Analyser

Sølv til grøn omstilling

Billede
Stigende inflation og geopolitiske spændinger øger traditionelt interessen for investering i guld og sølv, men den bedste vej til investering i ædelmetaller er ofte gennem aktier i mineselskaber. Og ædelmetaller er ikke kun interessante som en sikker havn.
Billede

Af
René Jørgensen

analytiker

Denne analyse blev bragt i Aktionæren 2, 2022. Læs magasinet her.

← Tilbage til hovedartiklen

Hecla Mining er en amerikansk mineproducent med fokus på udvinding af sølv og guld. Herudover har selskabet også mindre aktiviteter inden for bly og zink. Selskabet blev grundlagt allerede i 1891 og har base i Idaho i USA. Selskabet har minedrift i USA og Canada, der kan betragtes som værende relativt politiske stabile markeder. Herudover har selskabet også efterforskningsaktiviteter i Mexico.

Hecla Mining har i de seneste år haltet lidt efter de øvrige mineselskaber, hvis man ser på selskabernes indtjeningsavance. Selskabet realiserede dog en forbedret omsætning og indtjening i 2020. På trods af udfordringer med pandemien, så blev selskabet ikke ramt lige så hårdt som mange konkurrenter.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Selskabet formåede at øge sølvproduktion, samtidig med at selskabet lukrerede på højere sølv- og guldpriser.

En vigtig katalysator for den fremtidige efterspørgsel efter sølv er udviklingen inden for vedvarende energi, herunder specielt solenergi, samt den igangværende elektrificering af transportområdet. Sølv vil utvivlsomt blive et vigtigt metal i den grønne transformation, hvilket Hecla Mining i de kommende år kan ventes at drage fordel af.

Børskode
HL

ISIN
US4227041062

www.
hecla-mining.com

Anbefaling
Køb