Markedskommentar

Tech i top: Aktiechefen udpeger sine it-favoritter

Billede
Aktiechef lægger sine penge i de store amerikanske tech-aktier hen over regnskabssæsonen og udpeger sine favoritter blandt de store it-aktier. En enkelt af tech-giganterne vil han dog ikke eje, afslører han.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Efter en nedtur i september har de store teknologiaktier igen trukket de amerikanske aktieindeks tæt på rekordniveauer. Tech-selskaberne er et godt sted at sætte sine penge hen over den regnskabssæson, der lige er startet, vurderer aktiechef.

”Vi ser gang på gang, at de amerikanske tech-selskaber leverer i regnskaberne, og at de har enorm vækst. Der er intet, der tyder på, at den digitale omstilling er på vej til at dreje af. Jeg tror, tech-aktierne skal opad, og det er her, jeg vil ligge med mine penge i den næste måneds tid,” siger aktiechef i H.C. Andersen Capital Michael Friis.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig aktionærforeningens nyhedsbrev

Han erkender, at truslen fra højere renter er reel for tech-selskabernes høje prissætninger. Under regnskabssæsonen er han dog ikke bekymret.

”Det er sjældent, at overlegen indtjening og flotte regnskaber ikke trumfer makrobilledet,” siger han.

Økonom: Renterne stiger indenfor 6 måneder
Også investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen forventer flotte regnskaber fra de amerikanske tech-giganter. Under normale omstændigheder ville han dog have forventet, at de let stigende renter allerede havde været en større udfordring for vækst- og it-aktierne end tilfældet har været.

”Det skyldes, at vi ikke har fået et markant ryk i renterne. Hvis den 10-årige amerikanske rente rammer 2 procent, vil det blinke på alle nyhedsskærme, og så vil det være skidt for vækst- og it-aktierne,” siger han.

Læs også: Langsigtede kan med fordel samle aktien op

I øjeblikket ligger den amerikanske rente omkring 1,65 procent, men Per Hansen forventer, at renten vil stige.

”Markedsrenterne kan sagtens stige før de pengepolitiske renter. Jeg tror, den 10-årige amerikanske rente rammer 2 procent inden for de næste 6 måneder,” siger han og fortsætter:

”Indtil videre har investorerne ikke købt ind på en rentestigning. Jeg synes dog, der er grund til at være lidt årvågen. Jeg er ikke helt tryg ved, at investorerne er overkomfortable med blandt andet renterne, men det betyder ikke, at jeg ikke forventer, at it-giganterne leverer under den nuværende regnskabssæson,” siger han.

Bekymret for Apples regnskab
Det eneste af de store tech-selskaber, han er bekymret for under den igangværende regnskabssæson er Apple.

”Det eneste, man skulle være bekymret for, er Apples regnskab. Ikke fordi, der ikke er efterspørgsel efter selskabets produkter, for det er der. Men fordi, de er ramt af, at det er svært at få fat i de microchips, de skal bruge i deres produkter. Det er ikke en udfordring for Facebook, Netflix, Alphabet (Google, red.) og Amazon,” siger Per Hansen.

En betragtning aktiechef i H.C. Andersen Capital Michael Friis er enig i, og han tilføjer, at også Tesla kan få udfordringer på den front.

Aktiechef udpeger favoritter
De øvrige techgiganter vil dog klare frisag med hensyn til manglen på microchips, vurderer han og udpeger, hvilke to tech-selskaber han foretrækker at investere i.

”Når jeg skal vælge ud, bliver det Microsoft, for de leverer bare under den nuværende digitaliseringsbølge og under cloudificeringen af samfundet. Derudover foretrækker jeg Alphabet (Google, red.). Selv under pandemien leverede de stærke salgstal. Google er en reklamefinansieret forretning, så når der bliver givet gas i samfundet, bliver der sluppet mange reklamekroner løs,” siger Michael Friis.

Nej tak til Facebook
Til gengæld dribler han udenom et af de helt store teknologiselskaber, nemlig danskernes foretrukne sociale medie, Facebook.

”Facebook kommer også til at levere sindssygt flotte tal. Men Facebook er skadeligt for samfundet, og jeg tror, de kommer under et større regulatorisk pres, end investorerne regner med, men det har markedet været uenig med mig om i mange år,” siger han og uddyber:

”Hvis jeg kigger på nøgletallene, og hvad de kan få ud af de tre milliarder brugere, er Facebook-aktien billig. Men når man ikke er gavnlig for samfundet, kan man blive ramt regulatorisk,” siger han.

Læs også:
'Jeg har svært ved at se, hvad der skal stoppe aktiekursen'

Giver indekset baghjul - og køber ny aktie

Langt foran indekset - se hans 11 aktier