investoren Nordea har krævet en forklaring, ligesom Dansk Aktionærforening har opfordret myndighederne til at undersøge, om Bernd Griese har forgyldt sig selv på bekostning af de øvrige aktionærer i det børsnoterede selskab.
25. juni 2020 kl. 09.38
Presseomtale: "Mens jeg læ­ste på Han­dels­højsko­len, ar­bej­de­de jeg i 1983 på Café Vi­ctor, hvor alle børs­mæg­ler­ne hang ud. Det var nog­le far­li­ge gut­ter, og jeg blev i min stu­di­e­tid stu­den­ter­med­hjæl­per i Pri­vat­ban­kens helt nye uden­land­ske ak­tie­af­de­ling." Gæld er som gift, har formanden for Dansk Aktionærforening lært på den hårde måde.
25. juni 2020 kl. 09.33
Presseomtale: Aktiesparekontoen blev i høj grad introduceret, fordi man ville have flere danskere til at investere i aktier. I modsætning til mange andre aktiegevinster, som bliver beskattet med 27 pct., når man sælger, så er skattesatsen 17 pct. Mikael Bak kalder det en spændende cocktail, at aktiesparekontoens loft bliver løftet på nogenlunde samme tid som udbetalingen af feriepengene.
12. juni 2020 kl. 19.51
Presseomtale: Formanden i Danske Bank, Karsten Dybvad, fastslår på bankens lidt usædvanlige ordinære generalforsamling, at man vil granske bankens omkostninger. Dansk Aktionærforening sår tvivl om, hvorvidt banken rent faktisk gør nok for at forbedre den faldende indtjening og aktiekurs.
12. juni 2020 kl. 19.46
Presseomtale: På Danske Banks generalforsamling tirsdag var der opbakning til bestyrelsens forslag til at hæve honorarerne. Bestyrelsesformand Karsten Dybvad og resten af bestyrelsen kan derfor se frem til lønforhøjelse. Bestyrelsen havde oprindeligt ønsket, at lønstigningen skulle træde i kraft i år, men på grund af coronakrisen træder lønstigningen derfor først i kraft den 1. januar 2021. Dybvad får en lønstigning på 40%, mens begge næstformænd får en lønstigning på 64%.
12. juni 2020 kl. 19.37
Presseomtale: Ganske få aktionærer sørgede for at holde Danske Banks formand Karsten Dybvad til ilden i en seks timer lang generalforsamling tirsdag. Deres forslag blev dog stemt ned, og en kritisk aktionær fik aldrig svar på, om udtrykket "rend og hop" findes på topchef Chris Vogelzangs modersmål. Første mand var Mikael Bak fra Dansk Aktionærforening, og han gjorde kort proces.
12. juni 2020 kl. 19.33
Presseomtale: Det er gået hastigt den gale vej med seriøsiteten af Danske Banks traditionsrige generalforsamling, hvor flere tunge spillere holder sig væk, mens ældre mænd med ofte mindre seriøse dagsordener eller enkeltsager tager stadig mere tid. Vi ser nærmere på bankens muligheder for at komme den uheldige trend til livs. I år var kategorien af seriøse større investorer reduceret til repræsentanten for Dansk Aktionærforening, direktør Mikael Bak, der udgjorde generalforsamlingens højdepunkt, hvad angår seriøsitet fra eksterne parter.
03. juni 2020 kl. 14.55
Presseomtale: Håndteringen af de små børsnoteringer med for små udbud kan bremse aktiekulturen, vurderer bl. a. Dansk Aktionærforening.
02. juni 2020 kl. 00.00
Presseomtale: Håndteringen af de små børsnoteringer med for små udbud kan bremse aktiekulturen, vurderer bl.a. Dansk Aktionærforening.
02. juni 2020 kl. 00.00
Presseomtale: Flere af de såkaldte højrentekonti er uden risiko, hvis du mangler et sted at placere din opsparing. Men hav øjnene med dig.
02. juni 2020 kl. 00.00
Presseomtale: Vækstbørsen First North oplever stribevis af noteringer i disse uger på trods af coronakrisen. Techselskabet Penneo står for tur.
30. maj 2020 kl. 00.00
Presseomtale: En investeringstjeneste vil investere danskernes private pensioner til lavere omkostninger end bankerne.
15. maj 2020 kl. 08.50
Presseomtale: Kriseramte Harboes Bryggeri skal nu forklare sig overfor investoren Nordea. Det kræver den nordiske storbank, efter Ekstra Bladet onsdag afslørede, at det børsnoterede bryggeri siden 2015 har købt 'varer' for et tocifret millionbeløb af den mangeårige direktør Bernd Grieses personlige selskaber.
15. maj 2020 kl. 08.45
Presseomtale: Danskerne med en aktiesparekonto skal være varsomme, før de gør brug af det nye og højere indbetalingsloft på 100.000 kroner, da reglerne er så komplicerede, at indbetalingerne skal fordeles omhyggeligt, og specielt hvis man har haft tab sidste år. De nye regler træder i kraft fra den 1. juli, men ifølge Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent i BDO, bliver det ikke muligt for de, der indbetalte 50.000 kroner i 2019, at indbetale yderligere 50.000 kroner i år. Det maksimale indskud i 2020 er forskellen mellem det nye loft på 100.000 kroner og den samlede værdi af aktiesparekontoen.
15. maj 2020 kl. 08.43
Presseomtale: Bernd Griese, tidligere Harboe-topchef gennem mange år og nuværende bestyrelsesformand, bliver igen mødt med kritik for sammenblanding af egne interesser med bryggeriets. "Det er ikke normalt, at et børsnoteret selskab handler med sin direktør på den her måde," siger Ole Søeberg, formand i Dansk Aktionærforening til avisen.
15. maj 2020 kl. 08.36
Presseomtale: Bjarne Kongsted fra Svinninge er ny formand for Dansk Aktionærforening - Region Vestsjælland. Dansk Aktionærforenings lokalforening i Vestsjælland har valgt ny formand. Efter mange år på posten valgte den tidligere formand Jan Stig Henriksen at træde tilbage og overlade roret til næstformanden Bjarne Kongsted. Skiftet skete på foreningens generalforsamling tilbage i starten af marts måned og inden Danmark lukkede ned.
14. maj 2020 kl. 09.46
Presseomtale: Harboes Bryggeri har købt ind for tocifret millionbeløb i den magtfulde leder Bernd Grieses private selskaber. Aktionærformand vil have myndighederne til at undersøge sagen.
12. maj 2020 kl. 09.07
Presseomtale: På Christiansborg behandler partierne i disse uger en planlagt forhøjelse af aktiesparekontoen til 100.000 kr.Vi har tidligere foreslået at hæve loftet til f. eks. 500.000 kr., men en anden vej, som effektivt kan få flere unge og nye opsparere i gang, er at sænke skatten til f. eks. 10 pct. indenfor aktiesparekontoen. På den måde vil alle nye investorer kunne se fordelene ved at bruge ordningen. Derfor skal opfordringen lyde til alle Folketingets partier: Drop fordommene.
12. maj 2020 kl. 09.05
Presseomtale: Formand for Dansk Aktionærforening er blevet mere optimistisk og ser afkast på mindst 10 pct. på aktier i det nye år. ”I begyndelsen af 2019 havde jeg kun investeret halvdelen af min beholdning, resten var cash. Nu går jeg all in på investeringer,” lyder det fra formanden for Dansk Aktionærforening, Ole Søeberg.
07. maj 2020 kl. 08.45
Presseomtale: Det virker selvmodsigende at skrive om aktieoptur, kursstigninger og børscomeback, når der samtidig udspiller sig en økonomisk nedtur af historiske dimensioner i coronakrisens kølvand, men ikke desto mindre er det sådan, virkeligheden ser ud på børsmarkedet lige nu. Det ene elendige økonomiske nøgletal efter det andet står i kø verden over, men søger man opmuntring, behøver man blot kigge over på aktiemarkedet.
07. maj 2020 kl. 08.25
Presseomtale: Interessen for at handle de mindste aktier i Norden har vist sig at være stor under coronakrisen, og nu tyder det på, at selskaberne også tør tage en chance og springe ud som børsnoterede selskaber på Nasdaq Copenhagen First North, lyder det fra noteringschef Carsten Borring.
07. maj 2020 kl. 08.11
Presseomtale: Hos Dansk Aktionærforening, der arbejder for at udbrede aktiekulturen i Danmark - også i forhold til at omfavne de helt små vækstselskaber - glæder direktør Mikael Bak sig over de kommende børsnoteringer.
07. maj 2020 kl. 08.04
Presseomtale: Beløbet, danskere kan indsætte på en aktiesparekonto, fordobles fra 1. juli til 100.000 kr., skriver Finans med henvisning til, at førstebehandlingen af lovforslaget viste et bredt flertal. Ifølge direktør for Dansk Aktionærforening Mikael Bak vil forhøjelsen kunne give ordningen et tiltrængt løft, og den vil kunne få et gennembrud, hvis handelsplatformen Nordnet også åbner for aktiesparekontoen.
24. april 2020 kl. 09.46
Presseomtale: Har man billån, forbrugslån eller et dyrt boliglån i banken, hvor man betaler for eksempel fem pct. i rente, så vil det for langt de fleste være bedre at afdrage på den gæld, lyder rådet fra Helle Snedker. Men er du nået så langt med at afdrage på gælden, at du sidder tilbage med kun et realkreditlån, prioritetslån eller et lån, hvor du betaler nogle få procent i rente, giver det mening at begynde at investere. Også Mikael Bak, der er direktør i Dansk Aktionærforening, råder til, at man får betalt af på sin dyre gæld, inden man begynder at investere.
21. april 2020 kl. 08.53
Presseomtale: Selvom Danske Banks aktionærer ikke får penge ud for sidste års aktiebeholdning, så håber Dansk Aktionærforenings direktør dog på, at det vil betyde, at banken vil være mere rundhåndet med udbytte på den anden side af krisen. "Man skal huske på, at pengene bliver i selskabet, og man er på den måde mere solid. Man kan håbe på, at pengene kan komme ud i de følgende år," siger Michael Bak.
21. april 2020 kl. 08.50
Presseomtale: Amerikansk olie i laveste niveau siden 1999. Den amerikanske reference-olie WTI er i løbet af natten til mandag faldet over 20 procent. og handles under 15 dollar pr. tønde.
21. april 2020 kl. 08.28
Presseomtale: Coronapanik på aktiemarkederne slår ikke de danske privatinvestorer ud af banen. Størstedelen af de private investorer har holdt fast i deres aktier, og en fjerdedel har udnyttet uroen til at købe op, viser en rundspørge blandt Dansk Aktionærforenings medlemmer. Og det er opsigtsvækkende, mener foreningens direktør, Mikael Bak.
08. april 2020 kl. 09.18
Presseomtale: Dansk Aktionærforening stiller kritiske spørgsmål på Vestas' generalforsamling
07. april 2020 kl. 09.21
Presseomtale: Der er allerede vedtaget hjælpepakker for store milliardbeløb til erhvervslivet, men ifølge Venstre er det ikke nok. Hos Dansk Aktionærforening siger direktør Mikael Bak, at politikerne som udgangspunkt skal blande sig uden om, hvordan selskaberne fordeler udbytte, fordi det er op til generalforsamlingen og aktionærerne.
05. april 2020 kl. 13.06
Presseomtale: Dansk Aktionærforening har tre dyre aktiefonde i toppen på sin liste over de bedste investeringsforeninger i 2020. Det drejer sig om BLS Danske Aktier og BLS Globale Aktier, hvoraf BLS Danske Aktier har fået førstepladsen for bedste fond med lav risiko. Begge fonde har en ÅOP på over 4%, men de har begge skabt så stort et afkast, at de har givet et afkast til investorerne efter omkostninger på over 16% de seneste fem år.
31. marts 2020 kl. 10.23
Presseomtale: Hvis du har overvejet at træde ind på aktiemarkedet, så er de dramatiske fald måske din mulighed.Coronakrisen har lammet store dele af samfundet og handelslivet. ... Men har du gået og overvejet at kaste dig over investering, så kan det turbulente marked faktisk være en god mulighed. Sådan lyder det fra Ole Søeberg, som er formand for Dansk Aktionærforening.
20. marts 2020 kl. 10.38
Presseomtale: Aktiemarkedet i ny rekord. Den overskift kunne skrives for præcis en måned siden. ... I en kommentar skriver Dansk Aktionærforenings formand Ole Søeberg, at et realistisk bud på indtjeningsudviklingen bredt set hos børsselskaberne er et indtjeningsfald på 35 pct. i 2020.
20. marts 2020 kl. 10.35
Presseomtale: Ole Søeberg, formand i Dansk Aktionærforening, opfordrer selskaber til at informere investorer mere i svære tider.
20. marts 2020 kl. 10.32
Presseomtale: Smerterne fra kurstabet de seneste uger begynder at kunne mærkes blandt investorerne. ... Hos Dansk Aktionærforening forklarer formand Ole Søeberg, at aktier som Novo Nordisk falder, fordi den er likvid.
20. marts 2020 kl. 10.22
Presseomtale: Danske Bank har sat over 100 rådgivere af til at kontakte bankens Private Banking-kunder.
20. marts 2020 kl. 10.20
Presseomtale: Mens de investorer, der købte hybrid kernekapital i Tønder Bank i 2009, har fået medvind, ser det anderledes sort ud for aktionærerne.
20. marts 2020 kl. 10.18
Presseomtale: Nu er der lys for enden af tunnelen, siger Tønder Bank-investorernes advokat, efter at skifteretten har givet grønt lys for indsigt i de Tønder Bank-udlån, der blev afgørende for bankens konkurs i 2012.
20. marts 2020 kl. 10.13
Presseomtale: Enhver fundamental investor er udfordret af virksomhedernes aktuelle indtjeningsusikkerhed, der er blevet stærkt forværret af coronavirussens spredning og forsøg på at inddæmme den. " Sigtbarheden er gået i nul på helt kort sigt," siger Ole Søeberg, formand i Dansk Aktionærforening. Normalt dykker en fundamental investor ned i tidligere og nuværende ...
10. marts 2020 kl. 10.10
Presseomtale: European Funds Trophy kårede 5. marts 2020 de bedste investeringsfonde i Europa ved en ceremoni i Paris. Her fik Sydinvest BRIK Akk. for andet år i træk prisen for bedste europæiske fond i kategorien Emerging Markets-aktier. Fonden var i konkurrence med over 500 europæiske investeringsfonde.
10. marts 2020 kl. 10.07
Presseomtale: Astrid Haug: Jeg forsøger at holde humøret højt i ligestillingsdebatten og gøre noget frem for at tale om det. Jeg støder på manglende ligestilling i så mange sammenhænge, at jeg godt kan lide idéen om selv at være med til at forbedre de mange kønsskæve statistikker. Ved at råbe op, ved at møde op, ved at stille op. Men jeg vil også meget gerne inspirere andre til at gøre noget for at få mere ligestilling. Så her er nogle af de ting, jeg selv gør eller har gjort, og som fungerer for mig i ligestillingens navn.
10. marts 2020 kl. 10.02
Presseomtale: Nordnet og Saxo Bank er vokset kraftigt. Det sker efter flere danskere selv har valgt at stå for at investere deres frie midler eller pension. Mikael Bak, direktør for Dansk Aktionærforening, fortæller at investorportalerne har en høj kundetilfredshed og ikke har nær så høje omkostninger som bankerne. Saxo Bank har 1,69% af handlerne, mens Nordnet har 5,45%. Kim Fournais, stifter og adm. direktør i Saxo Bank, fortæller, at de er kommet godt fra start med Saxo Investor.
10. marts 2020 kl. 09.51
Presseomtale: Småinvestorer får nu flere tilbud om personlig rådgivning. Saxo Bank vil rådgive digitalt, mens Danske Bank lover personlig rådgivning af selv den mindste investeringskunde.
06. marts 2020 kl. 10.12
Presseomtale: 41 pct. af deltagerne på Dansk Aktionærforenings møder for nye investorer var sidste år af hunkøn. ... Aktionærforeningens direktør, Mikael Bak, vurderer, at ønsket om sikkerhed i økonomien for nogle kvinder vinder over at tage risiko for at øge deres formue.
06. marts 2020 kl. 10.07
Presseomtale: Sparekassen Sjælland-Fyn forventer et resultat i år på niveau med 2019. Men uvished om den afrikanske svinepest og coronavirus kan ændre på tingene.
28. februar 2020 kl. 08.43
Presseomtale: Aktionærer i Lauritz.com har længe levet i en jammerdal. Siden auktionshusets børsnotering i 2016 er selskabets markedsværdi faldet med over 90 procent. Det er svært at se en vej frem, lyder det fra Dansk Aktionærforening.
21. februar 2020 kl. 10.02
Presseomtale: Dansk Aktionærforening og pensionskasserne ATP og MP Pension har tidligere opfordret A.P. Møller - Mærsk til at lægge de præcise tal for ledelsens lønninger frem, men det har selskabet tidligere ikke imødekommet og har i stedet nøjedes med at fremlægge den samlede løn ...
21. februar 2020 kl. 09.59
Presseomtale: "Ja, det kan godt være, men det har jeg jo ikke været. Jeg driver Uniconta (et ERP-firma, red.) og er direktør der hver dag. Jeg laver ikke Straticator mere. Jeg har ansat en mand til at passe motoren, men idéen var også, at når de kom op i gear og ...
20. februar 2020 kl. 09.22
Presseomtale: Mens alle de større, børsnoterede selskaber offentliggør topdirektørernes løn, nægter Rockwool at oplyse hvad topchef Jens Birgersson tjener. Transparens om løn har ingen værdi for aktionærerne, lyder det. Vi vil bakke op om, at man får størst muligt transparens, så vi kan vurdere de enkelte lønpakker op mod hinanden,« siger Michael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
20. februar 2020 kl. 09.16
Presseomtale: Kriseramte NPInvestor står midt i et strategiskifte efter et stort millionunderskud. Nu siger storaktionær Erik Damgaard, at han aldrig brændte for den oprindelige forretningsmodel, og han afviser samtidig kendskab til opslag, hvor han er blevet brugt som reklamesøjle for it-selskabet. Samlet skød 923 aktionærer penge i firmaet ved børsnoteringen - og hos Dansk Aktionærforening mener direktør Mikael Bak, at Erik Damgaards navn godt kan have fået overbevist nogle om at putte penge i selskabet.
20. februar 2020 kl. 09.10
Presseomtale: Rockwools karakteriserer i årsregnskabet for 2019 direktørlønninger for en privatsag. Dette strider mod tidens tendens om transparens, når det kommer til aflønninger på topchefniveau. I en ny opgørelse, foretaget af Finans, over 2019-regnskaberne fra 20 af Danmarks største virksomheder, er Rockwool det eneste firma, som ikke oplyser den administrerende direktørs lønpakke.
20. februar 2020 kl. 09.06
Presseomtale: Mens alle de større, børsnoterede selskaber offentliggør topdirektørernes løn, nægter Rockwool at oplyse hvad topchef Jens Birgersson tjener. Transparens om løn har ingen værdi for aktionærerne, lyder det.
20. februar 2020 kl. 09.04
Presseomtale: Det nægter isoleringskoncernen at oplyse om, skriver Finans. Dermed går den danske gigant stik imod en ellers større tendens til åbenhed omkring direktørlønninger.
13. februar 2020 kl. 10.44
Presseomtale: Et år efter de blev bedt om det, har kun halvdelen af landets seks største banker sat loft over den formidlingsprovision, investeringskunder betaler til dem. "Jeg tror også, at det er meget få danskere, der vil blive ramt af loftet," lyder det fra formand i Dansk Aktionærforening, Ole Søeberg.
24. januar 2020 kl. 08.21
Presseomtale: Der bliver sat strøm til den globale bilpark, og det går stærkt. Men hvilken sektor kommer til at tjene mest på udviklingen? De er ikke større end en fingernegl. Alligevel spiller de små computerchips, de såkaldte semiconductorer, en central rolle i fremtidens biler.
22. januar 2020 kl. 11.45
Presseomtale: En etf er et passivt investeringsprodukt, men det tilføres nu en aktiv komponent af J. P. Morgan, og det deler eksperterne. Bølgen af ETF'er, exchange traded funds, der er børsnoterede og passivt forvaltede investeringsprodukter, er skyllet ind over specielt USA efter finanskrisen. I modsætning til de aktivt forvaltede investeringsfonde kan de holde omkostningerne lave, da de blot afspejler et specifikt marked f. eks. det globale aktiemarked, og fordi der ikke aktivt tages stilling til aktierne, giver de passive ETF'er derfor samme risiko og afkast minus omkostningerne, der typisk holdes på ca. 0,10-0,20 pct.
22. januar 2020 kl. 11.22
Presseomtale: 22-årige Frederik Askov Storm har valgt en aktiesparekonto for at få en skattefordel. Loftet over indskud på ordningen fordobles nu til 100.000 kroner, og det vil - måske - få flere i gang med investering. Har du haft en aktiegevinst, skal du have skattepenge op af lommen hvert år. Uanset om du har solgt aktierne eller ej.
17. januar 2020 kl. 12.02
Presseomtale: Det kan være svært at få opsparingen til at vokse, når renten i banken er et rundt nul. Måske er du blevet fristet af historier om folk, der har tjent kassen på at investere i Vestas- eller Novo Nordisk-aktier. Og aktieinvestering kan da også være en måde at få opsparingen til at yngle i det lavrentesamfund, som vi lever i i dag. Men der er en række ting, du skal have for øje, når du udvælger de virksomheder, du vil satse på.
14. januar 2020 kl. 09.01
Presseomtale: Nedtællingen er i gang for de investorer, som kæmper en kamp for en højere pris på den sidste rest aktier i det danske pharmaselskab Veloxis.
13. januar 2020 kl. 14.14
Presseomtale: De negative renter får mange opsparere til at søge afkast på aktiemarkedet - uden tilstrækkelig erfaring eller rådgivning. Aktionærforeningens formand, Ole Søeberg, advarer de såkaldte "aktieturister" om at se sig for.
10. januar 2020 kl. 08.52
Presseomtale: Private investorer må væbne sig med tålmodighed, for der kommer til at gå et lille halvt års tid endnu, før de får forbedrede muligheder for at investere frie midler i aktier til en lempelig beskatning. Et flertal i Folketinget har besluttet, at loftet for indskud på aktiesparekontoen skal hæves fra 50.000 kr. til 100.000 kr. Men det kommer efter planen først til at ske den 1. juli, oplyser Skatteministeriet.
09. januar 2020 kl. 09.48
Presseomtale: Den mangeårige direktør for Harboes, Bernd Griese, har solgt private ejendomme til det børsnoterede bryggeri. Nu har en aktionær mistet tilliden til ham. Den professionelle investor Michael Voss har fået nok.
09. januar 2020 kl. 09.41
Presseomtale: Nu skriver kalenderen 2020, og den danske aktiesparekonto har etårsfødselsdag. Ordningen er endnu ikke blevet hvermandseje. I 2019 oprettede blot 35.000 danskere en aktiesparekonto, men nu stiger beløbsgrænsen til 100.000 kr.
09. januar 2020 kl. 09.29
Presseomtale: Bernd Griese har solgt flere private ejendomme til det børsnoterede bryggeri Harboe, hvor han selv var øverste direktør. Som mangeårig topchef for børsnoterede Harboes Bryggeri er 78-årige Bernd Griese ofte blevet kritiseret for at sætte sine egne interesser over aktionærernes. Og nu kan Ekstra Bladet afsløre, at Bernd Griese også direkte har blandet sin egen og bryggeriets økonomi sammen.
19. december 2019 kl. 10.33
Presseomtale: Et flertal i Folketinget vil forsøge at puste nyt liv i aktiesparekontoen, som er en ordning, der giver danskere mulighed for at investere frie midler i aktier til en lempelig beskatning. Det maksimalt tilladte indskud på ordningen hæves den 1. januar fra 50.000 til 100.000 kr.
17. december 2019 kl. 08.01
Presseomtale: Investering skal være en mulighed for alle, men det kræver, at der bliver skabt effektive ordninger, der kan få flere til at investere. Danske vækstvirksomheder og helt almindelige danskere med penge på bankkontoen er sendt i venteposition, efter at partierne bag finansloven for nyligt offentliggjorde deres fælles aftalepapir. Aktiesparekontoen, der har til formål at få flere private danskere til at spare op i aktier og skaffe mere kapital til børsnoterede virksomheder, er tilsyneladende sikret en fremtid, men ingen tør sige præcist hvordan.
09. december 2019 kl. 13.02
Presseomtale: Bæredygtighed og etik er et hot investeringstema, som flere aktiefonde sælges på. Investorer bør dog tjekke indholdet, lyder det fra SDG Invest.
06. december 2019 kl. 09.32
Presseomtale: En beslutning som flere aktionærer herunder ATP og Dansk Aktionærforening er enige i, fordi der er gode muligheder for vækst på området. Per Juul fra Dansk Aktionærforening kunne dog godt tænke sig at vide, hvordan man vil undgå lignende sager i fremtiden.
04. december 2019 kl. 08.53
Presseomtale: Det er ikke en del af finansloven for 2020, at loftet over aktiesparekontoen hæves til 100.000 kr., som det oprindeligt var tiltænkt. Der er dog sat penge af til at hæve loftet, hvis et flertal gennemfører det. Sådan lyder det lidt komplicerede kompromis, der er indgået mellem S-regeringen og støttepartierne.
03. december 2019 kl. 08.35
Presseomtale: Aktiemarkedets store fremgang de seneste 30 år skyldes overraskende få virksomheders store succes. Samfundets og aktiemarkedets udvikling påvirkes af tre hovedkomponenter, der afgør udviklingen på lang sigt: befolkningstilvæksten, produktivitetsfremgangen og inflationen. " Aktiemarkedet som helhed afspejler samfundets udvikling," forklarer Ole Søeberg, som er formand i Dansk Aktionærforening.
03. december 2019 kl. 08.33
Presseomtale: Kortsigtede investeringer er risikable og giver ikke samme afkast som de langsigtede investeringer. Tænk langsigtet, når du investerer. Sådan lyder et af de vigtigste råd til investorerne.
02. december 2019 kl. 09.44
Presseomtale: Bevægelsen mod digital investeringsrådgivning går trægt herhjemme. Storbankerne vil nu opdatere deres løsninger. Danskere er skeptiske over for digital investeringsrådgivning, hvor de får anbefalet en risikoprofil og fond efter at have besvaret spørgsmål på nettet.
27. november 2019 kl. 08.27
Presseomtale: For første gang nogensinde er det lykkedes Dansk Aktionærforening i Danmark at få en præsentation direkte af Facebook.
27. november 2019 kl. 08.23
Presseomtale: Træerne vokser på ingen måde ind i himlen for de tabsramte småaktionærer i OW Bunker. Ganske vist har de for længst fået bevilget fri proces til at anlægge et gruppesøgsmål med krav om erstatning mod den tidligere ejer og ledelse af OW Bunker, der gik konkurs i november 2014. Men en eventuel erstatning må de hårdtprøvede småaktionærer kigge endog meget langt efter. Tidshorisonten for sagens afgørelse hedder nemlig 2027.
25. november 2019 kl. 10.40
Presseomtale: Dårlig omtale efter tidligere noteringer med store tab til investorerne kan være med til at holde selskaber fra at søge notering på First North. Astralis bliver kun årets fjerde nynotering på Nasdaqs minibørs for unge vækstselskaber. Hvor den tidligere så problemtyngede børs i 2018 lokkede ni nye selskaber ind på First North, har markedet stået næsten stille i år.
