Kultur

Lykken er en fast indtægt

Billede
Linnéa Schmidt er en af drivkræfterne i investeringsnetværket Moneypenny and More, der ud over kurser og foredrag også udgiver bøger. Seneste udgivelse er ”Derfor elsker jeg udbytteaktier”. Det er stærke ord, men Linnéa Schmidt mener det, og hendes begejstring for udbytteaktier er nærmest smittende.
Billede

Af
Steen Bech Andersen

Journalist og redaktør på Aktionæren

Det er netop en af bogens styrker, at forfatteren tager udgangspunkt i sine egne overvejelser og sin egen udvikling af en investeringsstrategi. Linnéa Schmidt deler også rundhåndet ud af sine redskaber og inspirationskilder, så bogen handler om meget mere end udbytteaktier. ”Derfor elsker jeg udbytteaktier” er let læst, og den personlige vinkel betyder, at hvad der kunne været tørt og teoretisk, i stedet bliver levende og inspirerende.

Undervejs kommer vi godt rundt i hjørnerne og hører om argumenter for og imod udbytteaktier, vejen til finansiel frihed, skatteregler, udbytte fra udlandet, udvælgelse af aktier, investeringsfonde og de særlige amerikanske ejendomsfonde (REITs), der sikkert er ukendte for mange, men særligt interessante for udbytteinvestorer.

Investering i udbytteaktier er ikke den eneste strategi på markedet, men det er ikke den ringeste. For den knap så risikovillige investor er det endda en af de bedre strategier, især hvis man husker at holde øje med de faldgruber, som Linnéa Schmidt gør glimrende opmærksom på.

Og selv om Moneypenny and More som udgangspunkt henvender sig til kvinder, kan mænd med fordel læse med.

Eneste hjertesuk herfra er de engelske citater, der er strøet med løs hånd rundt omkring i bogen. De virker flere steder lidt uden sammenhæng med resten af teksten. Og hvorfor på engelsk?

”Derfor elsker jeg udbytteaktier” foreligger både som trykt bog og e-bog. Som læser af Aktionæren kan du få 20 procent rabat ved køb direkte i webshoppen hos moneypennyandmore.dk.

Linnéa Schmidt: Derfor elsker jeg udbytteaktier
Udgivelsesdato: 28.04.2022
Sider: 124
Sprog: Dansk
Pris: 199 kr. hos moneypennyandmore.dk