Perspektiv

6 populære selskaber på vej med nye tal: Hold øje med dette

Remote video URL
Fem danske og en amerikansk gigant er værd at holde øje med i næste uge, når de kommer med regnskaber. Der er nemlig tale om selskaber, der fylder meget i danskernes porteføljer, bemærker investeringsøkonom, der her påpeger, hvad du skal holde øje med i hver af regnskaberne.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Regnskabssæsonen for første kvartal 2024 er i fuld gang. Som det ser ud lige nu, er det som om, at flere af de vigtige regnskaber har betydet faldende aktiekurser, bemærker investeringsøkonom i Saxo Bank Oscar Barner Bernhardtsen.

Mikrochip-giganterne ASML og TSMC er begge faldet markant efter deres regnskab, og tech-virksomhederne Meta og Netflix, har også haft store aktiekursfald efter deres respektive første kvartalsregnskaber.

”Det har derfor for mange investorer været en lidt trist start på en spændende regnskabssæson, men bare fordi nogle få store virksomheders aktier er faldet på baggrund af deres regnskabsudmeldinger, betyder det ikke, at der ikke kan komme positive overraskelser for andre virksomheder i den kommen uge,” skriver investeringsøkonomen i en kommentar.

Nedenfor knytter han en kommentar til de seks regnskaber, han betragter som de vigtigste i den kommende uge.

De seks aktier fylder generelt meget i danskernes investeringsporteføljer, og derfor kan netop disse seks regnskaber betyde en del for afkastet i danskernes porteføljer.

I næste uge er det især (super)torsdag d. 2. maj, der bliver vigtig at holde med, da hele fem ud af de seks vigtigste regnskaber kommer den dag.

Novo Nordisk – Torsdag d. 2. maj (Morgen)

Investeringsøkonom Oscar Barner Bernhardtsen:

”Novo Nordisk er selvfølgelig ”the one and only” at holde øjnene på torsdag morgen. Det er Europas og selvfølgelig Danmarks største virksomhed, og rigtig mange danskere har aktien i investeringsporteføljen.”

”Der er ikke nogen tvivl om, at Novo Nordisk er en fantastisk virksomhed med en kæmpe potentiel vækst inden for vægttabsmedicin, men da aktien handler forholdsvist højt til næsten 40 gange årlig indtjening, skal der også leveres rigtig gode resultater, for at aktien stiger på dagen.”

”Omsætningen er ventet at vokse ca. 19 % sammenlignet med 1. kvartal sidste år, og overskuddet er ventet at stige ca. 17 %.”

”Det er vigtigt, at Novo Nordisk slår disse forventninger, hvis aktien skal stige, men det der bliver vigtigst, bliver væksten i salget af vægttabsmedicinen Wegovy samt Novo Nordisks forventninger til fremtiden.”

”Den amerikanske hovedkonkurent Eli Lilly har for ca. 6 måneder siden lanceret deres version af Wegovy, kaldet Zepbound, og derfor skal Novo Nordisk på torsdag bevise, at de fortsat kan vokse deres salg i kategorien markant på trods af den øgede konkurrence.”

A.P Møller Mærsk – Torsdag d. 2 .maj (Morgen)

Investeringsøkonom Oscar Barner Bernhardtsen:

”Omvendt Novo Nordisk, er der bestemt ikke store forventninger til Mærsk. Aktien har længe haft det svært på grund af faldende fragtrater, og da Mærsk selv har meldt ud om overkapacitet i branchen, er der ikke udsigt til gyldne fragtrater lige foreløbigt, som vi så i 2021 og 2022.”

”Det positive ved dette, er at forventningerne til Mærsks 1. kvartal er meget lave. Omsætningen er ventet at falde næsten 12 % sammenlignet med 1. kvartal sidste år, og overskuddet er ventet at falde hele 94 %! Det lyder umiddelbart meget negativt, men de lave forventninger betyder omvendt, at der ikke skal mange positive nyheder til for at overraske positivt.”

”Den geopolitiske uro globalt kan betyde, at man vælger nye og længere fragtruter, og det kan vise sig positivt for Mærsk og de rater, de kan sælge deres skibe til. Dernæst lader det til, at forbruget i især USA holder sig højt, og det kan tale for, at volumenvæksten inden for containerfragt er på vej op, hvilket kan betyde, at overkapacitetsproblemer i sektoren måske er mindre slemt end først antaget.”

”Det er positive udmeldinger omkring disse emner, der kan få Mærsk aktien til at blomstre på torsdag.”

GN Store Nord – Torsdag d. 2. maj (Morgen)

Investeringsøkonom Oscar Barner Bernhardtsen:

”GN har de sidste par år været igennem en masse uro. Flere dele af forretningen har haft det svært, de har kæmpet med høj gæld og stigende renter efter opkøbet af gaming virksomheden Steelseries, og derfor er det vigtigste ved deres Q1 regnskab at vise ’ro og stabilitet’.”