20. november 2019 kl. 08.37
Presseomtale: Dansk Aktionærforenings InvestorDag i Aalborg 19. november 2019 var usædvanligt velbesøgt og de mange deltagere tog derfra fyldt med inspiration og gode indtryk. TV2 Nord var der også og lavede dette indslag.
06. november 2019 kl. 10.23
Presseomtale: Der var frustration og forvirring hos aktionærerne i fredags, hvor Nasdaq lukkede ned efter tekniske problemer. Men det har ikke haft nogle alvorlige konsekvenser, oplyser Nordnet og Dansk Aktionærforening.
04. november 2019 kl. 09.51
Presseomtale: Ifølge Dansk Aktionærforening minder investering i certifikater om at gamble. Nu falder omsætningen i de avancerede værdipapirer. Apettitten på certifikater, avancerede finansielle instrumenter, som følger udviklingen i eksempelvis en aktie eller et indeks, er dalet lidt i 2019, viser tal fra Nasdaq København.
29. oktober 2019 kl. 08.27
Presseomtale: En ny hjemmeside giver danskerne mulighed for gratis at beregne, hvordan de med deres indkomst, kapitalindkomst og investeringsniveau har mest fordel af at investere. Direktør Mikael Bak, Dansk Aktionærforening, byder det nye regneværktøj velkommen.
28. oktober 2019 kl. 11.43
Presseomtale: Det er et skud for boven på aktiekulturen, at Millionærklubben lukker med Radio24syv, lyder det fra Dansk Aktionærforening På torsdag slutter otte år med Millionærklubben, der på alle hverdage har sendt taleradio om aktier- og investering. Her er store som små, danske som udenlandske aktier vendt fundamentalt, analyseret teknisk og debatteret ...
25. oktober 2019 kl. 08.59
Presseomtale: Vi taler på vegne af mange private investorer, når vi fra Dansk Aktionærforening sender et opråb til politikerne: Glem ikke de almindelige danskeres behov for alsidig radio, og husk, at public service også gavner, når det handler om at uddanne og inspirere nye samfundsborgere til at investere deres penge.
17. oktober 2019 kl. 12.38
Presseomtale: Dansk Aktionærforenings formand, Ole Søberg, var torsdag den 18/10 - 2019 gæst i programmet Millionærklubben på Radio24syv, hvor han bl.a. fortalte om foreningens mange projekter.
16. oktober 2019 kl. 08.40
Presseomtale: Antallet af aktiesparekonti er steget lidt over 50 pct. siden maj, men der er stadig brug for at forbedre ordningen, mener Dansk Aktionærforening.
10. oktober 2019 kl. 10.13
Presseomtale: Vælger du den klassiske børneopsparing, er afkastet meget lavt - du kan i stedet overveje at investere pengene i aktier.
04. oktober 2019 kl. 09.48
Presseomtale: Private investorer har i dag bedre forudsætninger for at investere i værdipapirer. Nemmere adgang, mere information og lavere priser er nøgleord.
27. september 2019 kl. 11.26
Presseomtale: Ifølge Dansk Aktionærforening har Nordnet scoret lige så højt, som børsmægleren gjorde sidste år, men i mellemtiden har Saxo Bank overhalet indenom.
27. september 2019 kl. 11.20
Presseomtale: De negative renter har en positiv, men overset effekt, nemlig at det er blevet mere attraktivt at investere aktivt.
26. september 2019 kl. 15.26
Presseomtale: De negative renter har en positiv, men overset effekt, nemlig at det er blevet mere attraktivt at investere aktivt.
20. september 2019 kl. 14.57
Presseomtale: En stærk aktiekultur kan gøre alle danskere rigere. Desværre er situationen i dag, at den manglende danske aktiekultur gør os mindre velstående og giver færre penge til velfærd. Det bør vi gøre noget ved.
13. september 2019 kl. 12.38
Presseomtale: Et ukendt antal investeringsfonde er ikke længere tilgængelige for kunder hos Nordnet. Forklaringen er, at fondene ikke har indgået en betalt "distributionsaftale", hvilket er påkrævet for at have adgang til Nordnets handelsplatform. Ændringen får kritik fra flere sider.
06. september 2019 kl. 11.07
Presseomtale: Det kom som et chok, da Tønder Bank gik konkurs for syv år siden. Det var mere end bare en virksomhed, der gik ned. Banken var en dynamo for mange...
06. september 2019 kl. 11.00
Presseomtale: BANKKRAK Knap syv år efter at Tønder Bank gik ned, har ledelsen, bestyrelsen og den eksterne revisor indgået forlig med konkursboet. Et oprindeligt krav på knap 180 millioner kroner er landet med forlig på 40 millioner kroner.
29. august 2019 kl. 16.55
Presseomtale: Regeringen har planer om at øge skattesatsen på afkast på både aktier og obligationer. Den høje sats for aktieskatten er i forvejen den næsthøjeste i OECD. Det er ikke så sjovt at eje aktier i Danmark, når skatten skal betales. Det er langt sjovere i vores skandinaviske nabolande, og fremover kan den forskel blive endnu større.
29. august 2019 kl. 16.51
Presseomtale: Kvinderne klarer sig i gennemsnit bedre på aktiemarkedet. Lær af kvindernes strategi med fokus på på grundighed, forsigtighed og mavefornemmelse.
29. august 2019 kl. 14.06
Presseomtale: I begyndelsen af 2017 var der voldsom intern uenighed om håndteringen af hvidvasksagen i Danske Bank, fremgår det af en ny bog. Håndteringen i begyndelsen af ...
23. august 2019 kl. 19.15
Presseomtale: Kreditorerne - anført af Skattevæsenet - er stadig i hælene på Jesper 'Kasi' Nielsen, som nu forsøger at rejse penge på Facebook ved at sælge andele i det udbytte, han forventer at få ud af Pandora. Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, råder folk til at holde sig langt væk - og han opfordrer samtidig myndighederne til at gribe ind.
23. august 2019 kl. 18.35
Presseomtale: Ambus markedsværdi har efter to nedjusteringer og fyring af den administrerende direktør styrtdykket med 22 milliarder kroner.
16. august 2019 kl. 07.59
Presseomtale: En ny undersøgelse viser, at 29 procent af 3F's medlemmer ejer aktier ud over dem, som administreres af deres pensionsselskab. Det er en større andel end blandt danskerne generelt. Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, er glad for nyheden om, at så mange faglærte og ufaglærte har fundet vej til aktiemarkedet.
02. august 2019 kl. 11.06
Presseomtale: MÅNEDENS PENGEVÆRKTØJ - Fem digitale værktøjer fra danske banker kan hjælpe dig med nemme og hurtige investeringer via din smartphone.
11. juli 2019 kl. 21.12
Presseomtale: Mikael Bak har været direktør i Dansk Aktionærforening i ni måneder, og et af hans mottoer har han taget fra idolet Steve Jobs, den tidligere, ikoniske topchef i Apple: "Stay hungry. Stay foolish".
11. juli 2019 kl. 20.43
Presseomtale: Ifølge en forsker har op mod 200.000 aktionærer forladt aktiemarkedet siden finanskrisen uden at vende tilbage. Og bankernes kontantkonti bugner.
11. juli 2019 kl. 20.35
Presseomtale: Ny forskning viser, at private investorer er blevet mindre risikovillige på aktiemarkedet, selvom det er flere år siden de har oplevet tab på aktier. Kasper Mesiner Nielsen, professor hos CBS, estimerer at 200.000 private investorer har forladt aktiemarkedet siden 2007. På grund af det, går aktionærerne glip af afkastmuligheder og ses dette i et større perspektiv, vil udviklingen i sidste ende koste samfundet. Ovenstående er resumeret fra denne artikel: Markedschok skræmmer private investorer væk fra risiko"
05. juli 2019 kl. 12.35
Presseomtale: Et meget kritiseret incitamentsprogram i 2016 i Nets, der driver Dankort, på flere milliarder kroner til den øverste ledelse for at holde på dem, har ikke virket. Mere end halvdelen af dem har forladt selskabet.
05. juli 2019 kl. 12.30
Presseomtale: Selv om et af tiltagene for Nets' lukrative incitamentsprogram i forbindelse med børsnoteringen i 2016 var at fastholde nøglemedarbejdere, har selskabet allerede mistet mere end halvdelen af de 70 ledere, der deltog i programmet.
05. juli 2019 kl. 12.20
Presseomtale: Cirka 35.000 danskere har oprettet en aktiesparekonto i løbet af et halvt år. Men ambitionerne var oprindeligt højere, og bankerne efterlyser politisk handling.
04. juli 2019 kl. 13.57
Presseomtale: Oven på dramatiske kursfald, divergerende udmeldinger, store bonusprogrammer og pludselig nedjustering opfordrer Aktionærforeningen nu Finanstilsynet til at indlede en formel undersøgelse af medicoselskabet Ambu – hvis altså ikke tilsynet allerede er i gang. Ambu vil hverken be- eller afkræfte, om det sidste er tilfældet.
28. juni 2019 kl. 11.06
Presseomtale: En lille håndfuld danske selskaber formår årti efter årti at bevare en status som særligt folkekære aktier. tivoli er et af dem, og den gamle forlystelseshaves topchef gennem 23 år, Lars Liebst, har forvandlet og fastholdt tivoli som en stærk kandidat til den absolut bedste af dem alle. Det handler om at flytte sig.
28. juni 2019 kl. 11.01
Presseomtale: 87.000 kunder blev snydt, fordi de betalte mere i gebyr, end de tjente på investering.
28. juni 2019 kl. 10.53
Presseomtale: Sagen er ikke god for tilliden til den rådgivning, man får i bankerne, lyder det fra Dansk Aktionærforening.
21. juni 2019 kl. 13.02
Presseomtale: Vi kortlægger Danmarks alliancer mellem banker, forsikringsselskaber og pensionshuse – og ser på, hvor der er mulighed for at gøre sine hoser grønne, hvis man jagter vækst og nye partnere.
21. juni 2019 kl. 12.53
Presseomtale: Et interview med formanden for Dansk Aktionærforening om investeringer og aktiekulturen i Danmark.
21. juni 2019 kl. 12.38
Presseomtale: Investorer er utilfredse med nedjusteringen i medicoselskabet Ambu, og nu kritiseres bestyrelsen åbenbart for at give forhenværende adm. I Dansk Aktionærforening er direktør Mikael Bak dybt utilfreds med, at Jens Bager i forbindelse med direktørskiftet forsikrede aktionærerne om, at selskabet ville fastholde strategien og de forventninger, der var meldt ud under Lars Marcher.
21. juni 2019 kl. 12.05
Presseomtale: Folkemødet lever af argumenter og dialog. Her er en lille udvalgt buket.
21. juni 2019 kl. 11.55
Presseomtale: Private viser stor interesse for at lære, hvordan de investerer bæredygtigt. Dansk Aktionærforening tilpasser nu sit kursusprogram til efterspørgslen. “Afkast med mening” bliver en driver for privat investering i fremtiden, siger direktøren.
21. juni 2019 kl. 11.38
Presseomtale: Dansk Aktionærforenings formand, tidligere finansanalytiker Ole Søeberg kalder det et hul i reglerne, at flagningsreglerne ikke gælder efter en topchef fratræder, fordi han altid vil sidde med vigtig viden om selskabets forhold. ... Formanden for Dansk Aktionærforening Ole Søeberg siger til Økonomisk Ugebrev, at han opfatter det som et hul i loven.
11. juni 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Cees 't Hart skummer både øllet og fløden i Carlsberg. Topchefen tjente sidste år 52,5 millioner kroner. Der er blevet længere mellem medarbejderen og direktøren. Mikael Bak, der er direktør i Dansk Aktionærforening, mener, at der er sket en uheldig udvikling på direktørgangen.
07. juni 2019 kl. 11.55
Presseomtale: Det kommer til at skade økonomien, hvis en finansskat på bankernes aktiehandler bliver til virkelighed. Det vurderer Finans Danmark, den finansielle sektors organisation, i kølvandet på, at der nu tegner sig et rødt flertal for at indføre en europæisk...
07. juni 2019 kl. 11.54
Presseomtale: Regeringspartiet Venstre vil gøre det mere lukrativt at investere gennem den såkaldte aktiesparekonto.
07. juni 2019 kl. 11.53
Presseomtale: Dansk Aktionærforening mener, at Danske Bank-formanden Karsten Dybvads udmelding om, at man ikke vil have faste mål for bankens afkast til investorerne, er fornuftig. Det skriver Berlingske.
07. juni 2019 kl. 11.52
Presseomtale: Hvis ikke finanssektoren makker ret og hjælper med at finde pengene til ny milliardstor ekstraskat, er Socialdemokratiet parat til at tage "den store hammer frem" og begrænse bankernes udbyttebetalinger, siger finansordfører. Udmeldingen kritiseres fra flere sider, og ifølge erhvervsministeren lugter manøvren af planøkonomi.
07. juni 2019 kl. 11.51
Presseomtale: Socialdemokratiet vil begrænse bankernes udbyttebetalinger, men forslaget møder stærk modstand fra flere sider.
07. juni 2019 kl. 11.18
Presseomtale: Partierne bag aftalen om aktiesparekontoen, der skal give virksomheder bedre adgang til kapital, kan efter valget mønstre et flertal på 91 mandater. Alligevel ser det sort ud i forhold til den udvidelse af ordningen, der ellers er lagt op til.
28. maj 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Debatindlæg af Mikael Bak, direktør, Dansk Aktionærforening: Mens politikerne har travlt med at dele løfter ud, er vi en stor gruppe danskere, der stadig kun er ved at varme op til at sætte vores kryds.
24. maj 2019 kl. 00.00
Presseomtale: De Radikale har skiftet kurs, så en samlet opposition går ind for aktieskat for banker og pensionsselskaber, og det skaber bekymring hos Finans Danmark og Dansk Aktionærforening.
23. maj 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Det kommer til at skade økonomien, hvis en finansskat på bankernes aktiehandler bliver til virkelighed.Det vurderer Finans Danmark, den finansielle sektors organisation, i kølvandet på, at der nu tegner sig et rødt flertal for at indføre en europæisk finansskat. Ole Søeberg, formand for Dansk Aktionærforening, frygter at finanssektoren blot sender regningen videre til bank- og pensionskunderne i form af højere handelsomkostninger.
18. maj 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Skandinavisk Tobak er en af de mest politisk ukorrekte virksomheder i Danmark, men det forhindrer ikke direktøren i at ville indtage verdensherredømmet over markedet for håndrullede cigarer. Han ejer allerede den ikoniske Cohiba, og han ryger selv alle produkterne. Formanden for Dansk Aktionærforening, Ole Søeberg, gik på talerstolen til selskabets generalforsamling: »Bortset fra det åbenlyse i, at tobak ikke lever op til alle FN’s bæredygtighedsmål, skal I have ros for, at der er gennemsigtighed«.
10. maj 2019 kl. 10.40
Presseomtale: Skønt de nye investeringstilbud er billigere end aktive investeringsforeninger, skal man være kritisk, lyder opfordringen fra Dansk Aktionærforening.
10. maj 2019 kl. 10.38
Presseomtale: FinansDanmark opfordrer flere til at investere frem for at lade pengene stå til ingen rente i banken.
10. maj 2019 kl. 10.37
Presseomtale: De investorer, der tabte penge på oliehandelsselskabet OW Bunkers kollaps i november 2014, kan gratis tilmelde sig gruppesøgsmålet mod den tidligere ejer og ledelse.
10. maj 2019 kl. 10.32
Presseomtale: På trods af tab i 2018 har Jackson Familieinvest med Thorleif Jackson siden 2008 slået verdensindekset.
27. april 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Passiv investering vinder frem herhjemme, og det er positivt, mener eksperter. For når omkostningerne er lave, er det dig og ikke kun banken, der bliver rigere i sidste ende. (...) Herhjemme har Dansk Aktionærforening siden starten af 2017 forsøgt at nuancere debatten aktiv/passiv ved at køre en dyst mellem to modelporteføljer af sammenlignelige henholdsvis aktivt og passivt forvaltede afdelinger, der alle udbydes i Danmark. I 2017 klarede de passive fonde sig bedst i 4 ud af 5 kategorier. I 2018 var afkastet i alle kategorier klart bedst i den passive portefølje.
27. april 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Kent Madsen og resten af SIF-ledelsen tør ikke spekulere i den lave rente, selvom det kan give fire millioner kroner mere om året til pengekassen (...) Silkeborg IF Invest kom ud af det seneste regnskabsår med et overskud på over 16 millioner kroner før skat, men det kunne have været tre-fire millioner kroner større. Det fastslog Søren Svendsen fra Dansk Aktionærforening, der torsdag mødte op til SIFs generalforsamling.
12. april 2019 kl. 09.43
Presseomtale: Når solen stiger op i dag torsdag morgen 4. april og rammer Royal Arena, skydes InvestorDagen i Øresund i gang med fokus på investeringer i danske og svenske virksomheder. Og kigger vi netop over Sundet et øjeblik, så ser vi jo en helt anden aktiekultur end herhjemme. Derovre er der virkelig sket en demokratisering af investering.
12. april 2019 kl. 09.41
Presseomtale: Efter 10 år som bestyrelsesformand i Dansk Aktionærforening overlader Niels Mengel Dansk Aktionærforening posten til Ole Søeberg.
12. april 2019 kl. 09.37
Presseomtale: Jørgen Thulesen er imponeret over demokratiet i Jyske Bank, hvor vedtagelsen af hans forslag betød, at bestyrelsens forslag om at udbetale udbytte blev taget af bordet
03. april 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Et helt igennem miserabelt regnskabsår med et aktiekursfald på 80 procent er ingen hindring for en gylden lønpakke. For auktionshuset Lauritz.com var 2018 året, da stort set alt gik skævt. Alligevel blev ejer og formand Bengt Sundstrøm belønnet med et særligt konsulenthonorar på 2,4 millioner kroner. (...) I Dansk Aktionærforening har direktør Mikael Bak svært ved at se logikken i, at Bengt Sundstrøm skal belønnes med millioner for konsulentarbejde, som ikke er nærmere defineret i selskabets årsregnskab.
01. april 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Robotterne har fået et yngre segment til at kaste sig ud i investeringer. De nye investorer er over 20 år yngre end den gennemsnitlige investor (...) "Det viser jo, at der er behov for fornyelse i markedet," siger Mikael Bak, direktør for Dansk Aktionærforening.
28. marts 2019 kl. 23.14
Presseomtale: Svenske Swedbank, der er i søgelyset for hvidvask, har offentliggjort en ekstern undersøgelsesrapport. Meget er dog overstreget, og det er svært at drage konklusioner. Svensk aktionærforening kalder den useriøs og forstår ikke opbakning til topchef.
28. marts 2019 kl. 23.12
Presseomtale: Ole Søeberg overtager som bestyrelsesformand for Dansk Aktionærforening efter Niels Mengel.
27. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Den mangeårige formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, trækker sig. Men han er indstillet på at fortsætte som bestyrelsesmedlem i de to lokale Tønder-foreninger, der i kølvandet på Tønder Banks konkurs fortsat kæmper for at investorerne opnår erstatning.
26. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Stik imod intentionen er næsten ingen nye investorer hoppet ombord i aktiesparekontoen. CBS-professor kalder den en fiasko (...) Hos Dansk Aktionærforening mener de, at tallene viser, at der er behov for, at der bliver gjort opmærksom på ordningen, og at den i højere grad bliver markedsført. ... Det er en stor opgave at få ikke-interesserede danskere til at interessere sig for deres penge," siger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
25. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Efter 10 år som bestyrelsesformand i Dansk Aktionærforening overlader Niels Mengel posten til Ole Søeberg
25. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Niels Mengel stopper som formand for Dansk Aktionærforening og overlader roret til "engageret investor" med alsidig fortid.
21. marts 2019 kl. 21.48
Presseomtale: Der er mere end seks år siden, at Tønder Bank gik ned. Foreningen "Tønder Investor 2009" har trods store bump hen ad vejen hverken mistet kampgejsten eller håbet om at opnå erstatning for million-investeringer. De 147 sagsanlæg, som investorer har fremsendt til retten, forventes først at blive berammet i 2020.
21. marts 2019 kl. 21.44
Presseomtale: Der lød ros til Ringkjøbing Landbobank for den velgennemførte fusion med Nordjyske Bank og for årets resultat fra Claus Wiinblad fra ATP, som i løbet af 2018 har øget sin beholdning af Landbobankaktier. Også Ove Jensen fra Dansk Aktionærforening var tilfreds, men opfordrede til, at reglerne ændres, så der kan ske direkte valg til bestyrelsen på generalforsamlingen, og at aldersbegrænsningen ophæves.
19. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Privatinvestor Morten Bang fra Dansk Aktionærforening besøgte forleden finansieringseleverne på Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg.
18. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: De aktivt forvaltede aktiefonde har det overordnet svært. Mange har svært ved at slå det benchmark, de måler sig op imod. (...) »Man skal som investor være dygtigere eller heldigere end gennemsnittet for at finde netop den fond, der klarer sig bedre end markedet. Samtidig er fondene ikke konsistente. Skønt en fond er vinder på 10 års sigt, er den måske taber på 12 års sigt. Det kan være svært at gennemskue,« siger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
18. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening går på talerstolen ved Danske Banks generalforsamling i dag for blandt andet at kræve bonusser tilbage fra den tidligere ledelse.
18. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: En række advokathuse har varslet søgsmål mod Danske Bank, hvor de repræsenterer investorer, der har tabt penge på faldet i bankens aktiekurs, men ikke alle investorer deltager i søgsmål. Og hvad bliver der så egentlig af de kunder, der ikke sagsøger banken. Sådan lød spørgsmålet fra direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak ved Danske Banks generalforsamling i Tivoli Congress Center mandag eftermiddag.
18. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Hvordan sikrer man sig tilbagebetaling af bonusser, og hvordan skal aktionærerne stille sig i de mange gruppesøgsmål, Danske Bank i disse dage står over for. Det var kernen i direktøren for Dansk Aktionærforening, Mikael Baks, oplæg til bankens generalforsamling.
18. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag i DR P1 Radioavisen med blandt andet Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
18. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag i DR1 TV-Avisen med blandt andet Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
18. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Det belgiske konsulenthus Deminor Recovery Services får ikke gennemtrumfet endnu en undersøgelse af Danske Bank i forbindelse med hvidvasksagen. (...) "Vores holdning er, at det er i selskabets og aktionærernes interesser, at man afventer resultaterne af igangværende myndighedsundersøgelser særligt fra Finanstilsynet," sagde direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak i sidste uge.
16. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: De billige investorportaler vinder markedsandele og løber fra de store banker. Nordnet har nu lige så mange danske aktiehandler om måneden som Danske Bank. Saxo Bank har flere end Jyske Bank. (...) Man kan f.eks. ikke længere gå ned i den lokale filial og få et konkret aktietips af sin bankrådgiver,« siger Mikael Bak, direktør for Dansk Aktionærforening.
14. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: ATP kritiserer som flere andre investorer den lønpakke, som topchef i Carlsberg har hentet for sin indsats i 2018. (...) På talerstolen til generalforsamlingen kritiserer også både Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening og Anders Schelde, investeringsdirektør i MP Pension, det høje lønniveau.
14. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: ATP og Dansk Aktionærforening kritiserer Carlsbergs topchef-løn ved Carlsbergs generalforsamling.
12. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Det handler om aktier og strategi, når medlemmerne af Dansk aktionærforening sydvests aktieklub mødes.
06. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Debatindlæg af Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening. "I disse dage er der sæsonstart for generalforsamlingerne i landets børsnoterede selskaber. Vi har oplevet et år uden sidestykke i danmarkshistorien med alvorlige erhvervskriser i finanssektoren og hidtil uset fokus på astronomiske løn- og bonuspakker til topchefer..."
04. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Nye regler gør det nemmere for dig at oprette en separat aktiesparekonto til dine investeringer og giver dig en kontant skattefordel. Forbrugerrådet Tænk hilser initiativet velkomment, men så gerne, at det var gået endnu videre. (...) Mikael Bak, der er direktør for Dansk Aktionærforening Dansk Aktionærforening , er enig i, at aktiesparekontoen er et skridt i den rigtige retning, men han havde gerne set, at beløbsgrænsen havde været højere.
02. marts 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Din opsparing bliver mindre af at stå i banken, mens investering i aktier kan få den til at vokse. Alligevel har kun få kastet sig over den nye aktiesparekonto, der ellers skulle gøre det let for enhver at blive aktionær. Der skal noget helt andet til, mener eksperter. (...) I Dansk Aktionærforening er holdningen, at aktiesparekontoen er et udmærket redskab for almindelige mennesker til at spare op i aktier. Direktør Mikael Bak vurderer, at især det forhold, at banken skal tage sig af skatten på aktierne, vil appellere til mange.
26. februar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Nationalbanken fremlagde i slutningen af januar en analyse af, hvordan de danske investeringsforeninger klarede sig i 2018. ... Dansk Aktionærforening har de senere år sammenholdt afkastet på en portefølje af aktivt forvaltede fonde med en tilsvarende portefølje af passive fonde, og her er resultatet også, at de passivt forvaltede investeringer klarer sig bedst.
26. februar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Er drømmen at blive gældfri, er her nogle konkrete bud på, hvordan du kan investere dig til gældfrihed. Første skridt på vejen vil nok overraske de fleste. Rådet fra Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, er også, at man får betalt af på sin dyre gæld, inden man begynder at investere.
22. februar 2019 kl. 14.04
Presseomtale: Medicoselskabet Ambu arbejder på at blive mere gennemsigtig og åben om, hvad der foregår på selskabets indre linjer. "Det må være i alles interesse," siger topchef Lars Marcher. (...) "Vi synes ikke, at det er en særlig god praksis, at en ledelse mere eller mindre permanent og helt regelmæssigt er nødt til at gå ud og sige, at vi var alt for konservative i sidste kvartal," sagde Leonhardt Pihl, der dengang var adm. direktør i Dansk Aktionærforening, til MedWatch i august.
17. februar 2019 kl. 12.00
Presseomtale: Danskerne har på knap to måneder oprettet flere end 13.000 aktiesparekonti. Ny beregninger viser, at man skal overveje nøje, hvilke aktier kontoen bruges til. (...) »Loftet på aktiesparekontoen er 50.000 kr., og man skal være opmærksom på, at omkostningerne ved at handle kan være en fjende i forhold til at skabe et positivt afkast på kontoen,« siger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
17. februar 2019 kl. 11.46
Presseomtale: Minimumsudgifterne ved skattebegunstigede aktiesparekonti kan spænde ben for investorer – især hvis der investeres i udenlandske aktier - siger Mikael Bak, direktør for Dansk Aktionærforening.
12. februar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Kritikken af Per Aarsleff A/S forstærkes. Aktionærforeningen stillede kritiske spørgsmål på Aarsleffs generalforsamling, men fik ikke tilfredsstillende svar
12. februar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Danmarks største virksomheder forgylder direktørerne og blæser på diskussionen om stigende ulighed, viser regnskaber (...) Både Dansk Aktionærforening og den store danske investor, ATP, er kritiske overfor de voldsomt stigende direktørlønninger.
12. februar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Der skal sættes et loft over, hvad topcheferne i børsnoterede selskaber højest kan modtage i samlet lønpakke. Det anbefaler interesseorganisationen Dansk Aktionærforening, der mener, at topcheflønningerne er kommet op i et højt leje.
08. februar 2019 kl. 12.50
Presseomtale: Regninger, budgetter og minus på kontoen. Økonomi har ofte adskillige negative associationer, og mange synes sikkert, det er kedeligt og besværligt. Signe Fejerskov, formand for Unge Aktionærer på Fyn, har gjort økonomi til en sport. Hvis hun bare sparer 100 kroner om måneden, så kan de penge investeres og vokse helt af sig selv. Selv med et budget på SU kan det på sigt give et ret fornuftigt afkast. Derfor kan man spørge sig selv: var den pizza nu også nødvendig?
