Lokalforeninger

Novozymes aktiefremskrivning til 2027

Fundamental aktieanalyse med Analyseprogrammet HITTA Kursvinnare /v Hans Aage Andersen

Novozymes har noget at byde på, ikke mindst en vækst i rapporteringsåret på 17 pct. for virksomheden og at aktien dermed er en vækstaktie. Oven i det kommer, at Novozymes har købt Chr. Hansen og at fusionen kaldes et "perfekt match" af hovedaktionæren i begge selskaber, Novo Holding A/S, begrundet med betydelige synergieffekter på den lange bane for forskning, udvikling, produktion, salg og indtjening. 

Læs konklusionen nedenfor og i vedlagte aktiefremskrivning i sin helhed, hvad der venter virksomheden og aktien.     ​​​​​​​

Billede

Aktien har mistet godt 25 pct. i værdi gennem det seneste år mod markedet -3 pct. og skyldes overvejende købet af Chr. Hansen, da aktien faldt godt 15 pct. ved offentliggørelsen af ”fusionen”. Faldet af aktiekursen skyldes, at kursforholdet efterfølgende i princippet fastlåses til det aftalte bytteforhold i de to aktier. Indtil ombytningen af aktier i Chr. Hansen til aktie i Novozymes er gennemført, vil aktiekursen på Novozymes være bestemt af mange forhold og være svær at vurdere. Derfor ventes alene en retningsgivende indikation af aktiens afkast på 11 pct. p.a. PE er på 24 og i forhold til afkastet bliver PE/afkast på 2,2 og prissætningen er derfor i det høje niveau.

Samlet analyse med vurderinger, nøgletal og forudsætninger
Klik på teksten og du får analysen

Virksomheden præsterede en vækst i rapporteringsåret for omsætningen på 17,3 pct., og for nettoindtjeningen på 17,2 pct. I forhold til 2021 er det en særdeles positiv kontrast til de seneste års lavvækst. Isoleret set har væksten endda været højest i Q4 med henholdsvis 18 og 41 pct. og indikerer, at væksten nu er godt funderet. Omsætningsvæksten ventes dog fremover kun på 10 pct. og indtjeningsvæksten lidt lavere på 9 pct. og begge er højere end selskabets egne forventninger, der traditionelt er forsigtige. Det er indtrykket af helårsrapporten, at der i stigende grad fokuseres på indtjeningsvækst og stærkere markedsføring af virksomhedens mange grønne og bæredygtige produkter og patenter.

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalingerne i Aktionæren og på shareholders.dk.

Adgang til samtlige Hans Aages analyser fås ved blot at trykke på linket   her