Kultur

I Warren Buffetts fodspor

Billede
BOGOMTALE: Som value-investor tjener du penge, når markedet tager fejl og sætter for lave priser. Du er derfor nødt til at kunne se, når prisen på en aktie er for lav. Samtidig skal du være udstyret med tålmodighed og vente på, at markedet retter fejlen, så du kan sælge, når aktien igen er fuldt prissat. Alternativt kan du glæde dig i årevis over at have købt en god virksomhed på tilbud.
Billede

Af
Jakob Petersen

Freelance, Dansk Aktionærforening

Warren Buffett har gennem sin lange karriere haft en imponerende evne til at finde undervurderede virksomheder. Samtidig har han hårdnakket holdt fast i, at  det bedste tidspunkt at sælge en solid virksomhed på er “Aldrig!” Denne kombination har gjort ham til ét af verdens rigeste mennesker.

Der er ikke noget at sige til, at mange investorer gerne vil forsøge at aflure Buffets hemmeligheder. Ifølge ham selv er der dog ikke nogle hemmeligheder. Det handler hverken om at have specielt sofistikerede finansielle kundskaber eller en tårnhøj intelligens. Det handler om ihærdighed og de rette principper.

Buffett finder frem til en rimelig pris for en aktie gennem fundamental analyse, altså ved at kigge på virksomhedens fundamentale forhold som pengestrømme, vækst og risiko. Værdien af en investering er ud fra denne model slet og ret summen af de penge, du kan forvente at modtage under investeringens løbetid, samt gevinst ved likvidering eller salg.

I bogen får du en indføring i, hvordan du forstår regnskabet i detaljer. Du får også hjælp til at regne ud, hvor mange penge, du kan forvente at få ud af din investering gennem direkte udbytter og geninvesteret overskud.

Warren Buffett: Accounting Book: Reading Financial Statements for Value Investing

Antal sider: 258

Forlag: Pylon Publishing
Udgivet: 2014

Pris: 115 kroner (inklusiv forsendelse), bookdepository.com