Perspektiv

5 bud på defensive aktier, som kan beskytte din opsparing

Billede
De fleste forbrugere mærker lige nu, at de har færre penge til overs i budgettet. Aktiedepoterne er skrumpet, og nu er det tid til at rette blikket mod defensive sektorer, som kan beskytte din formue.
Billede

Af
Maxim Manturov

chefanalytiker, Freedom Finance Europe

Sikkerhed er kommet i højsædet på aktiemarkedet, og nu gælder det om at undgå investeringer i højt gearede eller spekulative virksomheder. Diversificering på tværs af brancher kan beskytte dig mod store tab, hvis et produkt eller en branche taber værdi, og historisk set er der virksomheder, som klarer sig godt igennem økonomiske kriser. 

Lige nu gælder det om at lede efter virksomheder med stærke balancer eller robuste forretningsmodeller. Det er en god idé at fokusere på grundlæggende forbrugsvarer, samt sundheds- og forsyningssektoren. Det kan fx være produkter som mad, drikkevarer, husholdningsartikler og tobak. Her er et bud på fem aktier, som er inflationsresistente i det nuværende marked:

Philip Morris International (PM) ejer og driver produktionen og distributionen af Marlboro samt adskillige andre mærker uden for USA. Samlet set ejer PM seks af verdens 15 førende cigaretmærker: Marlboro, L&M, Chesterfield, Philip Morris, Parliament og Bond Street. Virksomheden viser fortsat stabil vækst og har investeret massivt i udviklingen af IQOS-produkter (opvarmet tobak). De produkter tegner sig for mere end 10% af virksomhedens samlede volumen, og udviklingen lover godt for fremtiden. PM er en attraktiv udbytteaktie. 

Kursmål: $110 (ca 26 % stigning).

Coca-Cola (KO) er verdens største producent af sodavand, bl.a. Coke, Fanta og Sprite. Firmaet genererer det meste af sin omsætning internationalt, og forretningen er baseret på et stabilt og sundt overskud. Coca-Cola har øget sit aktieudbytte og har demonstreret prisstyrke i årtier. Når produktionsomkostningerne stiger på grund af inflationen er der grund til at forvente, at Coca-Cola kan sende stigningerne videre til forbrugerne og dermed beskytte indtjeningen. Virksomheden forventer en organisk omsætningsvækst på 12% til 13%.

Kursmål: $70 (ca. 24 % stigning).

Johnson & Johnson (JNJ) er verdens største medicinalvirksomhed. Firmaet fremstiller lægemidler, medicinsk udstyr og husholdningsprodukter. Hovedårsagen til virksomhedens succes er fortsat vækst i indtjeningen og vækst gennem fusioner og opkøb. JNJ har en imponerende portefølje af lægemidler på et fremskredent stadie af godkendelse. Samtidig vokser virksomhedens forretning med medicinsk udstyr støt, og i 2021 havde området en omsætningsvækst på næsten 18 %. Derudover har JNJ øget sit udbytte år for år og vil sandsynligvis fortsætte med at belønne sine aktionærer med udbetalinger. 

Kursmål: $187 (ca. 13 % stigning).

Lockheed Martin (LMT) er verdens største forsvarsentreprenør, hvor det største segment er luftfart, domineret af det massive F-35 program. Virksomheden har en robust forretningsmodel, et højt og voksende cashflow, og et ønske om at give aktionærerne et højt udbytte. Med stabile militærbudgetter i USA, øget internationalt salg af forsvarsmateriel og kommercielle fly-leverancer har forsvarsindustrien et langsigtet vækstpotentiale. Desuden er de amerikanske forsvarsudgifter vokset betydeligt i de seneste år. Landets nuværende årlige udgifter på omkring $700 milliarder forventes at stige til mere end $900 milliarder om 10 år.

Kursmål: $470 (ca. 18 % stigning).

Costco (COST) er en førende forhandler med over 800 butikker på verdensplan med størstedelen af salget i USA. Virksomheden sælger medlemskaber, der giver kunderne mulighed for at handle i varehusene med lave priser på et begrænset udvalg af produkter. Costco har historisk vist konsistente resultater i tider med recession, og der er grund til at forvente, at selskabet fortsat viser gode resultater i de kommende kvartaler. En væsentlig fordel er virksomhedens medlemsgebyrer. Medlems-modellen er en integreret del af virksomheden og har stor indflydelse på rentabiliteten. 

Kursmål: 610 $ (ca. 28 % stigning)