Nyhed

Novo Nordisk: Høje indtjeningsmarginer vil fortsætte

Remote video URL
Novo Nordisk fortryder, at man ikke allerede startede med at udvide produktionskapaciteten for længe siden, fortæller de på generalforsamling, hvor Dansk Aktionærforening var med og stillede spørgsmål fra talerstolen.

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Torsdag eftermiddag bød Danmarks største selskab indenfor til både generalforsamling og aktionærmøde for de private investorer. Mere end 1.500 private investorer var tilmeldt til de to events. Novo levede dermed op til at være Danmarks ubestridt førende aktieselskab, også når det kommer til engagement og aktionærdemokrati.

Årsregnskabet for 2023 blev afleveret fra podiet af bestyrelsesformand Helge Lund og CEO Lars Fruergaard, og der blev klappet flere gange af de flotte resultater.

Efter beretningen var det tid til spørgsmål fra aktionærerne, og Dansk Aktionærforening kom på podiet, efter at ATP havde leveret deres indlæg.

Fra Dansk Aktionærforening og de private investorer uddelte direktør Mikael Bak roser til ledelsen.

Der blev både sat fokus på forretningen, risiciene og den øgede fokus der er kommet på Novo Nordisk fra både medierne og samfundet.

”Det kan jo ende med, at man udpeger en Novo-minister”, lød det med smil på læben fra direktør Mikael Bak, da han afleverede sin tale fra scenen.  Du kan læse hele Mikael Baks tale i linket nedenfor.

Læs også:
Storbank: "Novo Nordisk har en af de mest attraktive vækstudsigter i sektoren"

Bestyrelsesformand Helge Lund fortalte, at Novo Nordisk ikke har konkrete planer om at overlade flere public relation opgaver i forhold til myndighederne og politikere til hovedaktionæren, Novo Nordisk Holding, også selv om man efterhånden er blevet en meget stor spiller i det danske samfund.

Helge Lund gav desuden en uddybning om de meget store investeringer der er gjort på at udvide produktionskapaciteten uden dog at svare på, om der er sat en deadline for, hvornår man forventer at have nok kapacitet.

”Jeg ville ønske, at vi havde vidst, hvad vi ved i dag, og havde startet på at øge produktionskapaciteten allerede for 5-10 år siden”, lød det fra formanden.

På spørgsmålet fra Dansk Aktionærforening om, hvorvidt et kommende, bredere strategisk fokus vil kunne betyde, at overskudsgraden og de høje indtjeninger risikerer at falde, forsikrede CEO Lars Fruergaard, at man forventer at kunne opretholde den meget høje indtjening også på fremtidige produkter, da selskabets særlige fokus og innovationsmodel gør det muligt.

Dansk Aktionærforening spurgte i sit sidste spørgsmål, om ledelsen kunne give en prioritering af de vigtigste risici for de kommende 12-24 måneder. Her undveg ledelsen dog at komme med konkrete prioriteringer, men forsikrede dog om, at man løbende forsøger at holde fokus på alle relevante risici.

Talepapir fra Novo Nordisks generalforsamling
Hent som PDF-fil