07. februar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Fra i dag er det muligt at investere i den første danske ETF nogensinde (...) Også Dansk Aktionærforening er godt tilfredse. - Det har været en mærkesag for os at få ETF'er til Danmark, siger direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak til Ekstra Bladet.
07. februar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Torsdag bliver den første ETF noteret på Nasdaq Copenhagen. (...) Dansk Aktionærforening hilser den første ETF på dansk grund velkommen. »Det taler ind i et større behov blandt investorerne for at placere pengene i ting, der ikke er så dyre, og med en spredning på et indeks giver det en større sikkerhed,« siger Mikael Bak, der er direktør i Dansk Aktionærforening.
06. februar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: I løbet af 2019 går Maersk Drilling på børsen som et selvstændigt selskab, og det betyder, at de nuværende aktionærer i A.P. Møller-Mærsk automatisk får aktier i borerigselskabet, når det bliver udskilt fra den danske transport- og logistikkoncern. (...) Hos Dansk Aktionærforening forventer direktør Mikael Bak ikke, at olieeksponeringen generelt får private aktionærer til at gå uden om Maersk Drilling.
04. februar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Per Aarsleff har udbedt sig en nærmere forklaring fra virksomhedens advokat om risikovurderingen forud for et tab på 88 mio. kr. (...) Det gælder bl.a. i Dansk Aktionærforening. "En af Dansk Aktionærforenings mærkesager handler om fuld gennemsigtighed, hvor aktionærerne får alle væsentlige informationer i rette tid. Hvis der er en væsentlig risiko for at tabe penge på igangværende voldgiftssager, så skal det meldes ud så hurtigt som muligt.
31. januar 2019 kl. 10.38
Presseomtale: Fra februar kan du som privatinvestor muligvis anvende et nyt fradrag, hvis du skyder penge i visse små og mellemstore virksomheder. Bare ikke hvis det sker via et holdingselskab
23. januar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening afventer, hvordan blandt andet pensionskasserne reagerer på massesøgsmålet mod Danske Bank. "Der skal meget til, før man som ansvarlig aktionær lægger sag an mod sit eget selskab," lyder det fra direktøren i Dansk Aktionærforening.
22. januar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening glæder sig over, at danskere fremover kan købe sig ind i Maersk Drilling. Men især de første børsdage kan blive urolige for det nye børsselskab.
18. januar 2019 kl. 09.53
Presseomtale: Debatindlæg skrevet af Mikael Bak, direktør, Dansk Aktionærforening. "Vi er i disse dage vidne til en værdipolitisk magtkamp, der rækker langt ind på erhvervslivets banehalvdel. ... Fra Dansk Aktionærforenings side stiller vi gerne op med et kompromisforslag: Vi foreslår en ny børsnotering af Radius, hvor man populært sagt lader folket være medejer af selskabet i samspil med staten og udvalgte pensionskasser."
17. januar 2019 kl. 11.29
Presseomtale: Over 6000 kunder har siden årsskiftet oprettet en aktiesparekonto hos landets seks største banker. Saxo Bank står for over halvdelen, mens interessen hos særligt de jyske pengeinstitutter er begrænset
16. januar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Højesteret slår fast, at det er vanskeligt at drage en banks ledelse til ansvar for et krak. Men ledelsen kan gøres ansvarlige for enkelte lån. Det er godt nyt i forhold til den forestående retssag mod ledelsen i Tønder Bank, vurderer formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, der også er bestyrelsesmedlem i foreningen Tønderinvestor 2009, der kæmper for at få erstatning efter Tønder Banks krak i 2012.
08. januar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: HVEM: Mikael Bak, direktør i Aktionærforeningen HVAD: Aktiesparekontoen, der pr. 1. januar er en realitet HVORFOR: Hvad skal man være opmærksom på, hvis man vil bruge den
04. januar 2019 kl. 14.44
Presseomtale: Mens aktiemarkedet venter utålmodigt på en forklaring på en kæmpe nedjustering, tager B& O sig god tid. (...) Samme sted gav direktøren i Dansk Aktionærforening, Michael Bak, også udtryk for sin bekymring over den kortfattede meddelelse oven på så voldsom en nedjustering.
03. januar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: I 2019 bliver en ny aktiesparekonto en mulighed, fordi regeringen vil fremme danskernes investeringslyst.
03. januar 2019 kl. 00.00
Presseomtale: Omkostninger, risikoprofil og øvrig økonomi er noget af det, du skal tænke over, før du beslutter at oprette en aktiesparekonto. (...) Men selv om skattereglerne nu er blevet mere enkle, er ordningen ikke for alle, fortæller eksperter - blandt andre Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening. Her er, hvad du skal overveje, inden du går i gang.
31. december 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Der er delte meninger om den nye aktiesparekonto-ordning, der træder i kraft 1. januar. (...) I Dansk Aktionærforening har man tidligere været kritisk overfor ordningen. Blandt andet fordi, at aktiesparekontoens beskatning sker efter lager-princippet.
28. december 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Kvinder, bæredygtighed og unoterede aktier bliver nogle af nøgleordene inden for investering i det kommende år, vurderer eksperter som blandt andre Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening
21. december 2018 kl. 08.58
Presseomtale: Direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak er på vegne af de mange B&O-aktionærer i sin medlemskreds bekymret over selskabets kortfattede men voldsomme nedjustering. (...) "Med en meddelelse, der giver kursfald på 30 pct., må man håbe, at der er en god begrundelse," siger Mikael Bak.
20. december 2018 kl. 11.18
Presseomtale: Reglerne for aktiesparekontoen
20. december 2018 kl. 11.16
Presseomtale: Aktiesparekontoen kan gøre det lettere at komme i gang med investering. Men du skal se den i relation til din øvrige økonomi, råder eksperter.
13. december 2018 kl. 11.52
Presseomtale: Der er brug for nye folk i Danske Banks øverste lag, hvis befolkningen, kunder og politikere igen skal have tillid til banken. Sådan lyder det fra flere af Danske Banks største aktionærer på bankens ekstraordinære generalforsamling fredag i København, hvor der skal vælges to nye medlemmer til bestyrelsen.
13. december 2018 kl. 11.51
Presseomtale: Aktiesparekonto er en ny mulighed for opsparing i aktier med lav skat. Men er det den bedste opsparing for dig? Er der andre slags opsparing, der er bedre?
07. december 2018 kl. 09.42
Presseomtale: Karsten Dydbvad overtager efter planen formandsposten i Danske Bank fredag. For at genopbygge tilliden bør banken rydde "ordentligt op", siger aktionærforening.
07. december 2018 kl. 09.41
Presseomtale: Dansk Aktionærforening støtter A.P. Møller Holdings forslag om at indsætte Karsten Dybvad som formand for Danske Bank.
04. december 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Mikael Bak, adm. direktør for Dansk Aktionærforening, elsker livemusik og husker særligt tilbage på en koncert med U2 i 2001, hvor han stod tre meter fra bandets legendariske forsanger, Bono.
03. december 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Ingen er helt glade for det nye investorfradrag, som regeringen har spillet på banen. Men på sigt kan det få en bedre skæbne end sin mere kendte pendant, aktiesparekontoen. (...) Som det er nu, kan vi ikke anbefale private investorer at gå ud i dette marked fra dag et. I udgangspunktet er skattelettelser på investeringsområdet positive, men vi hæfter os ved, at man gør systemet mere komplekst,« som Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, forklarer.
03. december 2018 kl. 00.00
Presseomtale: INVESTERING: For bøvlet og sender 80 pct. af skattefradraget direkte til den rigeste ene procent. (...) »Måden, man gør det på, er lidt uforståelig. Man fremmer risikable investeringer, som traditionelt er brugt af de større og mere velhavende investorer. Vi havde gerne set en noget mere fair fordeling,« siger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
29. november 2018 kl. 14.49
Presseomtale: Nyt lovforslag skal få flere danskere til at spare op i aktier, men Forbrugerrådet Tænk frygter, at det kan virke konkurrenceforvridende på markedet.
29. november 2018 kl. 14.47
Presseomtale: HVIDVASK: En gruppe investorer planlægger at sagsøge Danske Bank for deres tab på aktier grundet hvidvasksag.
29. november 2018 kl. 14.46
Presseomtale: Storbankernes hvidvasksager er i virkeligheden kun toppen af isbjerget. Hvidvasksagerne handler ikke kun om dårlig forretningsmoral og grådighed. Sagerne handler også om en kultur, som mangler ordentlighed og redelighed. En kultur, finanskrisen ikke har ændret meget på, skriver chefredaktør Morten W. Langer i denne kommentar.
29. november 2018 kl. 14.44
Presseomtale: GLAMSBJERG: Finansieringseleverne på Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg deltog forleden i Dansk Aktionærforenings årlige " Investordag" i Kolding.
29. november 2018 kl. 14.12
Presseomtale: Online platforme gør det nemt at handle med aktier. Du kan gøre det let og hurtigt fra din smartphone.
29. november 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Socialdemokratiets forslag om at annullere fire skattelettelser er kommet i modvind fra flere forskellige retninger, siden partiformand Mette Frederiksen offentliggjorde planerne. Nu kommer kritikken også fra interesseorganisationen Dansk Aktionærforening.
22. november 2018 kl. 13.30
Presseomtale: Nordnet er for tiende gangblevet udnævnt til "Årets Børsmægler"
22. november 2018 kl. 13.27
Presseomtale: En gruppe investorer planlægger af sagsøge Danske Banks for deres tab på aktier grundet hvidvasksag.
22. november 2018 kl. 13.25
Presseomtale: Aktiesparekontoen ser ud til at blive en realitet. Men er den interessant for dig som privatinvestor? Investorer hilser den velkommen, men ærgrer sig over beløbsloftet på 50.000 kr.
22. november 2018 kl. 13.24
Presseomtale: Dansk Aktionærforening har igen i år kåret årets børsmægler. I år må to handelsplatforme deles om æren.
22. november 2018 kl. 13.20
Presseomtale: Marinedivisionen i Alfa Laval skruer forventninger til markedet for rensning af ballastvand op med næsten 30 pct. over de næste otte år, fremgår det af en præsentation fra selskabet tirsdag i København.
08. november 2018 kl. 13.52
Presseomtale: Flere og flere kvinder får smag for aktiekurser og afkast. Særligt en lav rente i banken gør investeringsmarkedet attraktivt.
08. november 2018 kl. 13.50
Presseomtale: Lever de summariske såkaldt ”fuldstændige referater” fra de børsnoterede selskabers generalforsamlinger op til selskabslovens krav? Ifølge anerkendt advokat er det tvivlsomt, fremgår det af en lovfortolkning. De summariske referater anvendes i stigende omfang til at feje kritiske aktionærindlæg ind under gulvtæppet.
08. november 2018 kl. 13.49
Presseomtale: Det danske aktiemarked belønner, når bestyrelser ryster posen og henter eksterne topchefer ind, indikerer ny forskning
01. november 2018 kl. 11.07
Presseomtale: Stod det til Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, leasede han bilen i stedet for at købe, som han gør nu. Og så er perioden, hvor der var Ikea-møbler hjemme hos ham, forlængst forbi, som han selv udtrykker det
01. november 2018 kl. 11.06
Presseomtale: For unge investorer er det ikke længere nok blot at kunne fremvise et højt afkast.
01. november 2018 kl. 11.04
Presseomtale: Den nye direktør for Dansk Aktionærforening, Mikael Baks, mest succesrige investeringer beror på mavefornemmelse. Og så betyder persongalleriet meget, når han investerer i noterede selskaber
25. oktober 2018 kl. 11.57
Presseomtale: Hav Skat i baghovedet, når du springer ud som gør det selv-investor. Så det ikke skaber rod i din selvangivelse eller øvrige økonomi.
25. oktober 2018 kl. 11.55
Presseomtale: ROSKILDE: Investering er for alle. Sådan lyder mantraet bag Danmark Investerer, som er Danmarks største aktieturné.
19. oktober 2018 kl. 10.59
Presseomtale: SELSKABSMEDDELELSESeluxit A/S søger om optagelse på Nasdaq First North DenmarkMÅ IKKE OFFENTLIGGØRES, DISTRIBUERES ELLER UDLEVERES HELT ELLER DELVIST, DIREKTE ELLER INDIREKTE, I ELLER TIL USA, AUSTRALIEN, CANADA ELLER JAPAN.
19. oktober 2018 kl. 10.54
Presseomtale: Danske Banks bestyrelse er vingeskudt, organisationen er stresset, og ledelsen er handlingslammet, lyder det fra eksperter, efter at banken har fået et overraskende nej af Finanstilsynet til at ansætte Jacob Aarup-Andersen som ny topchef. »Et skoleeksempel på eklatant dårlig ledelse,« mener ekspert.
19. oktober 2018 kl. 10.50
Presseomtale: De tidligere storaktionærer i Københavns Andelskasse forberede et gruppesøgsmål mod staten, efter at Finanstilsynet 13. september om aftenen sendte den lille bank i armene på statens skraldespandsselskab for nødlidende banker, Finansiel Stabilitet.
08. oktober 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Især unge lægger i stigende grad vægt på etik, klima og socialt ansvar, når de investerer deres opsparing. Undersøgelser viser, at fokus på bæredygtighed ikke går ud over afkastet. (...) »Vi står i begyndelsen af en udvikling, som bliver stor inden for de næste par år. Den er især drevet af nogle af de nye målgrupper for investering, hvor særligt kvinder og yngre mennesker ser ud til at gå forrest«, siger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening.
04. oktober 2018 kl. 11.22
Presseomtale: HVEM: Mikael Bak, ny direktør i Dansk Aktionærforening. HVAD: Vil sikre mere viden til aktionærerne. HVORFOR: Flere skal engagere sig, træffe valg og skabe afkast, der giver mening for den enkelte.
04. oktober 2018 kl. 11.21
Presseomtale: Ender myndighederne med at konfiskere noget af Danske Banks indtjening fra hvidvask, vil banken trække det fra de 1,5 mia. kr., som den har doneret til kommende fond, der skal støtte bekæmpelse af hvidvask. Forening vil have fonden til debat blandt aktionærer.
04. oktober 2018 kl. 11.17
Presseomtale: INDSIGT Leonhardt Pihl er direktør i Dansk Aktionærforening. Han oplever en pæn stigning i kvinders interesse for at investere -for investeringerne er med til at give en stor grad af frihed.
25. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: En fond på op mod 800 mio kr skal give danske små og mellemstore virksomheder lyst til at gå på børsen i København (...) Samme melding kommer fra Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening. "Det er et godt skridt i den rigtige retning for at skabe et mere aktivt marked og mere likviditet i de mindre selskaber. Man kan håbe, at det kan understøtte en positiv udvikling i antallet af børsintroduktioner," siger Leonhardt Pihl.
21. september 2018 kl. 12.17
Presseomtale: Deminor, der er eksperter i gruppesøgsmål, vil have en ny og uvildig granskning af forholdene i Danske Bank for at få placeret et ansvar og en regning (...) Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening ønsker ikke at kommentere det konkrete forslag fra Deminor, da generalforsamlingen er et halvt år ude i fremtiden. Han mener dog, at der i kølvandet på Danske Banks interne undersøgelse er opstået et endnu større behov for en uvildig undersøgelse af hele forløbet.
21. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Advarselslamperne burde have blinket hos de store revisionshuse, der var sat til at finkæmme Danske Banks regnskaber, vurderer eksperter. I yderste fald kan revisorerne blive gjort erstatningsansvarlige. (...) Danske Banks aktionærer har, siden hvidvask-skandalen brød ud, mistet milliarder af kroner. De har ifølge Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, brug for, at de forskellige aktører i sagen " gør deres arbejde".
20. september 2018 kl. 10.52
Presseomtale: OPINION - Af Mikael Bak, direktør, Dansk Aktionærforening: "Med offentliggørelsen af Danske Banks egen interne undersøgelse står det klart, at bankens ledelse har svigtet både samfundet og de mange investorer, der står bag selskabet. Danske Banks små og store private aktionærer er ufrivilligt blevet de store tabere med kurstab på mange milliarder kr. Som repræsentant for de private danske investorer er vi hos Dansk Aktionærforening tilfredse med, at Danske Banks administrerende direktør, Thomas Borgen, nu har taget konsekvensen og er trådt tilbage. (...)"
20. september 2018 kl. 10.50
Presseomtale: Danske Bank frikendte onsdag sin ledelse og bestyrelse for juridisk ansvar for hvidvaskskandalen trods beviselige svigt på alle niveauer i en årrække. Juraprofessorer efterlyser svar på centralt spørgsmål i advokatundersøgelse, mens politikere fæster lid til myndighedernes kulegravning. (...) »Vi har mange vrede og forundrede medlemmer hos os, der ikke kan forstå, at de som aktionærer skal betale regningen med betydelige kursfald, mens Dansk Banks ledelse og bestyrelse ifølge bankens egen undersøgelse reelt frikendes for ethvert ansvar for skandalen,« siger direktør Mikael Bak fra Dansk Aktionærforening.
18. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag fra InvestorDagen i København: "Erhvervsminister: Beløbet på aktiesparekontoen skal op over 50.000 kr."
18. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag fra InvestorDagen i København: "Zealand direktør glæder sig over nyt forskningsresultat: Millardpotentiale i sigte"
18. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag fra InvestorDagen i København: "Total købte Mærsk Oil for 47 mia kr.: Sådan går det nu"
18. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag fra InvestorDagen i København: "Grøn kapitalforening med højt afkast: Vi går ikke på kompromis"
18. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag fra InvestorDagen i København: "Michael Friis: Det bliver en fuser for Danske Bank-aktionærerne i morgen"
18. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag fra InvestorDagen i København: "William Demant: Vore aktionærer foretrækker aktie-tilbagekøb fremfor udbytte"
12. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Mikael Bak skal som ny direktør i Dansk Aktionærforening føre foreningen ind i den digitale tidsalder.
11. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Investering er for alle. Sådan lyder mantraet bag Danmark Investerer, som er Danmarks største aktieturné.
04. september 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Portræt: Mikael Bak skal føre aktionærforeningen ind i den digitale tidsalder. Indholdet er godt nok, mener han, men indpakningen skal være bedre.
31. august 2018 kl. 12.59
Presseomtale: Du behøver hverken være børsmægler, aktieanalytiker eller bankdirektør for at handle med aktier. Med lidt tilløb kan du lære at få dine penge til at arbejde for dig. (...) »Af de børn, der bliver født i dag, vil der måske være 40 procent, der bliver 100 år. Så er du nødt til at se i øjnene, at pensionsmidlerne ikke rækker. Hvis du vil have fleksibilitet gennem hele dit liv, bliver du derfor nødt til at gå ud og arbejde lidt mere aktivt for at få et bedre afkast af dine penge,« siger Leonhardt Pihl, der er direktør i Dansk Aktionærforening.
31. august 2018 kl. 12.56
Presseomtale: Børsaktuelle Hypefactors' jagt for at komme på børsen kan være hjulpet ulovligt på vej med PR-metoder, der strider mod markedets regler. Afdækningen af PR-mandens ageren på Facebook fik mandag Dansk Aktionærforenings formand Niels Mengel til at kalde metoden fuldstændig uacceptabel og dybt alvorlig.
30. august 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Overvejer du at sætte nogle af dine penge i aktier? Her er tre ting, du bør sætte flueben ved, før du går i gang. (...) Du kan blive klogere ved at læse med hos eksempelvis Morningstar, Forbrugerrådet Tænks investeringsguide eller hos Dansk Aktionærforening.
30. august 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Pr. 1. september tiltræder Mikael Bak som ny direktør for Dansk Aktionærforening.
28. august 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Dansk Aktionærforening Aktionærforening får 1. september ny direktør, da Leonhardt Pihl stopper efter eget ønske. Valget er faldet på 47-årige Mikael Bak, som er cand. jur. fra Aarhus Universitet og uddannet advokat hos Gorrissen Federspiel i København fra 1997-2000.
27. august 2018 kl. 00.00
Presseomtale: PR-mand for børskandidat har rost selskabet overfor investorer på Facebook uden at fortælle, at han var hyret af selskabet. Det møder kritik. (...) "Det er fuldstændig uacceptabelt, at en børs-kandidat opfører sig på den måde. Det er ikke i deres egen interesse, og absolut heller ikke i investorernes. Det risikerer at underminere den ellers voksende tillid, vi nu har herhjemme til First North-børsen som en virkelig god børs for mindre virksomheder. Det er godt, det i denne sag blev korrigeret hurtigt," siger Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening.
25. august 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Der er ikke nogen grund til at gøre aktieinvestering mere kompliceret, end det er. Her er fire begynderfejl, du kan springe elegant hen over. (...) Har du set dig lun på en særlig virksomhed, branche eller et land? Så skal du måske udvide horisonten. Jo mere du spreder din investering, jo bedre er du garderet mod fald i den enkelte sektor. Det fortæller Leonhardt Pihl, som er formand for Dansk Aktionærforening.
23. august 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Bliv klædt på til at håndtere aktier, obligationer, fonde og indeks. HERNING Investering er for alle. Sådan lyder mantraet bag Danmark Investerer, som er Danmarks største aktieturné. Nu får herningenserne også muligheden for at lære, hvordan penge bliver til flere, når turnéen kommer til Herning søndag eftermiddag 7. oktober. Her inviterer My Money Invest og Moneypenny til en investeringsworkshop sammen med Dansk Aktionærforening og Jyske Bank i Jyske Bank, Sølvgade 24.
22. august 2018 kl. 10.44
Presseomtale: Leonhardt Pihl stopper efter eget valg som direktør for Dansk Aktionærforening. Ny chef har baggrund fra kapitalfondsmiljøet.
22. august 2018 kl. 10.44
Presseomtale: Dansk Aktionærforening skifter ud på direktørposten.
22. august 2018 kl. 10.41
Presseomtale: Mikael Bak bliver fra og med den 1. september direktør for Dansk Aktionærforening, som samtidig siger farvel til Leonhardt Pihl, der selv har valgt at stoppe som direktør.
22. august 2018 kl. 10.39
Presseomtale: Efter næsten to år som direktør for Dansk Aktionærforening stopper Leonhardt Pihl. Den nye mand på posten skal stå i spidsen for foreningens strategiskifte
22. august 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening får fra 1. september en jurist i skikkelse af Mikael Bak som ny direktør. Han har tidligere været advokat hos Gorrissen Federspiel.
21. august 2018 kl. 09.40
Presseomtale: Langt flere mænd end kvinder investerer, men kvinder har evnerne inden for området. Eksperter opfordrer kvinderne til at sætte investering højere på interesselisten
21. august 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Mikael Bak skal være ny direktør for Dansk Aktionærforening. Han afløser Leonhardt Pihl.
21. august 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening skifter ud på direktørposten. Mikael Bak overtager posten 1. september fra Leonhardt Pihl, som har siddet i direktørstolen siden september 2016. Pihl stopper efter eget valg for at fokusere på bestyrelsesarbejde og undervisning.
16. august 2018 kl. 09.23
Presseomtale: Lad dig ikke forblænde af trygheden ved velkendte danske virksomheder. Det er vigtigt at sprede sin investering ud over det danske marked.
13. august 2018 kl. 09.14
Presseomtale: Hver tredje investor under 35 år foretrækker familie, venner og sociale medier til investeringsråd. Bankerne vælges fra.
09. august 2018 kl. 12.09
Presseomtale: Passiv eller aktiv investeringsfond? Seniorøkonom fortæller, hvor han ville anbefale den almindelige forbruger at sætte sparekronerne.
08. august 2018 kl. 10.53
Presseomtale: Tirsdagens voldsomme kursdyk i Pandora får ikke Dansk Aktionærforening til at ryste på hånden.
08. august 2018 kl. 10.37
Presseomtale: thumbnail SMYKKEFORRETNING: Det er problematisk, at Pandora nedjusterer sine forventninger til 2018 lige oven på fremlæggelsen af en ny strategi, lyder det fra chefen for ATP's danske aktier.
06. august 2018 kl. 09.38
Presseomtale: Dansk Aktionærforening mener ikke, det er god praksis, at Ambu har opjusteret forventningerne til sit resultat for året syv gange de seneste tre år. "Vi vil gerne have retvisende og fyldestgørende information," siger foreningens adm. direktør.
31. juli 2018 kl. 09.43
Presseomtale: Overvejer du at sætte nogle af dine penge i aktier? Her er tre ting, du bør sætte flueben ved, før du går i gang.
30. juli 2018 kl. 10.48
Presseomtale: Du behøver ikke at råbe "køb" og "sælg" i det glødende telefonrør for at lave en god aktieinvestering. Faktisk kan investeringen passe sig selv.
19. juli 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Private investorer lader sig ikke rive med af politisk eller finansiel uro. »Jeg kan ikke spore panik for nu at sige det ligeud,« lyder det fra direktør i Dansk Aktionærforening Leonhardt Pihl.
16. juli 2018 kl. 14.32
Presseomtale: Den københavnske udvikler tager hul på et nyt studieboligprojekt. Salgssummen lyder på 200 mio. kr., og ligesom andre projekter skal det sælges i småbidder til privatpersoner, siger den adm. direktør i Gefion Group til EjendomsWatch. Dansk Aktionærforening opfordrer dog til påpasselighed, da det kan blive svært og dyrt at komme ud af investeringen igen, lyder det.
13. juli 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Lønnen til den administrerende direktør på B&O er mere end fordoblet fra 6,6 millioner kroner i 2016/ 17 til 12,8 millioner kroner i 2017/ 18. Direktøren for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, anser det ikke for et problem for aktionærerne, at B&O belønner top-chefen med en lønstigning.
12. juli 2018 kl. 10.46
Presseomtale: Storaktionær i Lauritz.com Bengt Sundstrøm tabte sidste år 91 millioner kroner i sit personlige holdingselskab.
05. juli 2018 kl. 13.36
Presseomtale: Hvidvask-sagen, der har ligget tungt over hovedet på Danske Bank, er lige blevet en anelse tungere for Danske Bank og adm. direktør Thomas Borgen.
05. juli 2018 kl. 13.32
Presseomtale: Den seneste danske børsnotering, robotvirksomheden Odico, havde en fantastisk børsdebut på First Northbørsen mandag.
05. juli 2018 kl. 13.31
Presseomtale: Det nytter ikke meget, hvis den private investor mødes af forhold, der er direkte aktionæruvenlige.
05. juli 2018 kl. 13.00
Presseomtale: Da Netcompany i juni blev børsnoteret, steg it-firmaet 29,7 pct. i kurs på første dag. Og dermed bekræftede den - omend med lidt mere schwung end normalt - en generel aktieregel.
02. juli 2018 kl. 09.26
Presseomtale: Der er mange gode kræfter, der arbejder for en bedre aktiekultur her til lands. Politikerne ser ud til at forstå idéen, om end de går lidt fodslæbende til sagen, hvilket den decimerede aktiesparekonto er et vidnesbyrd om.
02. juli 2018 kl. 09.23
Presseomtale: Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet er frikendt for erstatningskrav på 30,5 millioner kroner fra investorer i Amagerbanken. Det viser en ny dom fra Østre Landsret.
