Perspektiv

Dansk Aktionærforening om MeeW: Stærkt kritisabelt

Billede
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Stifter af børskandidaten MeeW, Armin Kavousi, trækker sig som topchef. Det gør han, efter at han har fortalt, at han har en master i neuroscience, hvilket er usandt.

Samtidig har medier som Børsen, Finans og Frihedsbrevet beskrevet, hvordan selskabet i prospektet meddelte, at regnskabstallene er revideret af revisionsselskabet BDO. Det har siden vist sig ikke at være tilfældet.

”Det er skuffende og stærkt kritisabelt, at et selskab der ønsker at blive børsnoteret fejler så markant, og at man står lige før målstregen, før det kommer frem,” siger direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak, der glæder sig over, at fejlene er opdaget inden børsnoteringen.

”Vi opfordrer til, at selskabet og rådgiverne enten aflyser eller som minimum udsætter deres planlagte børsnotering, ind til der er faldet ro om selskabet,” siger han.

Han peger på, at det vil være uklædeligt for selskabet, hvis den nuværende proces fortsætter.

”Det vil hverken være klædeligt for børsmarkedet eller selskabet at blive noteret på et så usikkert grundlag. Og frem for alt vil man risikere, at de private investorer der har tegnet i god tro til prospektet med god grund vil kunne påberåbe sig, at deres investering er sket på falske forudsætninger.”

Det er bestemt ikke første gang, nye kandidater til børsen oplever problemer, påpeger Mikael Bak.

”Det er ikke første gang, at vi har set nye børskandidater være i modvind op til en børsnotering, men heldigvis er det ikke hverdagskost, at medier og kritikere finder så graverende fejl og deciderede svigagtige oplysninger i prospektet,” siger han og slutter så:

”Som interesseorganisation må vi have en tro på, at rådgivere og bestyrelserne bag de selskaber der ønsker notering, har styr på både fakta og de fundamentale dele af deres forretningsgrundlag. Samspillet mellem alle aktørerne omkring selskabet skal fungere, og vi bakker generelt op om, at medierne på en seriøse måde går tæt på de selskaber, der skal noteres. I denne sag har der desværre vist sig at være god grund til at grave ikke bare ét men to spadestik dybere.”