Klumme

Tre udbyttebetalende købskandidater til 2023

Remote video URL
Det ene selskab har forhøjet udbyttet 60 år i træk. Det andet sætter rekord for sin udbytteprocent, mens den tredje har plads til en stigende aktiekurs. Udbytteinvestor udpeger her tre stærke udbytteaktier til de urolige tider.
Billede

Af
Morten Sørensen

udbytteinvestor

BLIV MEDLEM AF DANMARKS STØRSTE INVESTERINGSFÆLLESSKAB

Inflationen har stadig fat i Europa. Samtidig er det danske C25 nede med ~17 procent år til dato, mens de amerikanske indeks S&P500 og Nasdaq100 er nede med 18 procent og 30 procent respektivt før valutahensyn.

I foråret skrev jeg om tre amerikanske udbytteaktier. Ligesom dengang kan udbytteaktier være et anker i de urolige tider. Det direkte afkast gør det også muligt at generere likviditet fra porteføljen uden at skulle sælge ud. Det er særlig fordelagtigt i tider med lave aktiekurser.

Her følger tre udbyttebetalende købskandidater. Igen spejder jeg mod USA, hvor der er større tradition for fokus på stabile, men også stigende udbyttebetalinger over tid.

Forhøjet udbytte 60 år i træk

Med over 2.000 butikker i USA og Canada, driver Lowe’s Companies Inc (LOW) USA’s næststørste forhandler af gør-det-selv-byggemateriale, kun overgået af den evige rival Home Depot.

Lowe’s har forhøjet deres udbytte årligt de sidste 60 år, hvilket må siges at være noget af en bedrift og vidnesbyrd om at udbyttet er vigtigt for ledelsen og aktionærerne. Seneste forhøjelse kom i maj på hele 31%.

Lowe’s er nede med 26% år til dato, drevet af den høje inflation. Dette har presset udbytteprocenten op på 2,0%. Indrømmet, det er ikke meget ift. hvad realkreditobligationerne tilbyder i øjeblikket. Fordelen er dog, at du kan vinde både på gyngerne, karrusellen og galoppen ved at få højere udbytte og højere aktiekurs over tid. Lowe’s driver en bundsolid forretning med stigende toplinje hvert år de sidste 10 år, og stigende årsresultat otte ud af de sidste 10 år.

Historisk højt udbytte for US Bancorp

US Bancorp (USB) udbyder bankservices til private og erhverv gennem deres 2.200 lokationer i 26 amerikanske stater. Banken har en balance på 587 milliarder dollars.

InvestorUgen: Lær at investere som Warren Buffett

Udbytteprocenten ligger på 4,4%, hvilket er historisk højt for USB. På nær første halvår af 2020, har udbytteprocenten for USB ikke ligget over 4% de sidste 10 år. Det 5-årige gennemsnit ligger på 3,0%. Fair value lyder på $62, ca. 40% højere end nuværende aktiekurs på $43.

Hvis vi sammenholder med den gennemsnitlige udbytteprocent over de sidste fem år på 1,6% er der plads til at aktiekursen stiger. Hvis vi bruger gennemsnittet som pejlemærke for fair value, bør prisen i dag være $268, ca. 25% højere end dagens kurs på $210.

Plads til stigende aktiekurs

Amerikanske Tyson Foods (TSN) er en af verdens største forarbejdere af kødvarer, med fokus på kødpålæg og færdigretter. I 2021 lød omsætningen på 47 milliarder dollars, hvor den største distributionskanal er detail efterfulgt af food services.

Læs også: For og imod investering i udbytteaktier

Tyson har en udbytteprocent på 2,9%. Endvidere, udmærkede Tyson sig, før pandemien ved meget store udbyttestigninger, 33% i 2018, 25% i 2019 og 12% i 2019.

Den historiske 5-årige gennemsnitlige udbytteprocent lyder på 2,0%. Hvis vi bruger det som pejlemærke for “fair value” giver lommeregneren en kurs på $96, eller ca. 40% over den nuværende kurs.

Alle priser opdateret pr lukkekurs d. 21. november 2022

Skribent Morten Sørensen er aktionær i følgende selskaber; Starbucks (SBUX), T. Rowe Price (TROW), 3M (MMM) og Tyson Foods (TSN).
 
Skribent Morten Sørensen ejer ikke aktier i nogen af de følgende selskaber; US Bancorp (USB) og Lowe’s Companies Inc. (LOW)

Masterclass: Fordele og faldgruber ved udbytteaktier
 
Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren, nyhedsbreve og/eller shareholders.dk.