26. juni 2018 kl. 09.21
Presseomtale: Mere ambitiøse folk i bestyrelsen har været med til at ændre Odicos syn på forretningens udvikling og holdningen til, hvor mange penge man vil hente på børsen. Det rokker nyt krav fra en tidligere medejer ikke ved
26. juni 2018 kl. 09.16
Presseomtale: Forbrugerrådet og Dansk Aktionærforening kan ikke længere genkende den aftale, de netop har indgået med brancheorganisationen Finans Danmark om nye omkostningsnøgletal for investeringsforeningerne, der forvalter 700 mia. kr. for danskerne. Opgøret handler om de ca. fire mia. kr. årligt, bankerne henter i ”skjulte” omkostninger fra danske investorer. De officielle omkostningstal mistænkes for både at være for små og inkonsistente. Derfor vil Forbrugerrådet og Dansk Aktionærforening nu have Finanstilsynet til at lave klare regler.
20. juni 2018 kl. 11.15
Presseomtale: Danskernes tillid til Danske Bank daler efter sagen om hvidvask i Estland. Ifølge chefen for Dansk Aktionærforening forlænger banken smerten med lang, intern undersøgelse.
11. juni 2018 kl. 12.55
Presseomtale: To danske C25-aktier er landet på Dansk Finansservices' købsliste. Det skriver Jesper Lund, analytiker og adm. direktør i Dansk Finansservice, på Dansk Aktionærforenings hjemmeside.
06. juni 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Ole Søeberg er indtrådt i bestyrelsen hos den forbrugerpolitiske interesseorganisation Dansk Aktionærforening. Han er uddannet fra Copenhagen Business School og har mere end 30 års erfaring med investering i aktier. Senest har han været investeringsdirektør og porteføljeforvalter i Skagen Fondene i Norge og har 11 års erfaring indenfor investor relations hos teleselskabet TDC og forsikringsselskabet Tryg. I 1980'erne var Ole Søeberg desuden med til at etablere det uafhængige analyseselskab Dansk Aktie Analyse.
31. maj 2018 kl. 09.21
Presseomtale: KONKURS Anklageren havde krævet fem års fængsel, men Bagmandspolitiet brugte en forkert paragraf i sagen mod oliedirektør.
30. maj 2018 kl. 12.09
Presseomtale: Thorleif Jackson bruger rigtig meget tid og energi på at læse og analysere regnskaber og årsrapporter, inden han udvælger de aktier, som Jackson Familieinvest skal investere i.
29. maj 2018 kl. 13.39
Presseomtale: Topchefen i Genmab Jan van de Winkel er i aktionærkredse kendt for at være en topchef, der let kan få armene op over hovedet for sit eget selskab og aktie, og som med glæde stiller op til interview, når det for alvor går godt for selskabet.
28. maj 2018 kl. 10.16
Presseomtale: Sparinvest omdanner to indeks-sektorafdelinger til globale indeksafdelinger.
28. maj 2018 kl. 10.15
Presseomtale: Dansk Aktionærforening mener, det er problematisk, at udenlandske investorer spekulerer imod danske aktier. Finanstilsynet mener derimod, det kan være med til at give en bedre prisdannelse på markedet.
28. maj 2018 kl. 10.13
Presseomtale: AKTIEMARKED: Hedgefonde, der spekulerer imod danske aktier, bør sidestilles med f. eks. tobaksaktier i danske pensionskasser, mener aktionærforbund. Men Finanstilsynet er positiv over for fænomenet - og pensionsselskaberne selv er delt.
22. maj 2018 kl. 11.05
Presseomtale: PKA, Pensiondanmark og Sampension er tre pensionsselskaber, der alle medvirker til at presse kursen på forskellige aktier ned.
22. maj 2018 kl. 10.51
Presseomtale: En ren skrækuge har slået Pandoras aktiekurs tre år tilbage. Fredagens lukkekurs på 501 kr. er ikke set siden februar 2015, og investorerne må erkende, at Pandora er en af de mest shortede danske aktier.
22. maj 2018 kl. 10.50
Presseomtale: Jackson Familieinvest har siden 2008 slået verdensindekset. I 2017 blev der føjet til formuen.
22. maj 2018 kl. 10.45
Presseomtale: SAMMENSMELTNING: Fire erstatningssager bliver sandsynligvis til én, som Østre Landsret først behandler fra 2020.
15. maj 2018 kl. 09.53
Presseomtale: BESTYRELSESNYT: Tidligere koncernchef for Topdanmark, Christian Sagild, er ny bestyrelsesformand for det danske solinvesteringsselskab Nordic Solar Energy.
14. maj 2018 kl. 13.30
Presseomtale: Storbanker og pensionskasser verden over gør klar til det største formueskifte i verdenshistorien. De nye kunder vil stadig have afkast af deres investering, men de vil også være med til at gøre en forskel på de store linjer. Udviklingen sætter nu også sit præg på den danske finanssektor.
09. maj 2018 kl. 09.32
Presseomtale: Alt peger på konflikter med forbrugerorganisationer, Morningstar, Dansk Aktionærforening og ikke mindst med Finanstilsynet.
09. maj 2018 kl. 09.29
Presseomtale: Der er mangler, misforhold og uoverensstemmelser i Finanstilsynets rapport om hvidvask i Danske Bank, siger den person, som først advarede om hvidvasken.
08. maj 2018 kl. 09.15
Presseomtale: Kom og hør, hvordan vi arbejder med dine index-investeringer og lanceringen af en ny digital platform, på nordens største event for private investorer.
07. maj 2018 kl. 09.07
Presseomtale: Det er blevet meget mere populært for især udenlandske spekulanter at satse på kursfald i de danske aktier. Men det handler ikke altid om angreb på et selskab.
03. maj 2018 kl. 10.37
Presseomtale: Investeringsfondenes indirekte handelsomkostninger udgør i gennemsnit 0,12 pct., viser en ny opgørelse fra Finanstilsynet. Omkostningerne oplyses pr. 1. april 2018 sammen med de årlige omkostninger i procent (ÅOP).
01. maj 2018 kl. 11.17
Presseomtale: Det kan være forbundet med stor risiko at sætte penge i små virksomheder, der børsnoteres på mikrobørser som Nasdaq First North, mener business angel, der blandt andet går i rette med den høje værdisætning.
01. maj 2018 kl. 11.16
Presseomtale: NORTH: Fra 2008 til 2017 var der larmende tavshed på den danske del af First North-børsen, hvor små, lovende virksomheder kan blive børsnoteret. Men nu sker der noget. Siden juni 2017 har der nu været fem nye noteringer på minibørsen.
30. april 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Vi kører gerne 5 kilometer ekstra, når der er billig benzin i nabobyen. Men det er de færreste af os, der interesser os for, hvad det koster at lade banken forvalte opsparingen. (...) Og Forbrugerrådets kampagne er sød musik i ørerne på Dansk Aktionærforening Dansk Aktionærforening , der også efterlyser en langt større opmærksomhed på de omkostninger, der er forbundet med at spare op i en investeringsforening: »Der er desværre et stort antal danskere, der slet ikke reagerer på omkostninger. De har slet ikke fokus på den del af investeringen«, siger foreningens direktør, Leonhardt Pihl.
30. april 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Analytikere kaster omkring sig med forventninger til aktiekurserne, men rammer ofte forbi, lyder kritikken fra privatinvestor, der opfordrer andre til at tænke sig godt om, før de følger bankernes aktietips (...) Hos Dansk Aktionærforening kan man godt forstå Gert Hansens bekymring, og her påpeger direktør Leonhard Pihl, at investorer skal huske, at der er to slags analytikere: "buy-side" og "sell-side".
26. april 2018 kl. 10.50
Presseomtale: Det kan være forbundet med stor risiko at sætte penge i små virksomheder, der børsnoteres på mikrobørser som Nasdaq First North, mener business angel, der blandt andet går i rette med den høje værdisætning. (...) Hos Dansk Aktionærforening er man begejstret over, at der nu endelig igen er kommet liv i First North.
23. april 2018 kl. 15.29
Presseomtale: Traditionelt set har kvinder kun ejet omkring en tredjedel af aktiebeholdningen, men fagfolk og organisationer oplever større interesse. Kvinder ser mere på aktier – og de har måske det bedste øje til det.
23. april 2018 kl. 15.26
Presseomtale: Kampen mellem aktiv og passiv forvaltning har længe været til fordel for den passive investering. Udsigten til store kursudsving giver de aktive forvaltere en klar fordel, vurderer Fidelity International og Morningstar
19. april 2018 kl. 14.06
Presseomtale: ANALYSE Aktieanalytiker lau svenssen kendt fra radioprogrammet Millionærklubben havde en dyster analyse med på dansk aktionærforenings investordag.
19. april 2018 kl. 14.04
Presseomtale: BØRSEN Rengøringstjenesten Happy Helper, der findes i de større byer i danmark, vil bredt ud til hele Europa. derfor lader de sig børsnotere på børsen First North. interessen for den digitale virksomhed var stor på investordagen, arrangeret af dansk aktionærforening.
17. april 2018 kl. 11.05
Presseomtale: En dreven aktie- og erhvervsmand udfordrer sidste års vinder i Investordysten. Begge skal få 0,5 mio. kr. til at yngle mest muligt frem til nytår, og begge sætter høje afkastmål, som de vil nå ad helt forskellige veje
17. april 2018 kl. 11.03
Presseomtale: INVESTERINGSFONDE: Nu bliver det muligt for kunder i investeringsfonde at se, hvor stor en del af afkastet der går til skjulte omkostninger i forbindelse med handler inde i fonden.
17. april 2018 kl. 11.01
Presseomtale: Danskerne har placeret over 86 mia. kr. i investeringsfonde, hvor de samlede omkostninger er langt højere end hidtil antaget.
17. april 2018 kl. 11.00
Presseomtale: Danskerne har placeret over 86 mia. kr. i investeringsfonde, hvor de samlede omkostninger er langt højere end hidtil kendt.
17. april 2018 kl. 10.59
Presseomtale: Fremover kan alle læse, hvor meget af afkastet i investeringsfondene, der i dag går til skjulte omkostninger i forbindelse med handlerne inde i fonden.
13. april 2018 kl. 09.21
Presseomtale: Aktiekursen hos auktionshuset Lauritz.com er helt i bund efter et miserabelt 2017 med et underskud på over 20 mio. kroner. Alligevel kunne ejer Bengt Sundstrøm sidste år hæve 2,4 mio. kroner for at løse konsulent opgaver for sin egen virksomhed. Det beløb kommer oven i hans løn som bestyrelsesformand for auktionshuset.
12. april 2018 kl. 13.55
Presseomtale: Med uhindret vue over den danske it-slagmark og helt tæt på skyerne på 18. etage i det ikoniske Codanhus indtager Amazons 160 mia. dollar dyre it-muskel, datterselskabet Amazon Web Services (AWS) i dag Danmark for alvor.
12. april 2018 kl. 13.52
Presseomtale: Lord Allen of Kensington, bestyrelsesformand i ISS, er i forvejen blandt de bedst betalte bestyrelsesformænd i de danske C20-selskaber. Nu stiger hans løn igen
09. april 2018 kl. 10.14
Presseomtale: Ved indgangen til april var alle investeringsfonde i mål med en ny aftale om det kendte omkostningsnøgletal ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Aftalen betyder, at pengeinstitutter og investeringsfonde fremover viser de såkaldte ”indirekte handelsomkostninger” i investeringsfonde overalt, hvor ÅOP fremgår. I dag kan Finans Danmark offentliggøre den samlede visning af alle danske investeringsfondes indirekte handelsomkostninger.
09. april 2018 kl. 10.12
Presseomtale: Private investorer mistede over 350 millioner kroner på investeringen i OW Bunker.
04. april 2018 kl. 11.22
Presseomtale: Bagmandspolitiet har kun tiltalt det krakkede olieselskabs tidligere Singapore-direktør for mandatsvig. Men ifølge direktørens forsvarer var topledelsen i Aalborg fuldt ud orienteret om den enorme gæld i datterselskabet i Singapore, som bidrog til OW Bunkers sammenbrud.
04. april 2018 kl. 11.20
Presseomtale: Dansk Aktionærforening langer ud efter de selskaber, der ikke vil lægge resultaterne af deres trivselsundersøgelser offentligt frem.
04. april 2018 kl. 11.18
Presseomtale: Få måneder efter en omfattende kapitalindsprøjtning gik Amagerbanken konkurs. Aktionærer hiver staten i retten.
04. april 2018 kl. 11.16
Presseomtale: Vært på DR-udsendelsen "Følg pengene", Thomas Svaneborg, interviewer Niels Mengel, talsmand for Amagerinvestor, og en repræsentant for revisionsfirmaet Deloitte.
04. april 2018 kl. 11.12
Presseomtale: AXCEL KLAR TIL STORE OPKØB MED NY KÆMPEFOND Landets største kapitalfond, Axcel, skyder en ny fond på 4,6 mia. kr. i gang. Axcel-topchef Christian Schmidt-Jacobsen vil droppe de mindste virksomheder og gå efter "frække" og større opkøb. Axcel udvider jagtmarkerne til Norge og Finland. (Forside, side 6-7)
03. april 2018 kl. 09.40
Presseomtale: De ansatte i hovedparten af de største danske børsnoterede selskaber ser ud til at gå glade på arbejde. Men hvad kan man egentlig ellers bruge de ressourcekrævende trivselsundersøgelser til?
03. april 2018 kl. 09.38
Presseomtale: INTERVIEW: Der er et altoverskyggende emne på dagsordenen til bestyrelsesmøderne i Lundbeck. Selskabet mangler en topchef, og det er ikke nemt at finde den rette, erkender formand Lars Rasmussen.
03. april 2018 kl. 09.36
Presseomtale: Dansk Aktionærforening langer ud efter de selskaber, der ikke vil lægge resultaterne af deres trivselsundersøgelser offentligt frem.
03. april 2018 kl. 09.28
Presseomtale: Det er kun tre år siden, at danske virksomheder fik lov til at opgive de danske årsrapporter, og det har 21 ud af de 25 største selskaber benyttet sig af. Senest i rækken er det statskontrollerede Ørsted.
28. marts 2018 kl. 12.14
Presseomtale: Straffesagen mod den tidligere chef for OW Bunkers datterselskab i Singapore Lars Møller ventes at blive fulgt tæt af en stribe advokater, revisorer og investorer.
28. marts 2018 kl. 12.12
Presseomtale: Et gruppesøgsmål fra flere tusinde investorer i OW Bunker er blevet godkendt af Østre Landsret. Men over 1000 investorer må ikke være med i søgsmålet, skriver Børsen.
28. marts 2018 kl. 12.10
Presseomtale: A class action lawsuit involving several thousand investors in OW Bunker has been approved by Denmark's Eastern High Court. But more than 1,000 investors are barred from participating in the lawsuit, reports Børsen.
26. marts 2018 kl. 09.59
Presseomtale: Sparindex deltog torsdag den 22. marts på InvestorDagen, som er en investor-messe for aktive private investorer arrangeret af Dansk Aktiobnærforening. Sparinvest havde inviteret alle investorer med gratis.
26. marts 2018 kl. 09.55
Presseomtale: Novo Nordisks aktionærer udtrykte generel tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.
26. marts 2018 kl. 09.51
Presseomtale: Hvert år kårer Dansk Aktionærforening de bedste investeringsfonde. I år løb Nordea Invest med sejren i tre kategorier.
26. marts 2018 kl. 09.50
Presseomtale: Nemme og billige handelsplatforme udfordrer etablerede banker og investeringsforeninger. Stordriftsfordele og nedbarberede forretningsmodeller holder prisen nede, men påpasselige forbrugere holder igen med nytilkomne udbydere.
26. marts 2018 kl. 09.46
Presseomtale: Østre Landsret er kommet med sin kendelse om gruppesøgsmålet i OW Bunker-sagen. De mange privatinvestorer, der tabte penge på kollapset i bunkeroliefirmaet, får tilladelse til at gå sammen om at sagsøge kapitalfonden Altor og den tidligere OW Bunker-ledelse.
26. marts 2018 kl. 09.42
Presseomtale: Østre Landsret har tilladt et gruppe-søgsmål fra flere tusinde investorer i OW Bunker, men ikke alle investorer får lov til at være med i sagen
21. marts 2018 kl. 10.48
Presseomtale: Hvis du vil have råd til at rejse, købe nyt tøj eller kunne gå ud og spise, når du går på pension, så skal du i gang med at investere dine penge. Heldigvis er det slet ikke så kompliceret.
21. marts 2018 kl. 10.44
Presseomtale: TDC forbereder sig på en stilfærdig ordinær generalforsamling fredag, hvor der ikke bliver diskuteret salget af selskabet til konsortiet, bestående af ATP, PFA, PKA og den australske kapitalforvalter Macquire. Men Dansk Aktionærforening vil det anderledes og sender en repræsentant, der vil indtage talerstolen med hård kritik af specielt TDC's bestyrelse.
21. marts 2018 kl. 10.42
Presseomtale: Et minut i midnat i dag udløber muligheden for at komme med på tegningen af nye aktier i det danske techselskab Agillic.
21. marts 2018 kl. 10.41
Presseomtale: KØBSTILBUD: Nordjyske Bank er langt mere værd, end Jyske Bank byder, mener storaktionær, der i øvrigt ikke er skræmt ved tanken om storbanken som fremtidig ejer af lokalbanken.
21. marts 2018 kl. 10.39
Presseomtale: Det var pres fra de store aktionærer, der fik TDC-ledelsen til at sælge til et konsortium. Det var ikke et kønt forløb, da TDC tidligere i år modtog et købstilbud fra et konsortium bestående af ATP, PKA, PFA og australske Macquarie.
21. marts 2018 kl. 10.38
Presseomtale: Hovedstadens unge skifter opsparingskontoen i banken ud med aktieinvesteringer.
21. marts 2018 kl. 10.30
Presseomtale: KONKURS 153 tønder Bankkunder, der købte investeringsbeviser i 2009, har indbetalt 750.000 kroner for at gennemføre sagsanlæg mod konkursboet. Investorerne forventer en snarlig afgørelse om gennemførelse af et gruppesøgsmål.
21. marts 2018 kl. 10.28
Presseomtale: Med to tredjedele af stemmerne kan budkonsortiet ikke afnotere TDC-aktien uden først at invitere aktionærerne til en ekstraordinær generalforsamling
21. marts 2018 kl. 10.25
Presseomtale: Smykkegiganten holdt onsdag en generalforsamling for selskabets aktionærer, hvor selskabet blev mødt af kritik. Martin Jørgensen fra Dansk Aktionærforening kaldte Pandoras aktiepris dårlig og mente ikke, at Pandora gik i den rigtige retning.
21. marts 2018 kl. 10.19
Presseomtale: Der bliver ikke set med milde øjne på især TDC-bestyrelsens ageren i den seneste tids fusions- og opkøbstumult omkring telekoncernen, lyder det fra Dansk Aktionærforening, som møder op på dagens generalforsamling med kritik.
21. marts 2018 kl. 10.09
Presseomtale: Bestyrelsesformanden for EU's finanstilsyn vil helst undgå at lukke kryptovalutaerne ind i den regulerede verden. »Anvendelsen af de tradi­tionelle tilsynsværktøjer i den her verden skræmmer mig lidt,« lyder det. Og det kan føre til et handelsforbud for bankerne.
21. marts 2018 kl. 10.07
Presseomtale: TDC lægger op til en helt stilfærdig ordinær generalforsamling - men Dansk Aktionærforening vil møde op med hård kritik af især bestyrelsen
21. marts 2018 kl. 10.05
Presseomtale: Landets største pengetank holder ledelsen i Danske Bank ansvarlig for, at kontrollen har svigtet i forbindelse med hvidvasksagen i Estland. På generalforsamlingen ville taler efter taler have svar fra bestyrelsen. »Vi er møgærgerlige over, at vi ikke har været gode nok,« lød det fra bestyrelsesformanden.
15. marts 2018 kl. 10.35
Presseomtale: Onsdagens generalforsamling kom i høj grad til at handle om smykkekoncernens udvikling i 2017, samtidig med at den nye strategi blev præsenteret for aktionærerne
15. marts 2018 kl. 10.34
Presseomtale: 35 pct. er Pandora-aktien dykket over de seneste 12 mdr. Og det måtte ledelsen høre for, da de mødte baglandet i Tivoli Congress Center onsdag
14. marts 2018 kl. 12.06
Presseomtale: er er for en gangs skyld ingen vrede aktionærer, som foreslår mere eller mindre besynderlige ændringer af Danske Banks vedtægter til denne uges traditionsrige Danske Bank generalforsamling på torsdag.
14. marts 2018 kl. 10.05
Presseomtale: Kvinder ejer 37,2 pct. af de danske børsnoterede værdipapirer. For otte år siden ejede de 37,3 pct. Trods mange forsøg på at få flere kvinder til at investere har de ikke opnået en højere ejerandel i perioden, skriver Finans. Det er bekymrende, mener flere investeringseksperter.
14. marts 2018 kl. 09.35
Presseomtale: Når en aktie i et børsnoteret selskab er steget til at koste en lille formue, er det umuligt for mindre aktionærer at være med. Hvis aktien bliver splittet, kan det tiltrække flere investorer og øge omsætningen i aktien
14. marts 2018 kl. 09.32
Presseomtale: Netauktionshuset Lauritz.com burde aldrig have været børsnoteret, lyder det fra Dansk Aktionærforening. Hos Nordnet Sverige forventer man, at selskabet bliver pillet af den svenske minibørs for en slik. Aktionærerne står tilbage med massive tab
12. marts 2018 kl. 09.57
Presseomtale: SPAREKASSE: Kun en enkelt aktionær i Sparekassen Sjælland-Fyn gav ved generalforsamlingen udtryk for nogen utilfredshed med manglende udbytte for 2017.
12. marts 2018 kl. 09.56
Presseomtale: Handlen med gearede certifikater er steget støt de seneste år. Men man skal passe på med den slags risikofyldte investeringsprodukter, mener Dansk Aktionærforening
12. marts 2018 kl. 09.53
Presseomtale: Det pressede auktionshus Lauritz.com forsøger at skaffe op mod 75 mio. kr. med salg af nye aktier. Manøvren skal bringe selskabet ud af en farlig gældsklemme.
12. marts 2018 kl. 09.51
Presseomtale: Kvinder har ikke øget deres ejerandel af de børsnoterede værdipapirer på otte år. Det koster økonomisk frihed.
12. marts 2018 kl. 09.50
Presseomtale: KØNSFORSKEL: Trods bøger, foredrag, investormøder og -klubber for kvinder stiger kvinders ejerandel af de børsnoterede værdipapirer ikke.
12. marts 2018 kl. 09.48
Presseomtale: BANKRÅDGIVERE: June, Darwin, Nora og Munnypot. Det er robotter, der skal få dine sparepenge til at yngle ved at spare på omkostningerne.
12. marts 2018 kl. 09.46
Presseomtale: De danske pensionskasser er ifølge Fleming Grunnet ved at smadre en dansk aktiekultur, der i forvejen har det svært.
06. marts 2018 kl. 09.22
Presseomtale: Kom og hør, hvordan vi arbejder med dine index-investeringer og lanceringen af en ny digital platform.
06. marts 2018 kl. 09.21
Presseomtale: 70 år i dag: Niels Mengel havde aldrig gættet, at han ville ende i spidsen for en kamporganisation og skælde ud på erhvervslivets top.
06. marts 2018 kl. 09.18
Presseomtale: De danske elitevirksomheder slår gang på gang rekord i udbyttebetalinger, og det får flere til at rejse spørgsmålet, om hvorvidt pengene ikke kunne være brugt bedre.
06. marts 2018 kl. 09.17
Presseomtale: Dagligvaregigant åbner investeringsforening, hvor danskere med helt almindelige indkomster kan investere deres sparepenge.
02. marts 2018 kl. 11.04
Presseomtale: Sagen om hvidvask i Danske Bank er ved at blive så konkret og problematisk, at den seneste udvikling nu også påvirker bankens aktiekurs, lyder vurderingen.
02. marts 2018 kl. 11.02
Presseomtale: Direktør Niels Mengel, Hellerup, fylder 70 år fredag den 2. marts. Niels Mengel har siden sin skoletid i Odense haft mange høje stillinger i dansk erhvervsliv, blandt andet som koncernvicedirektør i ISS, administrerende direktør for Øresund-Healthcare Capital og direktør for Øresund-Healthcare Management.
02. marts 2018 kl. 11.00
Presseomtale: Niels Mengel, 70 Direktør, cand. merc., Hellerup, bliver 70 år 2. marts. I Niels Mengels barndomshjem i Odense blev der ofte snakket om aktier og investering ved middagsbordet. Så da han som teenager havde sparet lidt penge sammen, var det helt naturligt, at opsparingen skulle investeres for at give et fornuftigt afkast.
27. februar 2018 kl. 11.41
Presseomtale: Blandt danskernes fem foretrukne aktier, vil kun Novo Nordisk være stærk nok til at havne i en portefølje, hvor kravet til afkast og bæredygtighed er højt. Genmab vil få det svært i en verden, hvor investorer sætter pris på ansvarlighed
26. februar 2018 kl. 09.40
Presseomtale: INVESTERING: Banker har travlt med at lancere investeringsrobotter. Det sker bl. a. med løfter om lave omkostninger. Bankerne har ikke andet valg, lyder det fra flere sider.
26. februar 2018 kl. 09.39
Presseomtale: Inden du investerer i landets mange småbanker, skal du gøre dit forarbejde ordentligt og måske overveje, om obligationer er bedre end aktier
26. februar 2018 kl. 09.37
Presseomtale: Efter gårsdagens konkursbegæring må aktionærer i Østjydsk Bank vinke farvel til et samlet tab på ca. 60 mio. kr. Hos Dansk Aktionærforening har man ikke modtaget klager fra utilfredse Østjydsk Bank-aktionærer, og det kan der være en grund til, lyder det fra aktionærforeningens adm. direktør Leonhardt Pihl.
22. februar 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Et stort europæisk it-projekt skal gøre det billigere for investorer at købe værdipapirer på tværs af grænser. Men den nationale platform, som skal koble Danmark sammen med de andre EU-lande, er kraftigt forsinket. Det ærgrer Dansk Aktionærforening, som frygter lange udsigter til lavere omkostninger ved værdipapirhandel.
20. februar 2018 kl. 11.29
Presseomtale: Indsigt: ATP, PKA, PFA og australske Macquarie burde af sig selv oplyse om brug af selskaber i Luxembourg, påpeger bl.a. Dansk Aktionærforening.
13. februar 2018 kl. 09.46
Presseomtale: Tre danske pensionskasser ser ud til at blive nye TDC-ejere efter et tumultarisk forløb. Samtidig må TDC's bestyrelse indkassere et sviende nederlag
13. februar 2018 kl. 09.43
Presseomtale: TDC dropper det planlagte køb af MTG Nordics, som blandt andet ejer Viasat. Det oplyser de to selskaber. Hvedebrødsdagene var særdeles korte for TDC og MTG Nordics, som den 1. februar annoncerede en sammenlægning. Planen var, at de skulle blive den helt store nordiske spiller på streamingmarkedet.
12. februar 2018 kl. 09.48
Presseomtale: Det konsortium, der tidligere har fremlagt et bud på TDC, er stadigvæk meget interesseret i at lukke en handel.
12. februar 2018 kl. 09.43
Presseomtale: Dansk Aktionærforening kritiserer nu Vækstfonden for eksklusivt at have tilbudt millionærkunder fra Jyske Bank at investere i Dansk Vækstkapital. Investeringsdirektør afviser.
08. februar 2018 kl. 14.35
Presseomtale: Indsigt: Oven på onsdagens væld af årsregnskaber melder særligt et spørgsmål sig: Hvorfor tør virksomhederne ikke at investere mere uhæmmet i vækst?
