Analyser

Verdens største guldproducent

Billede
Stigende inflation og geopolitiske spændinger øger traditionelt interessen for investering i guld og sølv, men den bedste vej til investering i ædelmetaller er ofte gennem aktier i mineselskaber. Og ædelmetaller er ikke kun interessante som en sikker havn.
Billede

Af
René Jørgensen

analytiker

Denne analyse blev bragt i Aktionæren 2, 2022. Læs magasinet her.

← Tilbage til hovedartiklen

Newmont er et amerikansk selskab med aktiviteter inden for efterforskning og udvinding af guld. Ud over guld, så udvinder det amerikanske selskab også mindre mængder kobber, sølv, zink og bly. I 2020 stammede 90 procent af salget fra guld. Selskabet opererer i USA, Canada, Mexico, Den Dominikanske Republik, Peru, Surinam, Argentina, Chile, Australien og Ghana.

Newmont foretog i 2019 et gigantisk opkøb, da selskabet i 2019 overtog det canadiske selskab Goldcorp for 10 mia. dollars (ca. 65,5 mia. kr.). Med opkøbet blev Newmont verdens største guldproducent.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Selskabet vurderer selv at stå for 6 procent af guldproduktionen på verdensplan.

Det amerikanske selskab realiserede i 2020 en solid stigning i omsætning, mens driftsindtjeningen landede betydeligt højere. Højere guldpriser var stærkt medvirkende til den positive udvikling i salget.

Selskabets administrerende direktør Tom Palmer udtalte i april 2021, at han er optimistisk med hensyn til den fremtidige udvikling i guldprisen hvilket i givet fald kan påvirke selskabets omsætning og indtjening positivt. Endvidere signalerede han, at selskabets kobbersegment over det næste årti vil vokse kraftigt.

Børskode
NEM

ISIN
US6516391066

www.
newmont.com
Anbefaling
Køb