Analyser

Stor geografisk spredning – på godt og ondt

Billede
Stigende inflation og geopolitiske spændinger øger traditionelt interessen for investering i guld og sølv, men den bedste vej til investering i ædelmetaller er ofte gennem aktier i mineselskaber. Og ædelmetaller er ikke kun interessante som en sikker havn.
Billede

Af
René Jørgensen

analytiker

Denne analyse blev bragt i Aktionæren 2, 2022. Læs magasinet her.

← Tilbage til hovedartiklen

Fortuna Silver Mines er et canadisk selskab med aktiviteter i Argentina, Burkino Faso, Elfenbenskysten, Mexico og Peru, der i udgangspunktet må betragtes som politisk relativt ustabile markeder.  Selskabet beskæftiger sig primært med udvinding af sølv og guld og i mindre grad bly og zink.

Fortuna Silver Mines oplevede i 2020 en solid fremgang i omsætningen og driftsindtjeningen.  I 2020 oplevede den canadiske mineproducent en nedgang i sølvproduktion, mens guldproduktionen steg.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Selskabet har dog, i lighed med de fleste etablerede mineselskaber, en stærk kapitalstruktur, som kan bruges til opkøb af konkurrerende selskaber.

I juni 2021 fusionerede Fortuna Silver Mines med et andet canadisk selskab, Roxgold, der havde guldmineaktiviteter i det vestafrikanske land Burkino Faso samt efterforskningsaktiviteter i Elfenbenskysten. Med opkøbet øgede Fortuna Silver Mines sin geografiske spredning. Det er dog tvivlsomt, om fusionen vil medføre større synergieffekter, da selskaberne har projekter forskellige steder i verden. 

Børskode
FSM

ISIN
CA3499151080

www.
fortunasilver.com

Anbefaling
Afvent køb