07. februar 2018 kl. 13.07
Presseomtale: Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, slapper af med ny forskning om f.eks. vikingeudgravninger efter lange og stressede dage i finansverdenen
06. februar 2018 kl. 11.52
Presseomtale: Efter milliardtab på Alm. Brands satsning på bank skal et opkøb af Saxo Privatbank sikre vækst i bankbenet. Topchef varsler samtidig, at han vil købe mere op
06. februar 2018 kl. 11.51
Presseomtale: Alm. Brand forventer et resultat for 2017 på 1 mia. kr., og bestyrelsen vil indstille til en samlet udlodning til aktionærerne på omkring 700 mio. kr.
05. februar 2018 kl. 09.11
Presseomtale: Forældre til unge voksne glemmer at tale om investering i aktier og obligationer. Men det er en ærgerlig forsømmelse, lyder advarslen fra forbrugerøkonom og Dansk Aktionærforening
05. februar 2018 kl. 09.10
Presseomtale: Det vrimler med gode råd til nye aktieinvestorer. Nogle af dem, de to eksperter i artiklen her giver, går igen i andres anbefalinger. For eksempel har Dansk Aktionærforeningens samlet, hvad de kalder "10 gyldne råd" om investeringer i aktier.
02. februar 2018 kl. 10.37
Presseomtale: Markedet for skræddersyet og relevant markedsføring vokser voldsomt. Det kan investorerne snart få en bid af sammen med Agillic, der går på Nasdaq First North i Danmark.
02. februar 2018 kl. 10.35
Presseomtale: Konkurrencen blandt udbydere af investeringsplatforme får Saxo Bank til sænke prisen for de mindre aktiehandler. Det skal lokke nye kunder til og sikre bankens position på længere sigt, hvor en konsolideringsbølge måske venter.
02. februar 2018 kl. 10.34
Presseomtale: Den danske privatinvestor har aldrig haft flere muligheder for at lade robotterne føre hånden på aktiemarkederne. Der er dog skattemæssige og etiske forskelle på de forskellige tilbud.
22. januar 2018 kl. 10.55
Presseomtale: Kolossale forskelle i prisen på det, som grundlæggende er den samme ydelse, bør få investorer til at tænke sig om, når de vil købe aktier uden for det danske marked, mener forbrugernes vagthund og privatinvestorernes forening
15. januar 2018 kl. 11.47
Presseomtale: Både Nordea og Danske Bank er klar med flere initiativer, der skal styrke deres brand som ansvarlige og etiske investorer. Flere eksperter kalder det en svær balancegang i en tid, hvor sager om hvidvask og skattely klæber til bankerne.
12. januar 2018 kl. 14.24
Presseomtale: 70 I DAG. De fleste kender ham fra hans 12 år som direktør for Dansk Aktionærforening - som han kalder sit smukkeste barn. Og han kan også klappe sig selv på skulderen for en regulær fremgang med foreningen. I Claus William Silfverbergs tid voksede antallet af medlemmer af Dansk Aktionærforening fra 600 til 19.600 medlemmer. Noget af det første, han gjorde, var at ringe til tidligere direktør for corporate communication hos Lego, Knud Reckweg, for at få ham med på vognen.
11. januar 2018 kl. 13.23
Presseomtale: Banker og investeringsforeninger står nu i kø for at introducere billige investeringsløsninger til danskerne.
11. januar 2018 kl. 13.22
Presseomtale: Five days before shareholders at the then-Dong Energy voted to change the company's name to Ørsted, management received an objection from the lawyer to the Ørsted family, reports Danish media Børsen.
11. januar 2018 kl. 13.21
Presseomtale: 70 - Direktør Claus Silfverberg, Holte, har ud over en HA og en HD fra 1970' erne flere internationale marketings-og managementuddannelser. Han var fra 1972 til 1974 volontør i udlandet og blev derefter virksomhedskonsulent for Teknologisk Institut, inden han beklædte flere administrerende direktørposter for blandt andet Dollfus-Mieg & Co. Claus Silfverberg blev i 1995 direktør for Dansk Aktionærforening.
11. januar 2018 kl. 13.19
Presseomtale: Aase Hoeck fylder 75, men leder stadig efter kvindelige ledere.
10. januar 2018 kl. 00.00
Presseomtale: Han har været både børsmægler, bankdirektør og aktieanalytiker. Men hvordan investerer Leonhardt Pihl selv?
09. januar 2018 kl. 10.47
Presseomtale: Aktionærforening kritiserer, at navnestriden med arvingerne efter H.C. Ørsted ikke blev nævnt, da generalforsamling stemte for at ændre navn
08. januar 2018 kl. 13.06
Presseomtale: AKTIER: Flere industrigiganter kommer flyvende ud af 2017 med kursstigninger på over 40 pct. Opturen vil fortsætte i 2018. Men aktiefesten er ikke et tag selv-bord, lyder advarslen fra eksperter.
08. januar 2018 kl. 13.04
Presseomtale: Den danske omkostningsberegner for investeringsfonde, ÅOP, bliver udvidet med indirekte omkostninger.
03. januar 2018 kl. 11.18
Presseomtale: LEDELSE: Komitéen bag de nye anbefalinger om god selskabsledelse ville i sit udkast lægge et loft over værdien af direktioners variable løn. Det var en fejl, lyder det. Aktionærforening ærgrer sig over, at punktet blev sløjfet.
02. januar 2018 kl. 12.07
Presseomtale: Forskellen mellem gode og dårlige investeringsfonde er markant. Så det er slet ikke ligegyldigt, hvilke fonde du vælger at placere din opsparing i.
02. januar 2018 kl. 12.00
Presseomtale: "Vi mener, det er helt afgørende, at forbrugerne har mulighed for at se, om et omkostningsprodukt er dyrt eller billigt," siger vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk. Det sker til en ny brancheaftale om investoroplysninger vedrørende nøgletallet ÅOP.
02. januar 2018 kl. 11.57
Presseomtale: En lang række parter i finanssektoren har indgået en brancheaftale om investoroplysninger vedrørende nøgletallet ÅOP. Det sker op til nye krav, der snart træder i kraft som følge af investordirektivet Mifid-II.
02. januar 2018 kl. 11.52
Presseomtale: Med den styrkede brancheaftale har parterne sikret en ÅOP-brancheaftale med bedre parallelitet til de nye omkostningsoplysningskrav, som efter årsskiftet træder i kraft som en følge af MiFID-II direktivet.
02. januar 2018 kl. 11.37
Presseomtale: Finans Danmark, Investering Danmark, Forbrugerrådet Tænk og Dansk Aktionærforening har indgået en aftale om at forbedre og udbygge aftalerne om omkostningsnøgletallet ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Hensigten er, at investeringsfondene og pengeinstitutterne skal give investorerne bedre overblik over omkostningerne i investeringsfonde.
22. december 2017 kl. 14.35
Presseomtale: pengene strømmer fra de børsnoterede selskaber til aktionærerne. Både aktietilbagekøb og udbytte sender dine investerede penge tilbage, men der er forskel på, hvordan de to modeller påvirker værdien af dine aktier.
22. december 2017 kl. 14.34
Presseomtale: Opkomlingen Degiro tager prisen fra Nordnet, der ellers har siddet på privatinvestortronen i otte år.
18. december 2017 kl. 13.16
Presseomtale: Når man læser Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsens indlæg "Nødvendigt opgør med forvridende aktieskatter" i Børsen 24.11., kan man tro, at ETF'er (Exchange Traded Funds, børshandlede fonde, der replikerer et indeks, red.) er en total "no brainer". (...) Ifølge Dansk Aktionærforening er det nærmere op mod 0,5 pct. Og man kan aldrig være garanteret andet end det underliggende indeks' afkast minus omkostningerne. De 6-8 pct. er snittet over en lang årrække. Desuden er der lang vej at gå, før danske investorer kan købe udenlandske ETF'er for frie midler til samme skat, som de i dag kan købe danske investeringsforeninger til, lyder det fra både direktøren i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, og den danske fondsbørs Nasdaq.
18. december 2017 kl. 13.10
Presseomtale: Danske som udenlandske investorer i alle størrelser og kategorier efterspørger en dansk ETF, lyder det fra Dansk Aktionærforening og Nasdaq i København. Men den passive og billige investering lader vente på sig
15. december 2017 kl. 14.33
Presseomtale: De danske børsnoterede selskaber skal åbent fortælle om hver enkelt direktionsmedlems løn og forklare, hvorfor lønpakken er strikket sammen, som den er, lyder det i nye anbefalinger fra Komiteen for god Selskabsledelse. ATPs Christian Hyldahl bakker op. (...) I Dansk Aktionærforening siger direktør Leonhardt Pihl, at han vil bruge de nye anbefalinger aktivt ved næste års generalforsamlinger.
11. december 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Investeringsforeningerne forbereder sig på meget store milliardudlodninger til deres medlemmer, der meget vel kan blive dobbelt så store som seneste udbetalinger. (...) Leonhardt Pihl, direktør i Danske Aktionærforening, glæder sig over de høje udbytter, som han ser som et tegn på, at det går godt i de underliggende selskaber.
04. december 2017 kl. 11.10
Presseomtale: Aktiesparekontoen bliver en realitet fra 2019, og derfor er det værd at overveje, om det er nu, man skal hoppe med på vognen.
30. november 2017 kl. 11.15
Presseomtale: Som investor i udenlandske aktier eller aktiefonde bliver du højst sandsynligt dobbeltbeskattet af dine udbytter fra værdipapirerne. Se, hvordan du kan vinde noget af det tabte tilbage.
30. november 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Mens flere og flere advarer mod spekulation i bitcoin og en potentiel boble, stiger interessen for at handle valutaen. I Saxo Bank har man sat to produkter på hylden, der gør det muligt for danskere at investere i bitcoins. (...) Hos Dansk Aktionærforening har man ifølge direktør Leonhardt Pihl en "sund skeptisk holdning" til investering i kryptovaluta. "Vi har meget svært ved at gennemskue hele den investeringscase og det underliggende aktiv. Det er ikke noget, vi på nogen måde anbefaler vores medlemmer."
27. november 2017 kl. 11.15
Presseomtale: "En aktiesparekonto skal være simpel, og skatten skal være lavere end ellers. Med den her ordning sparer man 500 kroner om året, og det er ikke nok til at få folk interesserede i aktier," siger formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, til Børsen.
20. november 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, skriver klumme om aktiesparekontoen: Regeringens nye baby, aktiesparekontoen, er knap så velskabt, som man kunne have ønsket sig.
17. november 2017 kl. 12.23
Presseomtale: Det danske biotek-selskab Orphazyme fik torsdag en stille start på fondsbørsen. Direktør er glad for investorernes opbakning
17. november 2017 kl. 12.19
Presseomtale: Vil du lære at investere uden at løbe en unødvendig risiko? Sammen med Dansk Aktionærforening tilbyder LMO et investeringskursus, der er udviklet specielt til LMOs kunder.
17. november 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Aktieekspert Morten Bang er ung investor og har været aktiv i Unge Aktionærer og Dansk Aktionærforening i mange år.
14. november 2017 kl. 10.13
Presseomtale: Indslag på P1 om aktiesparekontoen med blandt andet direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl.
14. november 2017 kl. 10.12
Presseomtale: UDDANNELSE Det er aldrig for tidligt at lære om finansielle investeringer, mener Morten Bang, der forleden var på besøg på det blå gymnasium i Glamsbjerg.
14. november 2017 kl. 10.11
Presseomtale: Nye og forbedrede skattevilkår vil gøre det nemmere og mere attraktivt for danskere at investere i passive udenlandske investeringsfonde - også kaldet ETFer.
14. november 2017 kl. 10.09
Presseomtale: Den nye aktiesparekonto vil ikke skabe nogen revolution i aktiekulturen i Danmark, fremhæver flere eksperter. De mener, at det er for lidt, at man højst kan investere for 50.000 kr. på den nye konto.
14. november 2017 kl. 10.08
Presseomtale: For slapt. Så få ord behøver Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, at sige for at ramme hele sin holdning og skuffelse ind i forhold til den nye aktiesparekonto, som regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre søndag kunne...
14. november 2017 kl. 09.49
Presseomtale: Selvom aktiesparekontoen lokker med en billig skattesats, kan investorer kommer grueligt galt afsted skattemæssigt, hvis de er uheldige. For hvor fortjenesten på aktier normalvis først beskattes, når aktierne sælges, er det anderledes på aktiesparekontoen....
14. november 2017 kl. 09.48
Presseomtale: Men spørger man formanden for dansk aktionærforening, niels Mengel, er han ikke imponeret over udsigten til den nye aktiesparekonto ... og den usikkerhed bekymrer Niels Mengel.
14. november 2017 kl. 09.45
Presseomtale: "Vi synes, det er ærgerligt, at der nu bliver to skatteregimer," siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening.
13. november 2017 kl. 11.41
Presseomtale: HVEM: Leonhardt Pihl, adm. direktør i Dansk Aktionærforening HVAD: Biotekselskabet Orphazyme går på børsen HVORFOR: Tegningsperioden er gået i gang og løber til 16. november
08. november 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Ca. 200.000 stemmeberettigede danskere er klar til at bruge en ny aktiesparekonto, viser måling af et repræsentativt udsnit af befolkningen. (...) "Det er rigtig positivt, at der er 200.000 danskere, som vil anvende en aktiesparekonto. Vi ser det som en start, og hvis vi tæller det i flere hundrede tusinder, så er det da godt," lyder det fra Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening.
02. november 2017 kl. 11.28
Presseomtale: Tilfredse kunder, en velfungerende handelsplatform og meget lave priser. Det er de tre vigtigste forklaringer på, at Dansk Aktionærforening har kåret hollandske Degiro som Årets Børsmægler 2017.
31. oktober 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Danske aktier har givet et bedre afkast end tyske, europæiske, amerikanske eller globale aktier, uanset om man opgør det over fem, ti eller 20 år. Det viser udviklingen i de danske aktieindeks sammenholdt med andre indeks. (...) I en tid med lave renter skyder velkonsoliderede selskaber med et godt cashflow i vejret rent kursmæssigt, siger direktør Leonhardt Pihl i Dansk Aktionærforening.
26. oktober 2017 kl. 12.27
Presseomtale: Mens regeringen forsøger at forhandle en ny aktiesparekonto i hus, der med lavere skat skal få danskerne til at købe aktier, viser ny undersøgelse, at kun 6 pct. af danskerne mener, at det er skatten på aktier, som bremser dem fra at investere.
26. oktober 2017 kl. 12.24
Presseomtale: De danske investorer kan godt glemme håbet om store aktieskattelettelser, hvis Dansk Folkeparti får sit krav igennem om et loft på en ny aktiesparekonto på 50.000 kr.
24. oktober 2017 kl. 13.55
Presseomtale: Der er stor forskel på, hvor meget det koster danske aktionærer at opbevare værdipapirer hos danske banker og handelsplatforme i forbindelse med handel med udenlandske aktier eller ETF’er. Det skaber forundring hos Dansk Aktionærforening.
24. oktober 2017 kl. 13.53
Presseomtale: INVESTERING: Depotomkostningerne stiger hurtigt til flere tusinde kroner om året, hvis man som investor køber udenlandske aktier eller ETF'er.
24. oktober 2017 kl. 13.49
Presseomtale: Carlsberg-bossen vil genskabe tilliden til investorerne, men smækker døren i for små aktionærer
18. oktober 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Kristian Thulesen Dahl vil nedskalere regeringens plan om en aktiesparekonto markant og sætte en stopper for lavere aktieskat. Det er for at få penge til bl.a. at sænke en række afgifter (...) Dansk Aktionærforening begræder, at DF-formanden vil skære så stor en del af regeringens planlagte skattelettelse til aktionærerne væk. "Det er vi rigtigt bedrøvede over. Og vi står uforstående over for det," siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening.
16. oktober 2017 kl. 10.44
Presseomtale: Nasdaq har som den første børs i verden implementeret såkaldt »machine learning« i deres overvågning af aktiemarkedet. Virksomheden håber på, at de med det intelligente system kan styrke indsatsen over for insiderhandel og kursmanipulation. (...) Hos Dansk Aktionærforening møder Nasdaqs nye teknologi rosende ord: »Vi kan kun bakke op om, at børsen tager flere digitale værktøjer i brug. Kursmanipulation er en af de ting, der isoleret set skaber mest utryghed omkring aktiehandel på børsen, så det er rigtig godt, at de gør en indsats for at sikre, at handlen er fair,« siger foreningens formand, Leonhardt Pihl.
13. oktober 2017 kl. 15.29
Presseomtale: Jo tidligere du begynder din opsparing, jo mindre skal du selv punge ud for at blive millionær. Se her, hvad kræfterne i renters rente gør for dig. (...) »Mange opdager jo desværre det her for sent«, siger direktør i Aktionærforeningen Leonhardt Pihl og fortsætter: »Det er meget, meget stærke kræfter specielt set over længere perioder, og der er ingen tvivl om, at kommer du tidligt i gang, så får du mere end retur på afkastkontoen«, siger Leonhardt Pihl.
12. oktober 2017 kl. 11.10
Presseomtale: Torsdag afholder Carlsberg et stort møde, hvor topledelsen fortæller om strategi og retning i det store bryggeri. Men mødet er kun for de store investorer og analytikere. Dansk Aktionærforening kritiserer Carlsbergs lukkethed.
08. oktober 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Mens prisen på gør det selv-aktiehandel i netbanken eller på webportaler er faldet kraftigt, betaler kunder, der lader banken står for ordren, seks-syv gange så meget for en aktiehandel. (...) Der er meget store penge at spare ved at påtage sig ansvaret for selv at handle,« siger direktør i Dansk Aktionærforening Leonhardt Pihl.
05. oktober 2017 kl. 10.52
Presseomtale: Aktierne i et nordjysk selskab er steget 800 pct. på godt et år. Forleden var han en tur på Dansk Aktionærforenings Investordag for at snakke med investorer og journalister.
05. oktober 2017 kl. 10.28
Presseomtale: Mærsk-familien køber Maersk Tankers. Maersk Tankers er i dag den ældste aktive forretning i A. P. Møller - Mærsk-koncernen. Tank-rederiet har i de senere år kæmpet med røde tal på bundlinjen på grund af stor overkapacitet på tankskibsmarkedet. (...) Kritikere - herunder Dansk Aktionærforening - har stillet spørgsmålstegn ved salget at Maersk Tankers til A. P. Møller Holding, der er hovedaktionær i A. P. Møller - Mærsk. De mener, at prisfastsættelsen er uigennemskuelig og i strid med god " corporate governance".
27. september 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Det bliver lettere at være aktieinvestor, hvis Danmark efterligner Sverige og giver danske privatinvestorer mulighed for at oprette en aktiesparekonto, hvorfra skatten nemt beregnes og automatisk afregnes. (...) Dansk Aktionærforening har i en årrække kæmpet for at få forenklet den danske aktiebeskatning. »Svenskerne opnåede at få et sandt investeringseventyr med indførelsen af aktiesparekontoen, og deres aktiebeskatning er også langt lavere end i Danmark,« siger Leonhardt Pihl, der er direktør i Dansk Aktionærforening, hvor det er opfattelsen, at den svenske model er et godt forbillede. »Reglerne i Danmark er så vanskelige, at du reelt risikerer at blive beskattet på 30 eller 40 forskellige måder,« siger han.
26. september 2017 kl. 11.59
Presseomtale: Ifølge tal fra Nationalbanken, er udbyttebetalingen fra danake selskaber øget med 105 pct. på fem år. Det høje tal er et tegn på, at selskaberne både tjener flere penge, og at investorerne i højere grad kræver en skarp udbytteprofil.
26. september 2017 kl. 11.54
Presseomtale: Hos aktionærerne var man overvejende positive over mandagens bud på betalingskoncernen Nets. Niels Andersen, seniorporteføljeforvalter hos aktionæren Bankinvest, fortæller, at de tager buddet til efteretning, men at det umiddelbart lyder fornuftigt.
25. september 2017 kl. 10.02
Presseomtale: TANK: Maersk har ingen planer om at give aktionærene i Maersk indsigt i de vurderinger, som to investeringsbanker har foretaget i forbindelse med salget af Maersk Tankers til A.P. Møller Holding, skriver Berlingske.
25. september 2017 kl. 10.00
Presseomtale: Salget af det gamle tankskibsrederi giver penge i kassen til Mærsk-koncernen, der stod foran en mulig nedgradering af kreditværdigheden, men mindretalsaktionærerne er sure
25. september 2017 kl. 09.55
Presseomtale: I kampen om investorernes gunst er det i dag nødvendigt for børsnoterede selskaber at have en skarp udbytteprofil. Uden solide udbytter risikerer selskaberne at havne i skammekrogen.
22. september 2017 kl. 17.53
Presseomtale: A.P. Møller-Mærsk holder tæt med, hvorfor to investeringsbanker kom frem til, at det var bedst sælge Maersk Tankers til Mærsk-familien. (...) »Vi synes, at så stor en transaktion berettiger til en redegørelse og en begrundelse for, om det her er fair. Eksempelvis ved en hel eller delvis offentliggørelse af de fairness opinions, der er udarbejdet,« sagde Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, til Berlingske.
21. september 2017 kl. 14.21
Presseomtale: Dansk Aktionærforening krydser fingre for, at der nu langt om længe kommer gang i den danske vækstbørs First North. Foreløbig har sommeren budt på to nye børsnotering. De første i ni år.
21. september 2017 kl. 13.35
Presseomtale: Betyder det nære forhold mellem A.P. Møller-Mærsk og A.P. Møller Holding, at Maersk Tankers er blevet prissat for lavt? Det er Dansk Aktionærforening bange for.
21. september 2017 kl. 13.33
Presseomtale: Indsigt: Salget af Maersk Tankers til ejerfamilien får aktionærer til at stille spørgsmål ved, om prisen er høj nok. De har dog ikke noget at være utilfredse med, mener analytikere.
21. september 2017 kl. 13.29
Presseomtale: Betyder det nære forhold mellem A.P. Møller-Mærsk og A.P. Møller Holding, at Maersk Tankers er blevet prissat for lavt? Det er Dansk Aktionærforening bange for.
16. september 2017 kl. 14.24
Presseomtale: Debat: Onsdag var jeg til atter en generalforsamling på B&O i Struer, hvor jeg er kommet i mange år.
16. september 2017 kl. 14.16
Presseomtale: Markant færre aktionærer tog til generalforsamling hos B&O - men blandt dem, som dukkede op, var stemningen overvejende positiv, blandt andet takket være den kraftige stigning i aktiekursen.
15. september 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Aktionærerne i B&O har været i noget, der minder om et maniodepressivt forhold med selskabet de seneste år. (...) Torben Udsen fra Dansk Aktionærforening virkede da heller ikke helt overbevist om, at ambitionen kommer til at blive indfriet, da han gik på talerstolen i Struer på Bang & Olufsens årlige generalforsamling onsdag.
12. september 2017 kl. 00.00
Presseomtale: DEBATINDLÆG: Det er skudt forbi skiven, når direktør Mikael Breinholst kritiserer Dansk Aktionærforening for kun at tænke på de store børsnoterede selskaber
11. september 2017 kl. 15.19
Presseomtale: Indfrier vi ikke potentialet i iværksætterudspillet, vil politikere i det næste årti ikke have grund til at lytte til iværksættermiljøet.
11. september 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Aktiemarkedet er ubønhørligt hårdt ved virksomheder, som må nedjustere deres forventninger. Frygten får virksomheder til at sætte lave mål, hvilket har skabt en ny opjusteringskultur. (...) »Virksomhederne er generelt nervøse for at skuffe i nedadgående retning, og det er blevet forstærket, fordi effekten af sådan nogle skuffelser på børskursen er ret markant. Det vil virksomhederne gerne gardere sig mod ved at være relativt forsigtige i deres udmeldinger,« siger adm. direktør i Dansk Aktionærforening Leonhardt Pihl.»Det er en generel tendens, de fleste virksomheder har tilpasset sig til.«
04. september 2017 kl. 11.41
Presseomtale: Hvis den nye aktiesparekonto trækker nye investorer til aktiemarkedet, skal de passe godt på, lyder advarslen fra aktieanalytiker. Risikoen er nemlig høj - især lige nu. Dansk Aktionærforening mener, at det afhænger af ens tidshorisont
04. september 2017 kl. 11.34
Presseomtale: Bliver regeringens planer om en aktiesparekonto en realitet, skal private investorer tænke grundigt over, hvilket skatteregi de placerer aktierne i
04. september 2017 kl. 11.28
Presseomtale: De hårdt prøvede investorer i Nets vil være meget imødekommende over for et kommende bud på deres aktier, hvis der er en præmie i forhold til den nuværende kurs på 157,40 kr., som er alle tiders højeste.
04. september 2017 kl. 11.14
Presseomtale: Hvis salgsrygterne om Nets bliver en realitet, får investorerne angiveligt mulighed for at komme ud af en historisk børsfuser med skindet på næsen - lidt mere til.
01. september 2017 kl. 15.44
Presseomtale: "Det er ren copy-paste af Sverige," sagde Brian Mikkelsen (K) om aktiesparekontoen. Men skatten er tre gange højere i Danmark
31. august 2017 kl. 11.55
Presseomtale: Usikkerhed og begrænsninger lægger (en lille) dæmper på glæden over regeringens udspil om en aktiesparekonto efter svensk model.
31. august 2017 kl. 11.48
Presseomtale: Millionerne efter succesfulde virksomhedssalg skulle blot placeres, men nu børsnoterer de fire partnere Falcon Invest og åbner for, at alle kan investere efter deres momentumstrategi. Siden 2012 har Falcon C25 givet over 25 pct. om året og slår dermed...
31. august 2017 kl. 11.46
Presseomtale: Danskerne skal til at købe flere aktier, mener regeringen, som vil gøre det billigere og nemmere at handle aktier. Ideen er rigtig, lyder det fra eksperter, men målene kan tage tid at nå.
31. august 2017 kl. 11.36
Presseomtale: Folk skal have mulighed for at lave en aktiesparekonto på linje med en bankkonto, mener VLAK-regeringen.
31. august 2017 kl. 11.11
Presseomtale: Med et nyt udspil vil regeringen gøre det nemmere for private at investere i små og mellemstore virksomheder. Men ordningen møder kritik fra flere sider.
29. august 2017 kl. 10.12
Presseomtale: Direktør i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, hilser forslaget om en aktiesparekonto varmt velkomment. Kontoen er efter hans mening et rigtigt godt skridt i den rigtige retning mod en bedre aktiekultur. Han håber på, at en tilsvarende forbedring nu vil finde sted på udbudssiden, sådan at mindre danske virksomheder i fremtiden børsnoteres i Danmark.
28. august 2017 kl. 13.38
Presseomtale: Snart kan danske investorer føje en aktiesparekonto til deres værktøjsbælte. Dansk Aktionærfornenings direktør, Leonhardt Pihl, hilser ordningen velkommen. Efter hans mening vil den nye konto bidrage til en styrket aktiekultur og få flere danskere til at få pengene op for aktier.
28. august 2017 kl. 11.37
Presseomtale: Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, mener, at den nye konto vil gøre investering mindre kompliceret for danske investorer. Nu kan man som investor koncentrere sig om at træffe de rigtige investeringsmæssige beslutning, fremfor at skulle spekulere over skat.
25. august 2017 kl. 09.38
Presseomtale: Direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, fremhæver, at den nye konto vil gøre det nemmere for helt almindelige danskere at få et bedre afkast på den del af deres opsparing, de vælger at investere. Med enklere regler omkring beskatning kan folk koncentrere sig om at finde de gode investeringer fremfor at bruge tiden på de mange, komplicerede skatteregler. Desuden vurderer han, at ordningen kan bidrage til at vende strømmen af danske virksomheder, der bliver børsnoteret i Sverige.
