Interview

Thorleif Jackson: Derfor har jeg så mange danske aktier

Billede
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Han er kendt som manden, der har styret Dansk Aktionærforenings fundamentalportefølje.En portefølje, der har givet et afkast på mere end 2.800 procent.

Ved siden af - i sit eget investeringsselskab Jackson Familieinvest - forvalter han en global portefølje, men i denne globale aktiepose ligger der en lang række af danske aktier, fortæller han i et stort interview med Dansk Aktionærforening.

Godt 30 procent af pengene er nemlig investeret i danske aktier, og der er primært tale om aktier, der også ligger i fundamentalporteføljen.

Thorleif Jackson fortæller her, hvorfor han køber stort ind af danske aktier i sin globale portefølje.

"Danske aktier har meget høj kvalitet. Desuden er det let for os at forstå selskaberne, fordi vi kender dem. Derudover er mange store danske selskaber globale virksomheder. Novo Nordisk har både produktion og salg i mange andre lande end Danmark, og hvis du ser på indtjeningen, er Novo Nordisk mere amerikansk end europæisk. Det samme gør sig gældende for mange af de andre danske selskaber, vi har aktier i, såsom D/S Norden og Pandora, som også har det meste af deres salg i udlandet.

Thorleif Jackson vurderer, at aktiemarkedet vil stige 10 år endnu. Det kan du læse mere om i dette store interview her.