Analyser

Warren Buffetts favorit

Billede
Stigende inflation og geopolitiske spændinger øger traditionelt interessen for investering i guld og sølv, men den bedste vej til investering i ædelmetaller er ofte gennem aktier i mineselskaber. Og ædelmetaller er ikke kun interessante som en sikker havn.
Billede

Af
René Jørgensen

analytiker

Denne analyse blev bragt i Aktionæren 2, 2022. Læs magasinet her.

← Tilbage til hovedartiklen

Barrick Gold er et af verdens største guldmineselskaber. Selskabet driver miner i Nord- og Sydamerika, Afrika, Papua New Guinea og Saudi Arabien.  Hovedparten af selskabets produktion stammer fra Nordamerika. Det canadiske guldmineselskab har ligeledes mindre aktiviteter inden for udvinding af kobber.

I 2020 oplevede det canadiske selskab en markant fremgang i omsætningen og indtjeningen, trods et fald i guldproduktionen.  Årsagen til dette skal primært findes i de stigende guldpriser i 2020. Herudover oplevede selskabet en positiv udvikling inden for salget af kobber. Barrick Gold er solidt finansielt polstret, hvilket gør selskabet i stand til at opstarte nye projekter, der på sigt kan sikre nye rentable miner.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Warren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway opkøbte i 2. kvartal 2020 aktier i Barrick Gold for 563,5 millioner dollars (3,7 milliarder kroner).  Buffett har ellers tidligere udtalt sig negativt omkring investeringer i guld. Opkøbet kan indikere, at Buffett er blevet mere pessimistisk omkring den fremtidige udvikling i verdensøkonomien og derfor søger mod mere sikre investeringer. Kursen på Barrick Gold-aktien steg kraftigt oven på nyheden, men er efterfølgende faldet tilbage.

Børskode
GOLD

ISIN
CA0679011084

www.
barrick.com
Anbefaling
Køb