24. august 2017 kl. 15.50
Presseomtale: I juni og juli blev A.P. Møller – Mærsk udsat for et cyber-angreb. Tabet løber op på mellem 1,3 og 1,9 milliarder kroner, men kunne være blevet undgået. Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, er forundret over virksomhedens dispositioner - og ærgrer sig på aktionærernes vegne.
23. august 2017 kl. 14.21
Presseomtale: For de lokale var Amagerbanken ikke bare en bank, og deres aktier i banken ikke bare en investering. Det handlede i høj grad også om at støtte lokalsamfundet. Så da Finansiel Stabilitet anbefalede en aktie-emission for at holde banken oven vande, trådte øens beboere til. Efter bankens krak leder mange på Amager nu efter svar, mens Foreningen Amagerinvestor fører sag på aktionærernes vegne. Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, mener, at sagen er et klasse-eksempel på, hvor galt det kan gå, når investering og følelser blandes sammen.
21. august 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Amerikanske Blackrock er i ny rapport ude med riven efter “bestyrelsesstjerner”, der siger ja til for mange kasketter. Det gør indtryk på Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl, at Danmark fremhæves som et sort får i den sammenhæng. Ansøgerskaren til de danske bestyrelser er efter hans mening et “ old boys’ netværk”, selvom der er forbedringer at spore over årene.
18. august 2017 kl. 14.46
Presseomtale: Jeg købte for mindre end tre år siden VVS-grossisten Brdr. A & O Johansen (AOJ på København) til den danske modelportefølje jeg styrer for Dansk Aktionærforening (Fundamentalporteføljen). På købstidspunktet i oktober 2014 var kursen 120 kr. I dag er kursen 4-doblet til 480 kr. Er det mon på tide at sælge aktien?
11. august 2017 kl. 13.50
Presseomtale: Vestjysk Bank har i samme periode, som en stor redningsplan, der skulle redde banken fra en fatal EU-dom, formået at køre en mere end solid bankdrift. (...) Staten måtte sælge sine aktier for én krone pr. styk til en investorgruppe af danske fonde og finansielle investorer og accepterede dermed et underbud på over 90 pct. sammenlignet med markedsværdien på købstidspunktet. En beslutning som Dansk Aktionærforenings ­direktør Leonhardt Pihl kaldte »et blodigt tab at tage«.
04. august 2017 kl. 14.17
Presseomtale: Matas-bestyrelsen vil ikke fortælle, hvad topchefen, Terje List, skal levere af omsætnings- og indtjeningsvækst for at få sin bonus. Lukketheden møder kritik (...) Hos Dansk Aktionærforening siger formand Niels Mengel, at han som udgangspunkt ikke har et problem med, at en bestyrelse forsøger at finde et bonusprogram, der virker motiverende for ledelsen, men han er utilfreds med, at Matas er så lukket omkring, hvad materialistkæden skal skabe af resultater, før der tilfalder en bonus til ledelsen. "Vi går meget ind for, at man kan se, hvad der helt konkret udløser en bonus til ledelsen. Og det er ikke tilfældet her," siger Niels Mengel.
29. juli 2017 kl. 10.32
Presseomtale: Aktionærerne hos Jyske Bank er de seneste tre år blevet forkælet i mindre grad end hos andre store, danske banker. (...) Forståelsen er bestemt til stede hos aktionærerne ifølge Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening. Han understreger, at et opkøb af den størrelse, som BRFkredit var, kræver en vis efterfølgende forsigtighed. »Hvis Jyske Bank kan pløje pengene tilbage i en bank, som giver et godt afkast efter det opkøb, så kan vi som aktionærer da godt forstå det. Vi vurderer fremadrettet, om forrentningen af pengene ligger bedre i Jyske Bank, end de gør i vores hænder som aktionærer. Der ligger Jyske Bank måske ikke pralende i feltet, men pengene får da en forrentning,« siger han.
29. juli 2017 kl. 10.29
Presseomtale: Dansk Aktionærforening ser gerne, at der kommer mere klarhed over bonusordningerne til de danske C20-chefer. Det skriver erhvervsmediet Finans.
21. juli 2017 kl. 13.48
Presseomtale: Drivkraften i den investorgruppe, der tirsdag kunne overtage statens ejerandel af Vestjysk Bank, byder nu bankens privataktionærer op til dans i kølvandet på en lang række krav fra EU-Kommissionen. (...) Da aftalen i midten af juni blev præsenteret, erkendte Dansk Aktionærforenings ­direktør Leonhardt Pihl, at man som aktionær i Vestjysk Bank burde have vidst, at det har været en risikofyldt aktie, men han kaldte alligevel overtagelsen »en dårlig aftale for de nuværende aktionærer«.
21. juli 2017 kl. 13.45
Presseomtale: For anden gang i år sørger en Carnegie-analyse af Pandora-aktien for store kurssving, og det får nu Dansk Aktionærforening til at rejse kritik af Pandora. Vi kan ikke styre eksterne partnere, siger smykkeproducenten.
21. juli 2017 kl. 13.42
Presseomtale: Med kontant sikkerhedsstillelse fra 150 medlemmer er foreningen "Tønderinvestor 2009" nu økonomisk klædt på til at trække konkursboet efter Tønder Bank i retten. (...) Sammen med bidrag fra medlemmernes retshjælpsforsikringer rækker pengene til at gennemføre et sagsanlæg. Her er der ingen garanti for gevinst, men både formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, og Bjarne Laugesen er optimistiske.
14. juli 2017 kl. 11.49
Presseomtale: Niels Mengel, fungerende formand for OW Bunkers-Investor interviewes i TV 2 Nyhederne.
14. juli 2017 kl. 11.43
Presseomtale: Bestyrelsesmedlem i Foreningen af OW Bunker-investor Niels Mengel er interviewet i DR P1 Radioavisen.
14. juli 2017 kl. 11.39
Presseomtale: En straffesag vil gavne investorernes erstatningssag mod OW Bunkers ejer og ledelse. Det vurderer formanden for investorforeningen, som også står i spidsen for Dansk Aktionærforening.
14. juli 2017 kl. 11.35
Presseomtale: Uanset om Lars Møller bliver dømt for mandatsvig for 821 mio. kr. i OW Bunker eller ej, glæder sagen de aktionærer, der kræver erstatning. (...) De utilfredse investorer, hvoraf 2709 er gået sammen i foreningen OW Bunker-Investor, vil bruge straffesagen mod Lars Møller som løftestang til deres erstatningssag mod ledelsen i OW Bunker, som de afkræver 330 mio. kr. "Vi er tilfredse med, at der nu kommer en sag, hvor der bliver kastet lys over, hvad der er foregået ude i Singapore, for det er klart i vores interesse," siger Niels Mengel, der er medlem af bestyrelsen i foreningen OW Bunker-Investor og formand for Dansk Aktionærforening.
14. juli 2017 kl. 11.32
Presseomtale: Antallet af deltagere ved de børsnoterede selskabers generalforsamlinger er faldet 10 pct. på et år, viser nye tal. (...) Ifølge Dansk Aktionærforening hænger noget af faldet sammen med, at kun få selskaber indkalder de navnenoterede aktionærer til generalforsamlingen pr. brev.
14. juli 2017 kl. 11.29
Presseomtale: Nye tal fra VP Services viser, at antallet af deltagere ved de børsnoterede selskabers generalforsamlinger i 2017 har sat ny bundrekord. (...) Dansk Aktionærforening mener, at en god del af årsagen til faldet er, at kun meget få virksomheder længere indkalder de navnenoterede aktionærer til generalforsamlingen via brev. Næste år er det for mange selskaber definitivt slut med den form for direkte kommunikation. Da vil endnu flere været gået til ren elektronisk indkaldelse.
01. juli 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Danske investorer vil lave flere aktieinvesteringer, hvis de får en aktiesparekonto som de svenske naboer. Det mener Dansk Aktionærforening, der netop har foretaget en undersøgelse om emnet.
01. juli 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Interessen for at investere i ETF'er er "svimlende lavt," lyder vurderingen fra Rune Wagenitz Sørensen, der er adm. direktør og rådgiver i formueplejevirksomheden Miranova. ETF står for Exchange Traded Funds og er indeksfonde, der replikerer et givent marked, f.eks. det globale aktiemarked. Den svimlende lave interesse er møntet på Dansk Aktionærforenings medlemmer, der i en spørgeskemaundersøgelse svarer, at lige under 20 pct. ejer eller har ejet ETF'er.
01. juli 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Selv om der er langt færre kvindelige end mandlige medlemmer af Dansk Aktionærforening, så har mindretallet på ingen måde en negativ slagside i forhold til mændenes investeringsadfærd. "Forskellen mellem de mandlige og kvindelige aktionærer er ikke så store, men nuancerne taler til kvindernes fordel," fastslår Leonhardt Pihl, der er direktør i Dansk Aktionærforening. "Kvinderne er mere koldblodige, rolige og lidt mere velovervejede end de mandlige investorer," siger Leonhardt Pihl.
01. juli 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening sender et politisk budskab med en ny medlemsundersøgelse. "De handler fornuftigt," siger direktør Leonhardt Pihl som et svar til politikerne om, at danskerne gerne vil og godt kan varetage deres egen opsparing
30. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Mærsk har siden sit nedbrud tirsdag eftermiddag blot udsendt én officiel fondsbørsmeddelelse. Informationerne til aktionærerne har været alt for sparsomme, mener Aktionærforeningen. Investeringsøkonom mener dog, at informationsniveauet er passende.
22. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Investorer vil købe Vestjysk Bank, men inviterer samtidig bankens 37.000 ejere til at deltage i en aktieudvidelse.Torben Elmertoft åbner tegnebogen (...) Dansk Aktionærforening har fået flere henvendelser fra aktionærer i Vestjysk Bank, som bl.a. skal tage stilling til, om de bør deltage i aktieudvidelsen. Gennemsnitskursen pr. aktie vil, baseret på dagens aktiekurs, blive ca. 2,5 kr. "Kursen burde komme ned til Vestjysk Banks indre værdi, som lyder rimelig," siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening. Om man skal springe med på kapitaludvidelsen må derudover afhænge af investors vurdering af bankens markedsposition og strategiske stilling, bl.a. i lyset af den nye ejerkonstellation, pointerer han.
20. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Green Mobility har brudt tavsheden på den danske minibørs, på fredag noteres Conferize, men børsfesten er ikke begyndt endnu, lyder det fra Vækstfonden. I Dansk Aktionærforening kalder man på politisk handlekraft
14. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Investorer med Vestjysk Bank-aktier i porteføljen har brændt nallerne i den forgangne uge. Over for Berlingske kalder Danske Aktionærforening det "et blodigt tab."
13. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Danske investorers øgede mistillid til bankerne får aktionærklubber til at vokse. - Der er en kæmpevækst i de her år. Klubberne fungerer ved, at 15-20 personer slår sig sammen og mødes otte-ti gange om året. De drøfter aktiemarkedet og giver hinanden opgaver, for eksempel med at finde ud af bestemte aktiers udvikling. Jeg har selv været ude i flere af klubberne. De er en kompensation for, at investorerne er mistroiske over for bankrådgiverne. De mener, de meler deres egen banks kage, siger Niels Mengel, der på ottende år er formand for Dansk Aktionærforening.
13. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Danske investorers øgede mistillid til bankerne får aktionærklubber til at vokse. - Der er en kæmpevækst i de her år. Klubberne fungerer ved, at 15-20 personer slår sig sammen og mødes otte-ti gange om året. De drøfter aktiemarkedet og giver hinanden opgaver, for eksempel med at finde ud af bestemte aktiers udvikling. Jeg har selv været ude i flere af klubberne. De er en kompensation for, at investorerne er mistroiske over for bankrådgiverne. De mener, de meler deres egen banks kage, siger Niels Mengel, der på ottende år er formand for Dansk Aktionærforening.
13. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Staten har sagt ja til det, som en ekspert kalder et »billigt« købstilbud på Vestjysk Bank, og forløbet møder hård kritik fra Dansk Aktionærforening. Men efter flere års jagt på en køber og med en truende EU-sag var der ikke andre muligheder.
09. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: 2400 tabsramte OW Bunker-investorer får fri proces til forberedelse af gruppesøgsmålet mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse.
09. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: 2400 private investorer har fået fri proces til at forberede en sag mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse.
09. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: En gruppe OW Bunker-investorer kræver 321 millioner og har fået fri proces til at forberede gruppesøgsmål.
09. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: En gruppe OW Bunker-investorer kræver 321 millioner og har fået fri proces til at forberede gruppesøgsmål.
09. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: 2.400 investorer har rejst et erstatningskrav på 321 mio. kr. mod kapitlafonden Altor og OW Bunker. Og investorerne får fri proces til forberedelsen af søgsmålet.
09. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: 2400 tabsramte private OW Bunker-investorer har fået fri proces til at forberede et gruppesøgsmål mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse som følge af den omstridte konkurs tilbage i 2014. Erstatningskravet lyder på 321 mio. kr.
09. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: 2.400 investorer får hjælp af staten til at forberede et søgsmål mod kapitalfonden Altor og OW Bunker.
09. juni 2017 kl. 00.00
09. juni 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Foreningen OW Bunker-Investor har fået bevilget fri proces til at forberede et gruppesøgsmål mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse, oplyser Dansk Aktionærforening. (...) Det er meget omkostningskrævende at køre sådanne sager, siger Niels Mengel, fungerende formand for Foreningen OW Bunker-Investor og formand for Dansk Aktionærforening.
27. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Der er opbrud på markedet for investeringsforeninger, hvor blandt andet strammere regler om rådgivning har været med til at bane vejen for flere nye investeringsløsninger. Få overblikket over de alternative muligheder til de traditionelle investeringsforeninger. (...) Da cirka halvdelen af danskernes investeringer i investeringsforeninger er placeret i porteføljeplejeordninger, er det derfor noget, der kan mærkes ude i bankerne, som har tjent milliarder på formidlingsprovisionen, påpeger Leonhardt Pihl. »MiFID II er i høj grad med til at ændre hele spillepladen. De nye regler har stillet vores væsentligste hjemlige udbydere stolen for døren og tydeliggjort, at de er nødt til at gøre noget og tilbyde kunderne nogle bedre og billig­ere alternativer. For hvis ikke de gør det, er der andre, der kommer og gør det,« siger Leonhardt Pihl.
27. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Det er besværligt og i nogle tilfælde dyrt skattemæssigt for private investorer at købe de papirer, der ellers er en billig genvej til stor spredning af en privat formue. (...) »Der er stadig problemet med, at ETFer er lagerbeskattede. Det synes vi selvfølgelig, at man fra politisk hold skulle se at få gjort noget ved. I så fald tror jeg også, at man får afskaffet en af de sidste hindringer for, at ETFer går hen og bliver et naturligt investeringsaktiv for private investorer,« siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening.
25. maj 2017 kl. 01.40
Presseomtale: EU-regler vil tvinge virksomhederne til at offentliggøre alle detaljer om chefernes lønpakker. Men prisen bliver formentlig højere cheflønninger, mere indviklede lønpakker og voluminøse rapporter om lønpakkernes detaljer. (...) Men Niels Mengel fra Dansk Aktionærforening betragter stadig direktivet som positivt, for det vil tvinge aktionærerne skal tage stilling til lønpakkerne. »De nye regler vil betyde at der vil foregå mere diskussion på generalforsamlingen – især hvis lønningerne ikke er afstemt af det omkringliggende samfund. Vi har set i udlandet, at hvis der f.eks. udbetales en kæmpe bonus på trods af underskud, så bliver der oprør i aktionærkredsen, og så tvinges selskabet til at tage bonus fra topchefen. Det har vi set i Deutsche Bank og i BP. Det samme vil ske i Danmark, hvis cheflønningerne kommer ud af trit med det generelle niveau,« siger Niels Mengel.
24. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Danske topchefers kontante lønpakker er steget med over 10 pct. om året siden 2013. Nye EU-regler i 2019 vil formentlig presselønnen endnu højere op, tror Deloitte. (...) Både ATP og Dansk Aktionærforening glæder sig dog over den kommende gennemsigtighed. Men begge mener, de nuværende lønninger er passende. "Vores vurdering er, at de nuværende lønniveauer for topchefer er nogenlunde afpasset nordiske forhold og altså passende. Enkelte har stukket ud – Genmab, Carlsberg, Nets – men det har så også vakt meget opmærksomhed," siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening.
21. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Der er intet odiøst i, at banker rådgiver kunderne til at købe de investeringsprodukter, som giver dem den bedste indtjening, lyder det fra bankdirektør i Spar Nord Lars Møller, der samtidig er bestyrelsesformand i holdingselskabet bag Bankinvest.(...) Direktørerne i Bankinvest og Sparinvest, henholdsvis Lars Bo Bertram og Per Noesgaard, forsikrer, at de lever op til lovgivningen. Ligesom ejerbankerne argumenterer de for, at incitamenterne ikke er anderledes end i storbankerne, der ejer hele deres investeringsforening. Men det argument køber direktøren for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, ikke. »Det svarer til at sige, at de ikke er værre end de andre. Det kan vi som aktionærforening ikke bruge til noget, for vi synes i forvejen, at modellen er problematisk,« siger Leonhardt Pihl.
17. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening kårer hvert år landets bedste investeringsforeninger, og i år er Nordea Invest løbet med halvdelen af priserne.
16. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Indslag i TV-Avisen: Herhjemme er aktierne steget 12 procent siden nytår, men hvor længe kan det fortsætte? Niels Tovgaard fra en af Dansk Aktionærforenings aktieklubber bliver interviewet.
15. maj 2017 kl. 00.00
Presseomtale: En stor undersøgelse fra CBS viser, at bankers rådgivning af deres kunder ikke altid er til kundernes bedste. Undersøgelsen viser, at kunder, som skifter bank, også ofte rådes til at købe sig ind i deres nye banks investeringsforeninger, selv om det ikke er en god forretning for dem, fortæller professor Jesper Rangvid, som står bag undersøgelsen. Bankerne er forpligtede til at levere redelig information, men det lever de ikke op til, mener direktør for Dansk Aktionærforening Leonhardt Pihl. Bankerne vil gerne rådgive til deres kunders bedste, men den enkelte bankrådgiver er kun uddannet i at rådgive om de investeringsfonde, der er knyttet til deres bank, siger direktør for investering og opsparing i FinansDanmark Anders Klinkby.
09. maj 2017 kl. 13.42
Presseomtale: Saxo Bank har digitaliseret obligationshandlen, så mindre investorer kan handle obligationer på et splitsekund i et mere transperant univers. CBS-lektor og Dansk Aktionærforening glæder sig over brud med dyre metoder
04. maj 2017 kl. 13.14
Presseomtale: Børsselskabet Copenhagen Capital har flere gange købt ejendomme af folk i ledelsens netværk. Aktionærformand advarer investorer, mens boligøkonom betegner handel som højst usædvanlig
04. maj 2017 kl. 13.10
Presseomtale: Siden 2010 har så mange danskere over 70 år valgt at købe investeringsbeviser, at det mere end rigeligt kompenserer for, at der er blevet færre investorer i næsten alle andre aldersgrupper. (...) »Pengene fra kapitalpensionen kommer ud på en gang som en sum, og med tæt på negativ rente i banken sætter de ældre meget fornuftigt pengene ud at arbejde. Det er den eneste forklaring jeg kan finde på, at der ikke også er stor vækst i de 50-59-åriges børsformuer,« konstaterer Leonhardt Pihl.
04. maj 2017 kl. 13.08
Presseomtale: Ganske vist ejer de unge en mindre del af den børsnoterede formue end i 2010. Men noget tyder på, at de er blevet langt mere interesserede i værdipapirer. Siden 2010 er antallet af 20-29-årige ejere af investeringsbeviser steget med knap 6.000 til godt 44.000. (...) »Når jeg lytter til investorerne i vores gruppe af unge aktionærer, er det min opfattelse, at de dels har mere udsyn efter internationale aktier, dels i højere grad går efter ETF'er (lavprisfonde hvoraf pt. ingen er børsnoteret i Danmark, red.),« siger Leonhard Pihl, der i øjeblikket især oplever medlemstilgang til foreningen af investorer under 40 år.
28. april 2017 kl. 11.05
Presseomtale: Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, har fået endnu mere skyts til sin kritik af Altors børsnotering af OW Bunker efter at have læst Skats gennemgang af, hvor målrettet kapitalfonden har været i sit arbejde for at undgå at betale udbytteskat i Danmark.
28. april 2017 kl. 10.56
Presseomtale: "Det set med vores briller på mange måder hensigtsmæssigt. Vi repræsenterer kunderne, og vi har fra tid til anden gået i flæsket på udbyderne af investeringsforeninger og kapitalforvaltning. Her har den ene nogle gange peget på den anden - og den anden på den tredje. Det undgår vi med det her," siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening
21. april 2017 kl. 21.40
Presseomtale: Auktionshuset som gik på børsen i Stockholm med drømmen om at blive folkeaktie. Men virkeligheden blev anden: Børstæsk, kritik af ledelsen, sager om salg af hælervarer. Bestyrelsesformand Bengt Sundstrøm bliver interviewet om: Hvorfor er det gået så galt - og hvad vil Lauritz gøre ved det? Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, kommenterer på sagen.
18. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Pandora er eksperternes yndlingsaktie, men samtidig rasler kursen ned. Nu siger topanalytiker stop. (...) Hos Dansk Aktionærforening, der lever af at hjælpe private til at få formuen til at yngle på aktiemarkedet, vurderer direktør Leonhardt Pihl, at hans medlemmer kender Pandora godt nok til at vide, at aktien kan stige og falde meget. - Jeg tror ikke, at de private investorer hiver håret ud af hovedet, selvom aktien er faldet rigtig meget. Jeg vil også råde til at tage det med ro og beholde isen i maven, siger Leonhardt Pihl.
10. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Det er alt for svært at gennemskue, ­ hvordan bonusser til danske topchefer er strikket sammen, mener blandt andre stor­investoren ATP. Der er brug for mere åbenhed på området, mener både DONG Energy-formand og CBS-professor. (...) Dansk Aktionærforening har tidligere udtalt sig kritisk om størrelsen på danske direktørers bonusser, og den administrerende direktør i foreningen, Leonhardt Pihl, ser i forlængelse af den kritik også gerne, at der kommer mere åbenhed om bonusbetalinger. Og gerne med aflønningsrapport som i Storbritannien. »Det, vil vi synes, var en rigtig god idé. Transparens og åbenhed vil tjene alle bedst. Herunder ikke mindst, at man bliver i stand til at afkode, hvad incitamenterne er på kort og lang sigt i programmerne,« siger han.
08. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: BESTYRELSER: Det er efterhånden et fuldtidsarbejde at være bestyrelsesformand i C20-ligaen, forlyder det. Alligevel går de samme figurer igen fra selskab til selskab. Velkommen til en verden, hvor timerne ikke tælles. (...) Dansk Aktionærforening er helt enig og forklarer, at bestyrelserne er langt mere værdiskabende end førhen foranlediget af kapitalfondenes indtog. Derfor er den høje løn på sin plads, mener foreningens formand, Niels Mengel, som straks er mere kritisk over for bestyrelseskongernes praksis med at varetage en hel stribe vægtige poster på én gang. »Det er ikke optimalt for den enkelte virksomhed, for det er vigtigt, at bestyrelsen har det nødvendige fokus. Og det kan man blive i tvivl om i sådan en situation. Så vi er meget opmærksomme på det.«.
07. april 2017 kl. 12.48
Presseomtale: Storbanker giver ofte 0 procent i rente på de penge, du sparer op på en indlånskonto. Det koster os milliarder, viser ny opgørelse. »Der er jo ingen fordel i at have pengene stående i banken, men alligevel står alt for mange penge på sløve konti. Det er over 800 milliarder kroner, og de skal ud og arbejde – gerne i aktier til gavn for virksomhederne« siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening.
07. april 2017 kl. 12.46
Presseomtale: Efter en årrække med store indtægter vil Vækstfonden nu gå direkte ind i børsnoteringer af små og mellemstore danske virksomheder. Et ellers stendødt marked herhjemme. En håndfuld noteringer er på vej i løbet af de næste 18 måneder. I Dansk Aktionærforening hylder direktør Leonhardt Pihl udviklingen. Foreningen har jævnligt kritiseret bølgen af danske virksomheder, der til tider med Vækstfonden som deltager har fravalgt det danske børsmarked frem for det norske eller svenske.
07. april 2017 kl. 12.44
Presseomtale: Bonusserne vokser hos landets i forvejen velbetalte topchefer, der nu får mere end 50 pct. af deres løn i bonus, og det vækker bekymring hos Dansk Aktionærforening. Det skriver Berlingske Business.
07. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Generelt var der tilfredshed og ingen voldsomme indvendinger blandt de lidt over 100 aktionærer ved generalforsamlingen i Sparekassen Sjælland-Fyn torsdag eftermiddag. Sparekassen fremlagde for fire uger siden et overskud efter skat på 215,7 millioner kroner i 2016, svarende til en fremgang på næsten 50 procent i forhold til året før. Men et par aktionærer kom med lidt kritiske kommentarer ved generalforsamlingen. En af dem var Sven Røddik, Hellerup, som fortalte, at han repræsenterede Dansk Aktionærforening. Han indledte med at sige, at det umiddelbart kunne være svært at finde hår i suppen.
04. april 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Det københavnske delebilsfirma Green Mobility, der i går meldte ud om sine børsplaner, har kun fem måneder på bagen, og derfor vil informationerne om fremtidsudsigterne blive forholdsvis sparsomme i det kommende børsprospekt. Det skriver Berlingske Tidende.
30. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: DEBAT: Forældede skatteregler spænder ben for konkurrencen om danskernes opsparing og gør os alle fattigere, skriver bl.a. direktøren for Dansk Aktionærforening.
30. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: "Det her er den bedste nyhed, som de nye aktionærer har fået nogensinde," siger Niels Mengel. Han er formand for Dansk Aktionærforening, som har været stærkt kritisk over for det faktum, at direktøren er gift med selskabets formand, Bengt Sundstrøm.
26. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Norges finansministerium har sendt forslag i høring om aktiesparekonto efter svensk model. Dansk Aktionærforening kræver politisk handling i Danmark også.
26. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Efter 12 år som administrerende direktør i auktionshuset Lauritz.com forlader Mette Rode Sundstrøm sin stilling. Det fremgår af en meddelelse fra Lauritz.com. Ifølge auktionshuset har Mette Rode Sundstrøm selv valgt at sige op. (...) Netop den tætte forbindelse mellem auktionshusets direktør og bestyrelse har gentagne gange været udsat for hård kritik. Især har Dansk Aktionærforening igen og igen understreget, at relationen mellem auktionshusets to øverste aktører er alt for tæt.
25. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: - Fin facade, men bagved var bygningen rådden, siger formanden for foreningen Tønderinvestor, Bjarne Laugesen, Møgeltønder. 2016 var for ham at se et godt år for de investorer og aktionærer, der håber på at få erstatning for deres tab. Foreningen "Tønderinvestor" blev i samarbejde med Dansk Aktionærforening stiftet i kølvandet på Tønder Banks konkurs i november 2012.
23. marts 2017 kl. 12.19
Presseomtale: Dansk Aktionærforening retter en skarp kritik mod pensionskæmpen ATP og andre institutionelle investorer, som udeblev fra Nets generalforsamling i går, selvom de har aktieposter i selskabet. Det ville ikke være troværdigt at stille op, siger ATP's pressechef.
23. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Hos Dansk Aktionærforening mener man ikke, at bestyrelsen i Novo Nordisk har været sin opgave voksen, og man presser på for at få formand Göran Ando til at takke af.
22. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Ifølge Dansk Aktionærforening burde Danske Bank have informeret sine aktionærer, da banken fik kendskab til, at der var problemer med hvidvask i Estland i 2014. "Imagemæssigt er det alvorligt," siger formand Niels Mengel.
22. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Nets' topledelse missede muligheden for at bygge bro til sine hårdt prøvede aktionærer på selskabets første ordinære generalforsamling onsdag aften. (...) Og den »katastrofale børsnotering«, som Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl, kaldte den, falder da i høj grad også tilbage på de tidligere hovedejere Advent, Bain og ATP.
22. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Betalingsvirksomheden Nets' ledelse fik slag på onsdagens generalforsamling. Sidste års børsnoteirng med et incitamentsprogram på op mod 2 mia. kr. for en kreds af 70 medarbejdere beskrives med ordet griskhed. (...) Formanden for Dansk Aktionærforening, Leonhard Pihl, var også betænkelig. Han erkendte, at Nets har levet op til de finansielle udmeldinger, men meget andet er gået galt.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Renten er historisk lav, og derfor er der nærmest intet afkast ved at have sine penge stående på bankkontoen. I stedet kan der være mange penge at tjene, hvis man aktiverer sin formue. »Vi har over de sidste år mærket en stigning i antallet af medlemmer. Samtidig er danskernes porteføljer blevet mere værd. Det er helt klart på aktiemarkedet, der er den bedste mulighed for at få et afkast lige nu,«siger Niels Mengel, der er formand for Dansk Aktionærforening.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Carlsberg holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: DSV’s topchef holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Henrik Drusebjerg holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Børsen Play interviewede formand for Unge Aktionærer, Peter Flindt Heckermann, på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Sanionas finansdirektør holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Det vrimlede med deltagere til Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede et par af dagens deltagere.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Carsten Borring, chef på Nasdaq, holdt oplæg på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen. Børsen Play interviewede ham efterfølgende.
21. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Børsen Play interviewede direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, på Dansk Aktionærforenings messe for private investorer: InvestorDagen.
20. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Formanden i Danmarks 368. største virksomhed, Parken Sport & Entertainment, får et honorar, der kan måle sig med landets allerstørste virksomheder, hvor omsætningen er mange gange større. Formanden selv mener, det er for ensidigt at se på honorar og omsætning, og ledelsesekspert giver ham ret - men aktionærforeningen har spirende bekymringer. (...) »Det væsentligste er, at reglerne bliver fulgt, og at der er transparens omkring det. Men vi kan da engang imellem godt undre os over proportionaliteten, hvor vi ikke synes, at det hænger sammen, og det kunne det nævnte eksempel godt være et billede på,« siger direktøren i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl.
17. marts 2017 kl. 11.05
Presseomtale: Majoritetsaktionæren i Nykredit lover danskerne de billigste boliglån, at optimere værdien af aktierne inden børsnoteringen, og at de nye aktionærer ikke bliver kuppet af rabiate boligejere. InsideBusiness har fået fingre i Foreningen Nykredits nye regelsæt om aktivt ejerskab. (...) En kuplignende situation i Foreningen Nykredit er også en bekymring for formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, som på den baggrund opfordrer private investorer til at tænke sig om, før de køber sig ind i et børsnoteret Nykredit: " Det er meget vigtigt, at Foreningen Nykredit som den største ejer får mere ro i baglandet, så der ikke kan opstå en situation, hvor boligejerne tager kontrollen i koncernen på bekostning af de øvrige aktionærer. Jeg er også bekymret for, om medlemsdemokratiet lever op til de nye EU-regler for aktionærindflydelse," siger Niels Mengel, der af InsideBusiness har fået refereret de nye regler om aktivt ejerskab.
17. marts 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Et fællessøgsmål mod konkursboet efter Tønder Bank skal åbne for, at investorer, der mistede mange millioner ved Tønder Banks konkurs, får deres penge tilbage. Forudsætningen for søgsmålet er, at investorerne vil stille sikkerhed for sagens gang. "Der er en række afgørelser omkring forholdene i Tønder Bank, der peger i vores retning. Derfor vil vi forsøge at rejse kravene nu, siger formanden for Dansk Aktionsforening," Niels Mengel.
15. marts 2017 kl. 14.37
Presseomtale: Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, kommenterer i Børsen Play på, at selskabernes samlede udbyttebetalinger er steget hvert år siden 2008
09. marts 2017 kl. 13.33
Presseomtale: I september søgte it- og softwarevirksomheden KMD (tidligere Kommunedata) en rådgiver til en 'eventuel børsnotering'. »Jeg ville råde et selskab i den situation til at tage den med ro og få forholdene bragt i orden, så man kan præsentere virksomheden på en ordentlig måde, og så en investor på et fredeligt grundlag kan tage stilling til virksomhedens værdi,« siger Dansk Aktionærforening.
27. februar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Nye regler skal forhindre, at bankerne scorer milliarder på uigennemskuelige dobbeltgebyr på investeringsprodukter. Men interessekonflikten mellem bankerne og investeringsforeningerne eksisterer fortsat, mener bl.a. Forbrugerrådet. »Jo mere komplicerede reglerne er, desto mere oplagt er det at forsøge at finde hullerne i osten,« siger Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening.
24. februar 2017 kl. 15.19
Presseomtale: Nyt forbud mod formidlingsprovision fjerner ikke bankernes tag-selv-bord, mener Forbrugerrådet, mens aktionærforening efterlyser totalt forbud
22. februar 2017 kl. 15.29
Presseomtale: Du har penge, du gerne vil investere på etisk forsvarlig vis. Hvordan kommer du i gang? Det spurgte Forbrugerrådet Tænk Penge en række eksperter og en etisk investor om. "Jeg ville opstille nogle kriterier for, hvordan jeg ville investere. Er der noget, jeg under ingen omstændigheder vil investere i? Lav en liste," forklarer Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening.
22. februar 2017 kl. 15.20
Presseomtale: Går de penge, du har investeret, til produktion af klyngebomber eller fabrikker, hvor menneskerettighederne ikke overholdes? Interessen for etiske investeringer i Danmark er stigende, og det kræver, at banker og pensionsselskaber er åbne. "Vores medlemmer bliver mere og mere opmærksomme på virksomhedernes etik. Der er ingen tvivl om, at der er sket en pokkers masse i de seneste år," fortæller Leonhardt Pihl, direktør i Dnsk Aktionærforening. "Det bliver i højere og højere grad en naturlig del af det at analysere sine investeringer, at man også tager etikken med i sine betragtninger," siger han.
22. februar 2017 kl. 12.44
Presseomtale: I Carlsbergs årsrapport for 2015 står der, at koncerndirektøren har fået performance shares, som en del af sit bonusprogram. Men det er ikke korrekt, viser en gennemgang af tallene foretaget af Fødevarewatch. Ved ikke at modtage performance shares, får Cees 't Hart en langt mere lukrativ bonusordning, end hvis bestyrelsen i Carlsberg havde bundet hans præstation til specifikke mål igennem performance shares, forklarer direktør for Dansk Aktionærforening Leonhardt Pihl, som er dybt overrasket over de forkerte oplysninger i regnskabet.
17. februar 2017 kl. 17.02
Presseomtale: Der er gode muligheder for, at Apple-aktien fortsætter med at stige, men chancen for gentagelse af sidste årtis aktie-boom er lig nul, lyder det fra en ekspert. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, og investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, vurderer begge, at væksten i Apple-aktien i høj grad kan tilskrives Trump-administrationens udmeldinger om at få selskaberne til at trække oversøsisk kapital tilbage til USA.
15. februar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Retssystemet skal tage stilling til, om 4.000 småaktionærer i OW Bunker må sagsøge i samlet flok. Den slags spørgsmål har før trukket retssager i langdrag i over et år, og advokat forventer ikke, at det egentlige retsopgør begynder før om fem år.
15. februar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Retssagen om Danmarks måske største erhvervsskandale i nyere tid, konkursen i OW Bunker, kan muligvis først tage sin begyndelse, når kalenderen siger 2022. Sådan lyder det fra den advokat, der repræsenterer 4000 private aktionærer i sagen.
02. februar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Danske Banks nye regnskab afslører ikke blot, at banken har fået et milliardoverskud. Også bankens direktører er blevet forgyldt med millionbonusser det seneste år. Formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, mener dog ikke, at det er et problem, at bankens topledelse i år bliver belønnet med bonusser.
10. januar 2017 kl. 14.21
Presseomtale: De danske investorer er havnet i en investeringsfælde, hvor skatten og gebyrer hæmmer investeringslysten. Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, kalder situationen for "det store velfærdsrøveri"
10. januar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Flere kvinder ønsker at tage hånd om deres egne investeringer. De 40 pladser til et arrangement om netop kvinder og investeringer, arrangeret af Kvindeøkonomien, blev udsolgt i løbet af få timer. En af aftenens oplægsholdere var Ulla Jepsen, privat investor og medlem af Dansk Aktionærforening.
09. januar 2017 kl. 13.26
Presseomtale: Selskabet Konkursaktier.dk køber aktier i krakkede selskaber, så sælgerne kan realisere tabet for trække det fra i skat. En nødløsning, mener Dansk Aktionærforening, som gerne ser reglerne ændret.
09. januar 2017 kl. 13.10
Presseomtale: Det burde ikke være nødvendigt for private investorer at betale for at komme af med aktier i virksomheder, som er gået konkurs. Det mener Dansk Aktionærforening, som kritiserer de nuværende regler for skattefradrag i konkursramte virksomheder.
08. januar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Privates handel med aktier faldt i 2016 efter et vildt 2015, der øgede investorinteressen. Det skriver Finans. (...) ”Der kan være huller og faldgruber i sådan et datamateriale. Når det er sagt, synes jeg, det er en meget naturlig udvikling, i lyset af hvordan udviklingen på den danske børs var i 2016, hvor der var færre interessante investeringsmuligheder. De mange usikkerhedsfaktorer, vi så i løbet af året, fik folk til at handle mindre. Og det, synes jeg, er en ganske fornuftig adfærd,” siger direktør i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl til Finans.
05. januar 2017 kl. 00.00
Presseomtale: Når ATP's aktiechef Claus Wiinblad bliver præsenteret for en aktie, ser han bredt på, hvem der kommer med virksomheden til fondsbørsen. Leonhardt Pihl, adm. direktør i Dansk Aktionærforening, mener, investorerne bør ser på ejeren i enhver børsnotering, uafhængigt af om det er en kapitalfond eller ej. "Fordi nye børsselskaber ikke har en historik, skal man være ekstra opmærksom, når man som investor laver sin analyse og træffer en investeringsbeslutning," siger han.
22. december 2016 kl. 10.17
Presseomtale: FLSmidth og Nordea er ude. Nets og Dong er inde. Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, fremhæver, at det giver C20-indekset en ny dimension, fordi de to nye virksomheder er ganske anderledes end virksomhederne, de erstatter. Det er godt nyt for investorer, da det giver bedre mulighed for spredning indenfor indekset.
08. december 2016 kl. 10.32
Presseomtale: Selvom Finland ikke ligger forfærdeligt langt væk, er danske investorer kun i ringe grad klar over potentialet i finske virksomheder. Det er en skam, for de er både konkurrencedygtige og investorvenlige, fremhæver Thorleif Jackson, der ofte taler de finske aktiers sag i sine analyser for Dansk Aktionærforening.
08. december 2016 kl. 09.36
Presseomtale: Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening har stiftet Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Formålet er at opkøbe urentable landbrug og bortforpagte landbrugene til landmænd, der vil drive dem videre som økologiske bedrifter. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, opfordrer investorerne til at se sig for. Risiko og afkast i fonden ser nemlig ikke ud til at hænge sammen.
02. december 2016 kl. 17.41
Presseomtale: Acarix var med på InvestorDagen i Odense for at præsentere deres produkt til diagnosticering af kranspulsåreforsnævring - og strategien for deres kommende børsnotering.
02. december 2016 kl. 17.33
Presseomtale: Det går rigtigt godt for Unge Aktionærer for tiden. Medlemstallet er fordoblet de seneste år, hvilket vidner om en stigende interesse for privatøkonomi og investering blandt unge. Børsen var ude og lodde stemningen på InvestorDagen, hvor Unge Aktionærer selvfølgelig også var med.
02. december 2016 kl. 17.27
Presseomtale: Der er mange interessante muligheder for investorer, når det kommer til fynske virksomheder. Erik Christensen, formand for DAF-Fyn, fremhæver på InvestorDagen i Odense, at fx robotindustrien er et område, hvor Fyn har meget at bidrage med. Men virksomhederne vælger ofte at blive noteret i Sverige eller skaffe kapital ad anden vej.
01. december 2016 kl. 14.12
Presseomtale: En ny undersøgelse viser, at investorer under 35 år i højere grad end ældre investorer lægger vægt på miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige faktorer, når de skal finde virksomheder at investere i. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, glæder sig over de unge investorers holdninger og fremhæver, at det skader virksomhedernes omdømme, hvis de går på kompromis på disse områder.
14. november 2016 kl. 16.02
Presseomtale: Det er ikke mange pæne ord, direktøren for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, har haft til overs for forløbet omkring børsnoteringen af Nets i september. Ordene er ikke blevet pænere efter, at emissionsbankernes analyser nu er blevet offentliggjort. Det viser sig nemlig, at kun én ud af de syv banker bag noteringen tror på et kursmål over udbudsprisens 150 kroner indenfor et år.
03. november 2016 kl. 11.22
Presseomtale: Jim Hagemann Snabe, der er kendt fra bestyrelserne i en lang række store, danske virksomheder, mener, at danske virksomheder i fremtiden skal bruge færre penge på udbytter til aktionærerne - og flere på innovation og vækstmarkeder. Dansk Aktionærforenings formand, Niels Mengel, er enig i, at virksomhederne skal finde den bedste måde at forrente deres kapital på, men de skal samtidig passe på ikke at komme for langt væk fra deres kernekompetencer.
28. oktober 2016 kl. 20.13
Presseomtale: Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, diskuterer foreningens rolle i dansk aktiekultur samt dens mål og virke generelt. De senere år har set en stigende interesse for investering, men samtidig er investeringsklimaet for tiden skæmmet af sager som noteringen af Nets og den skjulte green shoe-aftale. Det bør dog ikke afskrække danskerne fra at være aktive investorer, da det er den eneste måde at sikre sig et godt afkast på. Han fremhæver desuden, at en vigtigt opgave for fremtiden er at få virksomhederne til at tage de private investorer mere alvorligt.
28. oktober 2016 kl. 19.50
Presseomtale: Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, vurderer, at mange private investorer er kommet i klemme ved noteringen af Nets, mens ejere og ledelse har hentet store gevinster hjem. Prisen har været for høj, og det er kritisabelt, at prospektets risikooplysninger ikke er prioriterede. Han fremhæver, at selvom børsnoteringer historisk set ofte har medført en præmie til hurtige investorer, så er det ingen garanti for gevinst i fremtiden.
26. oktober 2016 kl. 12.31
Presseomtale: Der kan være hurtige gevinster at hente ved en børsintroduktion. Men det kan også være en hurtig måde at sætte penge til på. Intet er givet på forhånd. Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, fremhæver, at det er vigtigt at undersøge hver notering nøje, inden man beslutter sig for at investere.
22. oktober 2016 kl. 11.53
Presseomtale: Antallet af helt unge medlemmer er i stigning hos Unge Aktionærer. De nye investorer drømmer om hurtige gevinster, hvilket får mange til at vende blikket mod meget volatile aktier. Formand Peter Flindt Heckermann mener, at denne udvikling kombineret med stadigt lavere barrierer for handel med aktier på nettet bør øget presset på banker og handelsplatforme for at sikre ordentlig personlig rådgivning. Forklaringen på den voksende interesse for investering blandt unge henfører Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, til øget fokus på økonomi i Folkeskolen - hvilket han ser som en kærkommen forandring, da uddannelse i økonomi længe har glimret ved sit fravær på skoleskemaerne.
19. oktober 2016 kl. 12.15
Presseomtale: Investeringsbanken Carnegie har ringet rundt til Pandoras franchisetagere for at få et fingerpeg om, hvordan det går med salget af smykker ude i butikkerne. Offentliggørelsen af resultaterne sendte kursen 6 procent op tirsdag. Direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, opfordrer Pandora til at tage kontrollen over, hvordan kurspåvirkende information offentliggøres.
19. oktober 2016 kl. 11.40
Presseomtale: Noteringen af Nets har mildest talt ikke været nogen dans på roser. Aktien er indtil videre er faldet over 16 procent, mens aktørerne bag har tjent over en halv milliard kroner på noteringen. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, mener, at forløbet har været dybt kritisabelt.
17. oktober 2016 kl. 12.43
Presseomtale: Storaktionærerne og ledelsen i Nets har tjent store beløb på børsnotering af selskabet, til trods for at kursen er faldet markant siden noteringen. Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl, mener, at det er “stærkt problematisk.” Han fremhæver, at arrangementet bag gevinsten til de sælgende aktionærer burde være fremgået af prospektet - og at forløbet risikerer at ødelægge tilliden til kommende danske børsnoteringer.
14. oktober 2016 kl. 15.27
Presseomtale: Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, fremhæver, at det altid er kedeligt, når kursen falder efter børsnoteringer. Men der er en reel risiko, når man går ind ved en børsnotering - og ingen garanti for at prisen foretager et hop lige efter noteringen. Som investor skal man derfor se sig grundigt for, før man går ind ved en notering. I tilfældet Nets har de institutionelle sælgere været noget grådige ved at lægge prisen meget højt.
10. oktober 2016 kl. 15.38
Presseomtale: Kilder tæt på børsnoteringen antyder over for finans.dk, at flere af de involverede banker er blevet betalt for at tilbageholde analyser af Nets og ikke må udtale sig om selskabet før begyndelsen af november. Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, mener ikke, at det er hensigtsmæssigt: De private investorer skal have så meget information som muligt op til børsnoteringer.
08. oktober 2016 kl. 12.24
Presseomtale: OW Bunkers tidligere finansdirektør, Kent Larsen, forklarer i et svarskrift til retten, at kapitalfonden Altor afviste at indbetale 9 millioner dollar til selskabets banker i forbindelse med forhandlinger i november 2014. Derefter trak bankerne stikket. Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, undrer sig. "9 mio. dollar er jo ingenting i sammenligning med de svimlende beløb, der er tabt."
05. oktober 2016 kl. 15.13
Presseomtale: Dansk Aktionærforenings nye direktør, Leonhardt Pihl, fortæller om sin baggrund, og hvordan han vil bruge den i sin nye rolle. Desuden kommenterer han den nyligt offentliggjorte rapport, som fremhæver, at danske investorer har for lidt spredning i sine investeringer.
03. oktober 2016 kl. 15.08
Presseomtale: Ved børsnoteringen af Nets var ejerne for grådige og satte udbudsprisen for højt. Sådan lyder kritikken fra flere sider. Leonhardt Pihl, direktør for Dansk Aktionærforening, ærgrer sig på vegne over private investorer, der havde regnet med en hurtig gevinst.
21. september 2016 kl. 13.01
Presseomtale: Niels Mengel, formanden for Dansk Aktionærforening, fortæller, at et stigende antal danskere springer ud som aktieinvestorer. Det kan forklares med, at man som privatperson lige nu ikke får man noget ud af at have pengene stående i banken eller i obligationer. Derfor må man ud og tage en risiko for at få et afkast.
19. september 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Professoren bag nyt forskningsprojekt kritiserer den gennemsnitlige danske investor for at have aktier i alt for få, danske firmaer. Leonhard Pihl, direktør i Dansk Aktionærforeninger, fremhæver, at gruppen med denne profil oftest kun har små beløb investeret - og at de aktive investorer med større investeringer i aktier lægger stor vægt på spredning.
16. september 2016 kl. 17.01
Presseomtale: En del af regeringens 2025- plan er, at skatterne på indkomst fra aktier skal ned. Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening, glæder sig over tiltaget, og fremhæver at det er et skridt i den rigtige retning for at få flere til at investere og interessere sig for dansk erhvervsliv.
16. september 2016 kl. 16.53
Presseomtale: Nordea Invest, PFA Pension og Dansk Aktionærforening har tilsluttet sig et gruppesøgsmål mod den skandaleramte bilproducent Volkswagen.
24. august 2016 kl. 12.23
Presseomtale: Nye typer af investeringsinstrumenter med høj gearing bliver mere udbredte. Jens Møller Nielsen, administrerende direktør i Dansk Aktionærforening, anbefaler private investorer at holde sig langt væk. Produkterne er for komplekse at forstå og risikoen alt for høj.
15. august 2016 kl. 15.47
Presseomtale: Jens Møller Nielsen rækker stafetten videre efter knapt fire år bag roret i Dansk Aktionærforening. Læs hvad han især er stolt over at have udrettet gennem sin tid som administrerende direktør for foreningen.
15. august 2016 kl. 15.44
Presseomtale: Den 1. september tiltræder Leonhardt Pihl officielt som ny direktør i Dansk Aktionærforening. Læs om hans mærkesager, og hvordan han adskiller sig fra sin forgænger.
05. august 2016 kl. 16.21
Presseomtale: Det skandaleombruste investeringsfirma vil sælge obligationer for over 50 millioner kroner med sikkerhed i et datterselskab på randen af konkurs. Revisorerne advarer ledelsen mod at underskrive regnskabet. Dansk Aktionærforening har tidligere opfordret til at gå i en lang bue udenom Hellerup Finans, og vurderer, at investorernes tillid til ledelsen nu burde være helt forduftet.
05. august 2016 kl. 16.14
Presseomtale: Formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel råber vagt i gevær: Sager som Mols-Linien og Topsil viser, at små-aktionærerne for nemt kommer i klemme, når de store bøjer reglerne til egen fordel.
05. august 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Jan Johan Kühl fra Polaris vurderer, at mange selskaber egentlig er for små til at være på Fondsbørsen. Det kan medføre flere opkøb i fremtiden, siger han. Afnoteringer i forbindelse med opkøb kan ofte medføre problemer for de private investorer. "Der er flere eksempler på, hvordan storinvestorer tror, de kan behandle de private medaktionærer for selv at score en gevinst," siger Niels Mengel i Dansk Aktionærforening.
22. juni 2016 kl. 12.51
Presseomtale: Nu kan danskerne måske snart handle aktier helt uden at betale kurtage. Det sker, når den hollandske børsmægler Degiro efter planen lancerer gratis-platformen Deziro i Danmark til efteråret. Dansk Aktionærforening tager imod konceptet med åbne arme, men er spændt på, om det kan blive en bæredygtig forretning.
22. juni 2016 kl. 12.44
Presseomtale: Det første forsøg blev afblæst, men nu er det lykkedes Lauritz.com at blive børsnoteret. Bestyrelsesformand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, undrer sig over, at der ikke tilføres flere penge til selskabet, mens ægteparret bag Lauritz,com, Bengt og Mette Sundstrøm, løber med pengene.
22. juni 2016 kl. 11.51
Presseomtale: Opgøret mellem to aktører, der vil opkøbe den danske silicium-producent Topsil, er skyld i udbredt utilfredshed blandt aktionærerne. Bestyrelsesformanden for Dansk Aktionærforening er "stærkt forundret over forløbet. Han er især utilfreds med den esbjergen­siske ejendomsmatador Ejvind Dam Jensens rolle."
17. juni 2016 kl. 13.23
Presseomtale: "Dansk Aktionærforening ser lys forude, for efter massiv tilbagegang efter finanskrisen er medlemstallet stabiliseret. Samtidig er det lykkedes for foreningen at samle utilfredse aktionærer i grupper omkring erhvervsskandaler som OW Bunker, Foreningen Amagerinvestor og Tønder Bank."
13. juni 2016 kl. 13.57
Presseomtale: "For mindre danske virksomheder er den danske børs lukket land. Her forklarer to danske virksomheder, hvorfor de har ladet sig børsnotere i Sverige."
13. juni 2016 kl. 13.50
Presseomtale: "Ejeren af Lauritz.com, Bengt Sundstrøm, tjener 200.000 kroner om måneden på at lave konsulentarbejde for auktionshuset. Betænkeligt, mener ledelsesekspert. ... I Dansk Aktionærforening er formand Niels Mengel enig, og han har flere gange efterlyst, at Sundstrøm trækker sig tilbage for at skabe større uafhængighed mellem direktion og bestyrelse i Lauritz.com."
13. juni 2016 kl. 13.46
Presseomtale: "Auktionshuset Lauritz.com vil sætte prisen på selskabets aktier ned efter børsfuseren i sidste uge. Det kommer til at koste millioner af kroner i mistet provenu. Dansk Aktionærforening har flere gange opfordret Bengt Sundstrøm til at trække sig som bestyrelsesformand, men det er hidtil prellet af på den 61-årige forretningsmand."
10. juni 2016 kl. 17.04
Presseomtale: "Kommunikationen om den forfejlede børsnotering af Lauritz.com har strittet i flere retninger - Bengt Sundstrøm, ejer og direktør i Lauritz.com, forholder sig stadig tavs."
10. juni 2016 kl. 16.48
Presseomtale: "Dansk Aktionærforening er glad for, at Lauritz.com aflyste sin børsnotering, men langt fra imponeret over måden, det skete på. "
10. juni 2016 kl. 16.46
Presseomtale: "Hos Dansk Aktionærforening siger formand Niels Mengel, at foreningen fra starten har haft en dårlig fornemmelse om børsnoteringen af Lauritz.com. Han peger blandt andet på, at ledelsesstrukturen i auktionshuset er problematisk. Bestyrelsesformand og ejer Bengt Sundstrøm er nemlig gift med den administrerende direktør, Mette Rode Sundstrøm."
10. juni 2016 kl. 16.41
Presseomtale: "Torsdag blev børsnoteringen af Lauritz.com udskudt i sidste øjeblik. Tusindvis af investorer er fanget i et vakuum, mener formanden for Dansk Aktionærforening."
10. juni 2016 kl. 10.51
Presseomtale: "Lauritz.coms børsflop sender et uheldigt signal om, at man ikke har styr på tingene, siger professor og aktionærformand."
10. juni 2016 kl. 09.37
Presseomtale: "Store danske og internationale institutionelle investorer som banker og pensionskasser har sat sig til fadet og ædt en stor del af de udbudte aktier i Dong. Alligevel er formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, tilfreds. Han peger på, udbuddet af aktier er så stort, at der alligevel bliver mange aktier til private danske investorer."
10. juni 2016 kl. 09.11
Presseomtale: "Dansk Aktionærforening er i forvejen skeptiske over, at DONG har vist en flok analytikere nogle tal, som resten af investorbasen ikke må få at se. Overordnet er direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen dog sympatisk over for DONGs ambition om at sikre lige information til alle, men han afviser, at det er hans medlemmer, som energivirksomheden skal vise hensyn til."
09. juni 2016 kl. 17.53
Presseomtale: Dansk Aktionærforening melder, at interessen for investormøderne med DONG Energy slog alle rekorder. Mange private investorer ville ifølge formand Jens Møller Nielsen gerne have haft flere aktier. Han vurderer desuden, at investorerne generelt lader til at have forstået virksomhedens kompleksitet - men det skyldes ikke det digre prospekt.
09. juni 2016 kl. 17.43
Presseomtale: Det sjællandske energiselskab SEAS NVE står til en kæmpefortjeneste som følge af Dongs børsnotering. Direktør Jesper Hjulmand fortæller om, hvad pengene skal bruges til. Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening og Svenning Dalsgaard kommenterer fra studiet.
08. juni 2016 kl. 17.08
Presseomtale: Investordagen har bidt sig fast i Aarhus. Tirsdag var femte gang på fem år, arrangementet fandt sted, og direktør for arrangøren Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, var tilfreds. »Vi kommer igen næste år. Besøget på cirka 1000 gæster er godt, og selskaberne fra Børsen bakker os op og møder med indlæg,« siger Jens Møller Nielsen.
