Klumme

4 grønne aktier med stort potentiale

Billede
Det har været lidt af en udfordring at være grøn investor i år. Efter massiv grøn vækst i 2021, hvor alt fra elbiler til solpaneler og vindmøller nærmest bare steg og steg, har energikrisen ramt den grønne bølge hårdt.
Billede

Af
Maxim Manturov

chefanalytiker, Freedom Finance Europe

BLIV MEDLEM AF DANMARKS STØRSTE INVESTERINGSFÆLLESSKAB

Det betyder dog ikke, at investorer bør afholde sig fra at investere i grønne teknologier. Elektriske køretøjer, solpaneler og brændselsceller har alle udviklet sig til vigtige teknologier, som i fremtiden kan give gode afkast, fordi politikerne vil fortsætte med at lede efter løsninger på energikrisen og øge deres fokus på at håndtere fremtidens klimaudfordringer.

Mange lande ønsker at frigøre sig fra afhængighed af russiske olie- og gasressourcer, hvilket vil resultere i et større fokus på vedvarende energikilder i de kommende år. Samtidig forventes produktionen af fx solenergi at accelerere på grund af sanktioner mod russisk eksport, som har medført en stigning i olie- og gaspriserne. Det vil medvirke til at gøre det rentabelt at investere i aktier inden for vedvarende energi.

De langsigtede investeringsmuligheder i den grønne sektor er derfor intakte, og her er mine anbefalinger af en håndfuld stærke aktier med potentiale for stigninger.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Tesla (TSLA) er førende i kapløbet blandt elbiler og har desuden en voksende tilstedeværelse i teknologier inden for solenergi.

Med Teslas design er elbiler blevet mainstream, og Elon Musk har givet udtryk for, at Tesla kan være på vej til at øge tilgængeligheden af hjemmebatteriet Powerwall. Det vil være endnu et vigtigt skridt fremad for vedvarende energi.

Virksomheden gennemførte et aktiesplit i august 2022, hvilket gjorde aktien mere tilgængelig for almindelige investorer. Uanset hvad der sker i andre sektorer er det forventningen, at Tesla fortsætter med at være i front i den grønne omstilling. 

Risikoen i aktien er især de seneste års kraftige kursstigninger og muligheden for recession og økonomisk afmatning, som vil påvirke bilsalget.

Kursmål: $380

Forventet vækstpotentiale: 95 %
 

Plug Power (PLUG) er en velkendt aktør inden for brintbrændselscellesystemer og har haft en gennemgående høj vækstrate. Virksomheden har underskrevet en aftale med Amazon om at levere grøn brint, hvilket gør det realistisk at opnå en omsætning på 3 milliarder dollars i 2025. Virksomheden planlægger at levere 10.950 tons flydende grøn brint om året til Amazons aktiviteter. Plug Power er desuden godt positioneret til at drage fordel af mange regeringers støtte til investeringer i grøn brint.

Risikoen i aktien er især, at det kan blive svært at indfri de meget høje forventninger til den fremtidige vækst. På kort sigt kan der komme fald, selv om udsigterne på lang sigt er gode.

Kursmål: $38 

Forventet vækstpotentiale: 141 %

Enphase Energy (ENPH) er kendt for sine løsninger på et af de største problemer med grøn energi - svingende forsyningssikkerhed i perioder med nedetid. Først og fremmest er virksomheden interessant pga. sit batteri-opbevaringssystem, som øger modstandskraften i perioder uden strøm (f.eks. om natten, når der ikke er sol).

Enphase har installeret mere end 45 millioner mikroinvertere i private hjem og virksomheder, og har øget salget kraftigt i år. Tredje kvartal var bedre end ventet, hvor omsætningen steg med 80 pct. 

Risikoen i aktien er især, hvis indtægtsprognosen viser sig at være for optimistisk, eller hvis væksten bremses af problemer med at få leveret komponenter. 

Kursmål:  $366

Forventet vækstpotentiale:  17 %
 

Sunrun (RUN) er en af de førende solcelleproducenter i USA med et årligt salg på $1,61 milliarder. Virksomheden har partnerskaber med flere førende detailhandlere, herunder Costco og Home Depot, hvilket gør det muligt for virksomheden at sælge sine produkter i detailbutikker i hele landet. Sunrun-aktien er steget omkring 50 procent i løbet af de sidste seks måneder og virksomheden har øget antallet af kunder.

Risikoen i aktien er især stigende renter og mulig recession, som kan få private til at holde igen med grønne investeringer og dermed bremse væksten.

Kursmål: $48 

Forventet vækstpotentiale: Omkring 54 %

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.