Analyser

På indkøb i Mexico: Føjer tortillas-aktie til porteføljen

Remote video URL
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Kapitalforvalteren og investeringsforeningen MW Compounders har været på indkøb i Mexico. Det fortæller den ene af investeringsforeningens to stiftere Dan Wejse til Aktionærens nyhedsbrev.

”Vi har købt Gruma til porteføljen. Det er et familiedrevet mexicansk selskab, som producerer og markedsfører tortillas og majsmel,” fortæller han og tilføjer, at to tredjedele af selskabets indtjeningen stammer fra USA, hvor Mission er det ledende tortilla-mærke.
 
”Vi forventer fornuftig organisk vækst drevet af øget efterspørgsel efter mexicansk mad, fortsat vækst i antallet af hispanics i USA samt stigende efterspørgsel efter sundere produkter. Forretningen er meget stabil og afkastet på den investerede kapital er ca. 15 procent. Kapitalallokeringen er rigtig god med løbende dividender og aktietilbagekøb,” siger Dan Wejse.

Kæmpeafkast afgør Aktie Grand Prix: Se otte bud på vinderaktier

Grumas aktie handler ifølge porteføljeforvalteren på cirka 13 gange konsensus PE og det er væsentlig lavere multipler end tilsvarende amerikanske og europæiske selskaber.

”Vi forventer, at forskellen vil indsnævres over tid, men dog ikke forsvinde. Gruma erstatter Diageo i porteføljen på grund af mere attraktiv værdiansættelse, så vi udskifter en forsvarsspiller med en anden forsvarsspiller.

Dan Wejse hæfter sig også ved, at marginerne i selskabet historisk har været meget stabile og afkastet på den investerede kapital er cirka 15 procent. Majsprisen sætter dog pres på marginerne pt., men EBITDA per ton stiger, fortæller han.

Da sønnen i det familiedrevne tortilla-selskab tog over som CEO i 2012, øgede de fokus på organisk vækst, ROIC og kapitalreturnering, hvor stifteren var for fokuseret på vækst og opkøb,” vurderer Dan Wejse.

Samtidig er der dog også risici i selskabet, understreger han.

Læs også: Se Warren Buffetts skattekiste

Blandt andet udsving i prisen på majs, generel inflation og lønstigninger herunder hedges.

Desuden er der risiko for, at forbrugerne skifter til billigere mærker eller at selskabet vil mangle evnen til at vælte prisstigninger over på forbrugerne.

Desuden er der risiko for politiske indgreb i især Mexico mht. prisstigninger på majsmel, og så er der tale om et mexicansk selskab med begrænset rapportering, vurderer Dan Wejse og tilføjer om kvaliteten af selskabets regnskab:

”Regnskabstal kunne være bedre.”

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.