08. juni 2016 kl. 15.12
Presseomtale: Efter syv år i Dansk Aktionærforening har Jens Møller Nielsen sagt sin stilling op.
08. juni 2016 kl. 14.22
Presseomtale: Leonhardt Pihl bliver efter sommer ny direktør i Dansk Aktionærforening. Den hidtidige direktør, Jens Møller Nielsen, har efter syv år hos foreningen selv opsagt sin stilling til fordel for et nyt job som kommunikationschef i it-virksomheden BEC.
08. juni 2016 kl. 11.32
Presseomtale: DONG Energy hemmeligholder oplysninger, som selskabet gav til en række analytikere i april. Energiselskabet vil ikke fortælle, hvad der gemmer sig bag sorte overstregninger i en vigtig præsentation, og det får hård kritik af Dansk Aktionærforening. DONG forsikrer, at alle væsentlige pointer til analytikerne er med i prospektet.
07. juni 2016 kl. 18.38
Presseomtale: HVEM: Jens Møller Nielsen, direktør, Dansk Aktionærforening, DAF HVAD: Han venter 1000 gæster i dag til DAF's Investordag i Aarhus HVORFOR: Børsnoteringen af Dong Energy vil få fuld fokus på Investordagen
07. juni 2016 kl. 15.22
Presseomtale: Helge Larsen, redaktør på Proinvestor, fortæller om investering i lakseindustrien på Dansk Aktionærforenings InvestorDagen i Aarhus.
07. juni 2016 kl. 13.42
Presseomtale: Hvordan placerer jeg bedst mine penge, hvad med Danmarks nye energiaktie fra DONG Energy, og hvad skete der egentlig med aktierne i Mols-Linien? De spørgsmål er der svar på, når Dansk Aktionærforening tirsdag 7. juni holder investeringsdag på hotel Radisson Blu Scandinavia Aarhus.
03. juni 2016 kl. 19.14
Presseomtale: Spørger man Dansk Aktionærforening, vil Dong - båret frem af selskabets grønne profil - blive en folkeaktie. Næppe sandsynligt her og nu, lyder det i finanskredse.
03. juni 2016 kl. 19.07
Presseomtale: Som et led i en stor salgsturné gav Dong Energy og Dansk Aktionærforening i dag privatpersoner mulighed for at møde selskabets topchefer på henholdsvis Marriott Hotel i København og Radisson Blu Scandinavia i Aarhus.
03. juni 2016 kl. 19.01
Presseomtale: "Mit håb er, at småaktionærers kritik i et stigende omfang kan guides gennem DAF, så vi undgår for mange aktionærer/aktivister, der på basis af en enkelt aktie eller meget få aktier dominerer en generalforsamling."
03. juni 2016 kl. 11.20
Presseomtale: Amagerbankens tidligere bestyrelsesformand N.E. Nielsen blev først efter bankens konkurs orienteret om et notat fra Finansiel Stabilitet, der anbefalede banken at nedskrive op til 2,5 milliarder kr., kort før investorerne proppede friske penge i banken.
31. maj 2016 kl. 00.00
Presseomtale: DONG Energy og Dansk Aktionærforening afholdt investormøde i forbindelse af børsnoteringen. Få et hurtigt overblik her.
30. maj 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Aktieanalytiker Lau Svenssen fra Aktieinfo har for Dansk Aktionærforening lavet en gennemgang af Dongs børsnotering og mulighederne i den snart børsnoterede aktie.
27. maj 2016 kl. 18.02
Presseomtale: Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, mener, at noteringen af Dong Energy er en rigtigt god nyhed for danske aktionærer. Men han fremhæver også, at investorer skal tænke på de forretningsmæssige risici, virksomheden står overfor, ligesom den uafsluttede sag omkring Elsam er et usikkerhedsmoment. Hype spiller en stor rolle for noteringen, så private investorer skal overveje sagen nøje, før de går ind.
27. maj 2016 kl. 17.24
Presseomtale: Store problemer i Hesalight, der i 2010 blev financeret af Ceca Formueinvest "til trods for at Dansk Aktionærforening havde advaret imod selskabet."
27. maj 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Dansk Aktionærforening kom ud af 2015 med flere medlemmer og vækst i omsætningen. Det viser foreningens regnskab for 2015.
13. maj 2016 kl. 12.43
Presseomtale: Investering er overvejende noget, mænd går op i. Men interessen blandt kvinder er stigende vurderer formanden i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel.
13. maj 2016 kl. 12.39
Presseomtale: Søndagsavisen var med, da Dansk Aktionærforening afholdt kurset "Ny på aktiemarkedet" i Odense.
29. april 2016 kl. 15.08
Presseomtale: Finanswatch.dk er nået til femte og sidste kapitel af deres indgående portræt af Jim Pedersen, forhenværende direktør i konkursramte OW bunker. Dansk Aktionærforenings administrerende direktør, Jens Møller Nielsen, beskriver sit indtryk af Jim Pedersen og fælder en hård dom over hans fremtidsmuligheder i dansk erhvervsliv.
25. april 2016 kl. 10.58
Presseomtale: Facebook-grupper vinder frem blandt unge, debatlystne privatinvestorer. Finanstilsynet og Dansk Aktionærforening advarer: Folk kan have skumle bagtanker
21. april 2016 kl. 14.57
Presseomtale: »Det blev et glimrende år for aktionærerne i William Demant,« sagde Claus Winkelmann fra Dansk Aktionærforening i forbindelse med selskabets generalforsamling torsdag den 7. april.
21. april 2016 kl. 14.54
Presseomtale: Han skal være direktør i William Demant, men er samtidig en del af både Lego og Mærsk-bestyrelserne. Et forhold, som mødes af kritik fra Dansk Aktionærforening.
21. april 2016 kl. 14.42
Presseomtale: Det gør ingen skade på høreapparatselskabet William Demant , at topchef Niels Jacobsen samtidigt har store bestyrelsesposter i bl.a. Lego og Mærsk.Sådan lyder det, efter at Dansk Aktionærforening rejste kritik på generalforsamlingen.
20. april 2016 kl. 08.43
Presseomtale: Torsdag aften kom den ekstremt overraskende og opsigtsvækkende afgørelse fra Erhvervsankenævnet: Advokat Erik Werlauff havde mod alle odds formået at få Erhvervsankenævnet til at acceptere mindretalsaktionærerne i Mols-Linien som part.
20. april 2016 kl. 08.37
Presseomtale: Der var en god og nuanceret debat om fordele og ulemper ved at investere i certifikater i en paneldebat på Dansk Aktionærforenings InvestoRdag i København 2016 den 12. april.
15. april 2016 kl. 17.04
Presseomtale: Unge Aktionærer var med i Millionærklubben, da Radio24syv sendte direkte fra Odense, hvor et talstærkt publikum var mødt op for at stille spørgsmål.
15. april 2016 kl. 11.38
Presseomtale: Mærsk-aktionærerne kan se frem til 300 kroner i udbytte per aktie. Det blev besluttet på selskabets generalforsamling denne uge. Pengene kunne bruges mere fornuftigt, mener Dansk Aktionærforening.
15. april 2016 kl. 11.17
Presseomtale: Private investorer ejer i dag en mindre del af danske aktier, obligationer og investeringsbeviser end i 2010. Det viser tal fra VP Securities. "Skatten og kompleksiteten er store barrierer for mange, der måske ellers gerne vil være med til at stille kapital til rådighed til udvikling af dansk erhvervsliv," siger Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
15. april 2016 kl. 10.27
Presseomtale: Mange forskellige firmaer lagde vejen forbi, da Dansk Aktionærforening slog dørene op til årets første investordag. Finans.dk har skrevet en levende reportage fra dagen.
15. april 2016 kl. 10.10
Presseomtale: Aktionærerne er usikre på ejersituationen i Bang & Olufsen, efter at kinesiske Sparkle Roll har øget sin ejerandel i selskabet med knap tyve procent. "Investorerne venter på klarhed," lyder det fra Dansk Aktionærforenings formand Niels Mengel.
15. april 2016 kl. 09.54
Presseomtale: Dansk Aktionærforening bad på Mærsks generalforsamling om en redegørelse for fald i konglomeratrabattten, der er faldet mere end de seks procent, der blev meldt ud ved sidste års generalforsamling.
15. april 2016 kl. 09.49
Presseomtale: Mærsk er på banen med en udbyttepolitik, som skal kompensere for kursfaldet. Det imponerer ikke Dansk Aktionærforening. "Det er som at fodre hunden med sin egen hale," lyder det fra Michael Thøgersen, repræsentant for foreningen.
09. april 2016 kl. 13.02
Presseomtale: »Det blev et glimrende år for aktionærerne i William Demant,« sagde Claus Winkelmann fra Dansk Aktionærforening, da han på foreningens vegne deltog i William Demants generalforsamling.
01. april 2016 kl. 12.54
Presseomtale: 480 tidligere Amagerbank- aktionærer er klar med et gruppesøgsmål. Det foræller Peer Nørkjær - formand for Foreningen Amagerinvestor.
01. april 2016 kl. 12.31
Presseomtale: Færre aktionærer dukker op til Danske Banks generalforsamlinger. Dansk Aktionærforening mener, at skiftet fra skriftlige til digitale indkaldelser kan være en del af forklaringen.
01. april 2016 kl. 12.27
Presseomtale: Fra 2012-2015 er deltagerantallet på danske generalforsamlinger faldet med 25 procent. »Den oplagte løsning er, at selskaberne giver tilsagn til at dele mailadresser på tværs af aktiebøger, og at VP og Computershare udvikler den nødvendige it til én fælles InvestorPortal for alle danske aktier," mener direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen.
19. marts 2016 kl. 13.22
Presseomtale: Nykredit er i øjeblikket er ved at hæve priserne kraftigt på grund af øgede kapitalkrav, mens Danske Bank vil udbetale en del af sin kapital i form af udbytte på otte milliarder kroner. Det må være forskellige krystalkugler, de to finanskoncerner kigger i, mener Jens Møller Nielsen - direktør i dansk Aktionærforening - efter Danske Banks generalforsamling.
19. marts 2016 kl. 13.19
Presseomtale: De fleste danske fodboldvirksomheder på børsen er endnu engang blevet udstillet på deres seriøsitet som børsnoterede selskaber. Det mener direktør i Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen
19. marts 2016 kl. 13.14
Presseomtale: "Vi kunne sagtens bruge en konkurrent til Nordnet på markedet for gør-det-selv onlineinvestering," lyder det fra Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening i forbindelse med en ny undersøgelse af handelsomkostninger.
19. marts 2016 kl. 13.09
Presseomtale: Tænk langsigtet og pas på de eksotiske mæglere. Sådan lyder et af de tre aktieråd fra Jens Møller Nielsen - direktør i Dansk Aktionærforening.
19. marts 2016 kl. 13.03
Presseomtale: Ny lov gør det muligt for børsnoterede selskaber helt at droppe informationer til aktionærerne på dansk og i stedet overgå til kun at kommunikere på engelsk. En dårlig idè mener Dansk Aktionærforening.
16. marts 2016 kl. 14.44
Presseomtale: Flere og flere selskaber vil overgå til kun at kommunikere på engelsk. det betyder blandt andet et farvel til årsrapporter på dansk - og det synes Dansk Aktionærforening er en dårlig idé.
15. marts 2016 kl. 08.53
Presseomtale: Reglerne er uklare og stiller ikke præcise nok kriterier for afnotering. Det er sagen om Mols-Linien et klart eksempel på. "Det er nødvendigt med fuldstændig soleklare regler," mener Dansk Aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen. Finanstilsynet kigger nu lovgivningen efter i sømmene.
14. marts 2016 kl. 17.31
Presseomtale: Skal minoritetsaktionærerne sælge deres aktier inden afnoteringen af Mols-Linien, eller blive ombord? Det kan være svært at komme af med sine aktier, når man ikke har et marked at læne sig op af, mener Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
14. marts 2016 kl. 17.21
Presseomtale: På generalforsamlingen i medicinalvirksomheden pointerede Dansk Aktionærforening, at både ledelse i bestyrelse i selskabet er danske. Men har de forhold indflydelse på rekrutteringen?
14. marts 2016 kl. 17.16
Presseomtale: Afnoteringen af Mols-Linien skaber en utålelig situation for minoritetsaktionærerne, der ejer 21 procent af selskabet. Det mener Dansk Aktionærforening, som vil have loven strammet.
14. marts 2016 kl. 17.03
Presseomtale: Fondsbørsens godkendelse af en afnotering af Mols-Linien har skabt bekymring blandt de private investorer. De frygter, at afgørelsen kan danne præcedens i fremtidige sager. "Jeg frygter, at afgørelsen om Mols-Linien kan give præcedens for, at en storaktionær, der kun akkurat har stemmer nok til en vedtægtsændring, kan chikanere de andre aktionærer ud af et selskab. Derved udhuler vi beskyttelsen mod tvangsindløsning, som ellers siger, at en storaktionær skal op på 90 procent for at kunne tvinge de andre aktionærer ud," siger Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening.
14. marts 2016 kl. 16.59
Presseomtale: Dansk Aktionærforening finder det »utåleligt«, at Mols-Linien får lov til at fjerne dets aktier fra Fondsbørsen. Foreningen kræver ændringer i loven. Sådan skriver Business.dk oven på meldingen om afnotering af Mols-Linien.
14. marts 2016 kl. 15.38
Presseomtale: Østre Landsret har frifundet smykkefirmaet Pandora i sagen om nedjustering fra 2011. Hos dansk Aktionærforening forstår direktør Jens Møller Nielsen godt, hvis der sidder nogle skuffede investorer tilbage efter dommen. "(...) for hvis dommen var gået Pandora imod, så havde de stået med et rigtig stærkt kort på hånden i en efterfølgende civil erstatningssag."
14. marts 2016 kl. 15.23
Presseomtale: Østre Landsrets frifindelse af Pandora om nedjustering af salgstal afliver håbet om en erstatningssag for de privat investorer, fortæller Dansk Aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen til TV Avisen. "Hvis Pandora var blevet dømt i dag, havde de private aktionærer stået rigtig stærkt i en civil erstatningssag for at få erstattet deres tab. Men nu hvor Pandora ikke er blevet dømt, står de rigtig svagt i en erstatningssag."
14. marts 2016 kl. 15.07
Presseomtale: Hør Dansk Aktionærforenings holdning til Østre landsrets afgørelse i sagen mod Pandora, der er blevet frifundet for at have brudt med børsreglerne. I indslaget fortæller Dansk aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen blandt andet, hvilken betydning en evt. lignende sag vil kunne få for de private investorer.
14. marts 2016 kl. 14.57
Presseomtale: Østre Landsret har frifundet smykkefirmaet Pandora i en sag om nedjustering tilbage i 2011. Dansk Aktionærforening tager dommen til efterretning, men understreger, at det var vigtigt, at sagen blev taget op. "Der er ikke en sjæl i Dansk Aktionærforening, der tuder over, at man kan tabe penge på aktier. Men man skal kunne investere i tillid til, at al væsentlig viden offentliggøres så hurtigt som overhovedet muligt. Derfor er det vigtigt, at Bagmandspolitiet fører sager som denne," siger Dansk Aktionærforenings direktør Jens Møller Nielsen til Business.dk.
14. marts 2016 kl. 14.49
Presseomtale: Dansk Aktionærforening accepterer landsrettens frifindelse af smykkeselskabet Pandora. Selskabet havde ikke brudt børsreglerne, da det i 2011 kom med en børsmeddelelse om, at væksten ville blive dårligere end ventet - en udmelding, der fik aktien til at styrtdykke. (...) "Den (landretten) har vurderet, at der ikke var tilstrækkelig klarhed i Pandora om, hvordan tingene så ud, inden om aftenen den 1. august. Det er op til dem, at vurdere, og det har de gjort," siger direktør Jens Møller Nielsen.
14. marts 2016 kl. 14.26
Presseomtale: Dansk Aktionærforening og Forbrugerrådet Tænk håber på et forbud mod det rådgivningsgebyr, som bankerne i følge EU's reviderede investorbeskyttelsesregler ( MifFID II, som Folketinget skal behandle senere i år) fortsat skal kunne opkræve af kunder, der ejer investeringsbeviser. "Det er meget svært at definere og kontrollere, om man har fået en kvalificeret rådgivning. Det kan let blive en gummiparagraf. Hvis den skal have nogen værdi, vil det kræve, at et stærkt finanstilsyn stiller nogle klare og kontante regler op og holder øje med, om de overholdes," siger Dansk Aktionærforenings direktør, Jens Møller Nielsen til Finans.dk.
18. februar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Selv renset for udskældt rådgivningsgebyr klarer mange aktivt forvaltede aktiefonde sig væsentligt dårligere end de passive fonde. Men det forhindrer ikke bankerne i at sælge fondene til deres kunder. (...) »Som investor skal man se på afkastet efter omkostninger. Derfor skal man kun vælge en aktivt forvaltet forening, hvis man har en kvalificeret tro på, at lige præcis den forening kan slå markedet. Ellers kan man lige så godt tage en passiv forening, som er billigere og gennemsnitligt klarer sig nogenlunde ligesom de aktive foreninger,« siger direktør Jens Møller Nielsen, Dansk Aktionærforening.
17. februar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Klaus Struwe fra Dansk Aktionærforening betragter i denne artikel honorar-rapporten med det fulde navn “MiFID II og investeringsforeningers betaling af formidlingsprovision – Rapport fra arbejdsgruppen om honorarmodeller”.
15. februar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Se bort fra kurver og tag det lange lys på, når du investerer, lyder rådet fra eksperter. »Aktier slår alle andre investeringer på lang sigt. Så de fleste investorer skal have is i maven og følge deres strategi, når der kommer store udsving. Hvis man står uden strategi og ikke kan tåle at tabe sine penge, så er det klart, at man kan være nødt til at sælge ud for ikke at lide yderligere tab,« forklarer direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen.
01. februar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Ved aktionærmøder forud for Scandinavian Tobacco Groups børsnotering tager topchef Niels Frederiksen imod spørgsmål fra medlemmer af Dansk Aktionærforening. Jens Møller Nielsen, direktør for Dansk Aktionærforening, fortæller, hvilke spørgsmål han vil stille topledelsen ved mødet.
30. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Økonomisk Ugebrevs læserundersøgelse viser, at information fra Dansk Aktionærforening vægter tungt som informationskanal for investorerne. "Uafhængige betalingsanalyseprodukter vægter næsten ligeså tungt som bankernes aktieanalyser, og også information fra Dansk Aktionærforening vægter på samme niveau blandt de tre vigtigste informationskanaler", skriver de.
25. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Både i 2014 & 2015 har specielt sagerne omkring OW Bunker, Roskilde Bank og Amagerbanken fyldt rigtig meget i debatten om aktionærens risici og selskabsbestyrelses ansvar. Det var nogle af de temaer, som var fremme ved årets første møde i Dansk Aktionærforening i 2016.
15. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Hellerup Finans og selskabet YVC, der ejes af Hellerup Finans' CEO og storaktionær Torben Jensen, er blevet politianmeldt af Finanstilsynet. Ifølge tilsynet har Hellerup Finans (HF) forsøgt at omgå prospektreglerne - der skal beskytte mindre investorer - ved at sælge aktier i HF gennem YVC. »Jeg sagde tidligere, at der ikke kunne blinke mange flere advarselslamper. Men jeg tog fejl - det kunne der. Nu kom politianmeldelsen,« siger Jens Møller Nielsen, direktør i Dansk Aktionærforening.
14. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Påbud og påtaler fra Finanstilsynet skal fremover helst ikke være en del af forretningsgangen hos Hellerup Finans. Hos Dansk Aktionærforening er direktør Jens Møller Nielsen på ingen måde imponeret over Hellerup Finans' tiltag.
13. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Kritikken fortsætter med at hagle ned over det udskældte investeringsselskab Hellerup Finans, der jagter en børsnotering.
08. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Hvordan kunne milliardvirksomheden OW Bunker gå fra storhed til fald på blot et halvt år? Hvad skete der - hvem vidste hvad - hvem har ansvaret? Deltagere: forsvarsadvokat Arvid Andersen, professor på CBS Søren Friis Hansen og advokat Morten Schwartz Nielsen der selv er aktionær i selskabet.
06. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Aktiviteten blandt investorer har aldrig været større. Det får Nasdaq Copenhagen til at tro på, at aktiekulturen i Danmark går ind i en ny æra.
06. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: Det er stadig ikke muligt for Nordeas kunder at handle udenlandske værdipapirer via netbanken.
04. januar 2016 kl. 00.00
Presseomtale: I takt med at aktiekulturen får fodfæste i Danmark, stiger salget af avancerede instrumenter som futures og optioner på fondsbørsen. Det er på tide for private investorer at komme med på vognen, lyder opfordringen
30. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Kurator i OW Bunker afdækker i rapport, hvordan systematisk cirkulær handel i Singapore skabte den kæmpekredit, der skubbede koncernen ud over kanten.
30. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Mere end 3900 private investorer i OW Bunker har med gårsdagens kritiske redegørelse fået fornyet skyts til det forestående søgsmål.
29. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: I en 400 sider lang redegørelse rettes der i dag en særdeles skarp kritik mod det børsprospekt, der kom forud for børsnoteringen af OW Bunker tilbage i begyndelsen af 2014.
29. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: De store danske investorer er vilde med aktier som Pandora og Vestas, men holder sig langt væk fra de mindre selskaber på børsen. Risikoen er for stor, og der er for langt mellem de gode selskaber, lyder det fra investorerne.
28. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Bankkrakket: Aktionærerne, der søger økonomisk erstatning i forbindelse med Amagerbankens konkurs, må væbne sig med tålmodighed. Gruppesøgsmålet mod Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet kommer først for retten i marts 2017. "Men vi er klar," forsikrer aktionærernes talsmand, Peer Nørkjær.
23. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Hellerup Finans har været ude i en orkan af dårlig omtale i december. Men trods denne modstand fastholder selskabet sit mål om at lade sig børsnotere i 2016.
23. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Risikoen for at få en påtale fra Finanstilsynet er til stede, fastslår Hellerup Finans i sit seneste referat fra generalforsamlingen.
18. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: 2015 har været et godt aktieår for mange investorer. Har du styr på, hvad din samlede aktieindkomst for året lander på? Med den rette planlægning kan du nemlig slippe billigere i skat - men det skal være inden nytår.
18. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: NY BOG: Er du iværksætter - og har du stiftet et såkaldt iværksætterselskab? Så er denne nye bog noget for dig.
18. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Onsdag aften hævede den amerikanske centralbank renten med 0,25 procentpoint. Det er første gang i ni år. Dermed er afslutningen på finanskrisen markeret, mener flere eksperter. Men hvad betyder rentestigningen for dig som aktionær?
18. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Renteforhøjelser er på trapperne i USA. Den amerikanske renteforhøjelse kan betyde enden på mange års kursstigninger på obligationer. Pas derfor på med obligationsinvesteringer.
15. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Flere eksperter advarer imod Hellerup Finans, der lokker med "billige" aktier i selskabet forud for en børsnotering i fjerde kvartal 2016.
13. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Den svenske børs har haft 73 nye børsnoteringer i 2015, mens den danske kun har haft 2. Eksperter frygter, at det ikke bliver bedre i 2016.
11. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Hennes & Mauritz og Inditex (Zara) var for år tilbage de ledende globale børsnoterede tøjaktier. Det er de stadig, men den stigende onlinehandel har dannet grobund for en masse nye konkurrenter som Zalando og ASOS. Maj Invests chefanalytiker Erik Bak giver dig her overblikket over branchens ledende selskaber - samt hvordan fremtiden tegner sig for dem.
11. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Ny TV-serie skildrer den grådighed, som ligger til grund til blandt andet finanskrisen - og som ligger dybt i os selv.
10. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Finansministeriet har valgt storbanken Morgan Stanley til notering af Dong. Men banken kan, sammen med Nordea, blive stævnet midt under børsnoteringen for sin rolle i OW Bunkers konkurs.
09. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Flere fremtrædende aktionærer luftede sjælden kritik af medicoselskabet ved generalforsamling. Formand Michael Pram Rasmussen erkender, at selskabet har skuffet.
06. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Med udbytteaktier får den private investor færre voldsomme kursbevægelser end aktiemarkedet generelt. Måske er det morfar-agtigt, men i længden slår udbytteaktierne markedet, fastslår aktieanalytiker Thorleif Jackson, der styrer Dansk Aktionærforenings udbytteportefølje.
04. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: De havde anbefalet et ja ved gårsdagens EU-afstemning, men befolkningen sagde overbevisende nej. Men et nej til en tilvalgsordning og betingelserne i de 22 vil komme til at skabe usikkerhed fremover for det danske erhvervsliv.
04. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Swaps, renteoptioner og aktiefutures. Derivater er med god grund et rødt investeringsprodukt - det er ikke nemt at gennemskue for den utrænede investor. Ny bog giver dig et grundigt indblik i derivaternes verden.
04. december 2015 kl. 00.00
Presseomtale: »Man skal skynde sig væk, når sælgere af investeringsprodukter begynder at tale om 'først til mølle' eller 'special price for you',« advarer direktør i Dansk Aktionærforening Jens Møller Nielsen. »Det er ikke et salgstrick men almindelig venlighed,« svarer Hellerup Finans.
27. november 2015 kl. 10.24
27. november 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Er der nogle lyse sider ved vores skattesystem - ud over de åbenlyse som ældrepleje, uddannelse og lægehjælp til alle uanset socialgrupper? Ja, fremgår det af en ny bog.
27. november 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Med den nye finanslov har virksomhederne nu igen mulighed for at give medarbejderne skattefri aktier.
20. november 2015 kl. 00.00
Presseomtale: "Kapitalen i det 21. århundrede" er blevet kaldt årets vigtigste bog. Den tager fat på tunge emner så som kapitalisme, ulighed, meritokrati og demokrati. Har du ikke tid til eller mod på det 676 sider lange værk, kan du kaste dig over tegneserien - det tager nemlig kun fem minutter.
20. november 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen og Carsten Kock meldte i denne uge ud, at de mener, det er en dårlig ide at forbyde formidlingsprovision.
13. november 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Det er højest besynderligt, at skatteministeriet kan nå frem til, at reglerne om beskatning af udenlandske aktiefonde virker efter hensigten, når samtlige interessenter siger det modsatte. Det mener Dansk Aktionærforening.
06. november 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Op mod 3.000 bankkunder har ventet over 90 dage på at skifte bank. Nu går Finanstilsynet ind i sagen.
06. november 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Danfoss - et af dansk erhvervslivs helt store flagskibe - har givet erhvervsjournalist Niels Lunde indblik i interne dokumenter fra den strategiproces, der løftede selskabet sikkert ud af krisen.
30. oktober 2015 kl. 00.00
Presseomtale: I næste uge slår den årlige dokumentarfilm-festival CPH Dox biografdørene op til en række spændende filmoplevelser. Og der er absolut også noget at komme efter for finansnørderne.
30. oktober 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Det var ikke nogen god idé, at et flertal i Folketinget i sommers valgte at genindføre boligjob-ordningen. Det skaber nemlig flaskehalsproblemer i byggebranchen.
23. oktober 2015 kl. 00.00
Presseomtale: Globale aktier har i 2015 givet et afkast tæt på nul. Underliggende har der dog været store udsving, hvor nogle aktier er steget 80 procent, mens andre er faldet 40 procent. Maj Invests chefanalytiker Erik Bak giver dig her overblikket over stærke og svage aktier samt forklarer, hvorfor han mener, globale aktier er blevet billigere.