Perspektiv

Børsnotering aflyst

Børskandidaten MeeW kunne ikke genskabe tilliden hos investorerne, efter stifteren blev taget i cv-fusk og selskabet i prospektet var kommet med forkerte oplysninger om regnskabsforholdene.

Selskabet sendte nedenstående ud i en meddelelse onsdag eftermiddag.

“Bestyrelsen i MeeW A/S har i dag den 8. marts 2023 besluttet at annullere planen om at notere selskabet på Spotlight Stockmarket. Hele bestyrelsen, bestyrelsesformand Sam Jalaei, næstformand Anders Wall samt bestyrelsesmedlemmerne Gitte Jürgens og Thomas Ramsøy har besluttet, at de forlader bestyrelsen med øjeblikkelig virkning,” stod der i en meddelelse udsendt fra Meew onsdag eftermiddag.

Inden det kom så vidt nåede investeringsbanken Nordnet at trække sig fra distributionsaftalen tidligere onsdag, og direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak havde også været ude med en række kommentarer, som du kan læse her:

Mikael Bak sagde onsdag, inden det blev officielt, at børsnoteringen var aflyst:

”Det er skuffende og stærkt kritisabelt, at et selskab der ønsker at blive børsnoteret fejler så markant, og at man står lige før målstregen før det kommer frem. Men heldigvis sker det inden børsnoteringen.
”Vi må opfordre til, at selskabet og rådgiverne enten aflyser eller som minimum udsætter deres planlagte børsnotering, indtil der er faldet ro om selskabet."

”Det vil hverken være klædeligt for børsmarkedet eller selskabet at blive noteret på et så usikkert grundlag. Og frem for alt vil man risikere, at de private investorer der har tegnet i god tro til prospektet, med god grund vil kunne påberåbe sig, at deres investering er sket på falske forudsætninger.

”Det er ikke første gang, at vi har set nye børskandidater være i modvind op til en børsnotering, men heldigvis er det ikke hverdagskost, at medier og kritikere finder så graverende fejl og deciderede svigagtige oplysninger i prospektet”.

”Som interesseorganisation må vi have en tro på, at rådgivere og bestyrelserne bag de selskaber der ønsker notering har styr på både fakta og de fundamentale dele af deres forretningsgrundlag. Samspillet mellem alle aktørerne omkring selskabet skal fungere, og vi bakker generelt op om, at medierne på en seriøse måde går tæt på de selskaber, der skal noteres. I denne sag har der desværre vist sig at være god grund til at grave ikke bare ét men to spadestik dybere.”

I kølvandet på sagen trådte et medlem af Dansk Aktionærforenings bestyrelse tilbage. Det skete efter at bestyrelsesmedlemmet havde haft en uheldig dobbeltrolle. Det kan du læse om her, hvor du også kan læse kommentarer til sagen fra formand for bestyrelsen, Inger Kehlet.

Læs også:
Medlem forlader Dansk Aktionærforenings bestyrelse

Dansk Aktionærforening: Stærkt kritisabelt

Nordnet trækker sig fra distributionsaftale med Meew