”Det lyder måske simpelt, men efter en urolig periode for aktien og virksomheden, vil investorerne egentlig bare gerne have vished omkring, at GN nu kan se ind i en ny, bedre og mere forudsigelig fremtid.”

”Omsætningen er ventet at vokse lige over 1 % i 1. kvartal sammenlignet med sidste år, og overskuddet er ventet vokse 700% til 137 mio. kr. Grunden til den store procentvise stigning er, at GN leverede et meget lille overskud i 1. kvartal sidste år.”

”Resultatet torsdag er dog i vores øjne ikke det vigtigste for aktiens udvikling. Formår ledelsen at skabe troværdighed om, at den urolige periode er forbi, og at man som investor kan forvente mere stabil vækst i fremtiden i takt med virksomhedens langsigtede mål, kan aktien godt blive belønnet med kursstigninger.”

Genmab – Torsdag d. 2. maj (Aften)

Investeringsøkonom Oscar Barner Bernhardtsen:

”Genmab er en aktie mange danskere har i investeringsporteføljen. Regnskabet for 1. kvartal kommer ud efter dansk børsluk torsdag, og derfor vil kursreaktionen først vise sig i Genmabs amerikanske dobbeltnotering (ADR).”

”Dog forventer vi her ikke nogen stor kursreaktion, som vi normalt ser, når andre virksomheder aflægger regnskaber.”

”Genmab er en biotech virksomhed, og derfor kan der godt potentielt komme nye udmeldinger omkring virksomhedens pipeline. Dog markedsføres og sælges Genmabs største nuværende produkt, kræftmedikamentet Darzalex, af Johnson & Johnson, og da Johnson & Johnson kom med regnskab for en uges tid siden kender vi allerede Genmabs vigtigste salgstal.”

”Derfor skal man som investor ikke vente den helt store kursreaktion efter Genmabs regnskab torsdag.”

Apple – Torsdag d. 2. maj (Aften)

Investeringsøkonom Oscar Barner Bernhardtsen:

”Apple, der nu er blevet verdens næststørste virksomhed målt på markedsværdi, kommer med deres 1. kvartals regnskab efter børsluk i USA fredag aften.”

”Som noget nyt kan du som kunde i Saxo Bank handle aktier i after- og premarkedet, hvilket betyder, at du faktisk kan handle dine Apple aktier, når regnskaber udkommer torsdag aften, selvom børsen i USA er lukket.”

”Apple aktien har haft det svært i år, hvor aktien er nede ca. 12 % på trods af at flere andre store tech virksomheders aktier har gjort det rigtig godt i perioden. En af hovedgrundende til dette kan være, at Apple ikke endnu er kommet med på AI bølgen, og dette bliver også et af de vigtige fokuspunkter at holde øje med for investorerne, når Apple aflægger deres regnskab.”

”For at aktien skal klare det godt, vil man som investor rigtig gerne have Apple til at løfte sløret en smule for, hvad deres planer er for at lancerer nye produkter inden for kunstig intelligens.”

”Det andet, der er vigtigt for akties kursreaktion, er selvfølgelig kvartalets resultat. Lige som aktien, har Apples vækst haft det svært på det seneste. Omsætningen er ventet at falde ca. 4,5 % sammenlignet med kvartalet sidste år, og overskuddet er ventet at falde 3,7 %.”

”Det er et problem for Apple, at deres evne til at vokse salget ikke har været til stede det sidste års tid, og da markedet forventer, at væksten skal komme tilbage i løbet af 2024, er det denne gang ekstra vigtigt, at Apple ikke skuffer på deres omsætning samt forventninger til fremtiden, hvis aktien ikke skal opleve et større kursfald.”

Danske Bank – Fredag d. 3. maj (Morgen)

”Danske Bank er ventet at komme med et af de bedste regnskaber nogensinde, med en omsætning på over 14 mia. kr. og et overskud på ca. 5,4 mia. kr.”

”Det er naturligt nok de højere renter, der hjælper Danske Bank med at vækste deres netto renteindtægter, men ved regnskabet på fredag bliver det for investorerne også vigtigt at lægge mærke til udviklingen i gebyrindtægterne, der faktisk har været faldende fra 2022 til 2023 samt udviklingen i antal kunder.”

”Danske Bank har løbende mistet kunder i deres private segment, og nu da renterne ser ud til at falde i andet halvår af 2024, kan der fra markedets side komme større fokus på udviklingen i gebyrindtægter og vækst i kundebasen frem for renteindtægter, der må ventes at vokse væsentligt mindre det næste stykke tid, nu da renten ikke er ventet at stige længere.”

”Derfor er det især indikationer på Danske Banks resultater de næste par kvartaler og bankens egne forventninger til fremtiden, der bliver toneangivende for aktiens reaktion fredag."