Analyser

Fokus på sølv, men hold øje med Mexico

Billede
Stigende inflation og geopolitiske spændinger øger traditionelt interessen for investering i guld og sølv, men den bedste vej til investering i ædelmetaller er ofte gennem aktier i mineselskaber. Og ædelmetaller er ikke kun interessante som en sikker havn.
Billede

Af
René Jørgensen

analytiker

Denne analyse blev bragt i Aktionæren 2, 2022. Læs magasinet her.

← Tilbage til hovedartiklen

First Majestic Silver Corp er et canadisk mineselskab, som primært har fokus på sølvproduktion i Mexico.

Salget af sølv bidrog i 2020 til 66 procent, mens guld tegnede sig for 34 procent af omsætningen.

I lighed med de øvrige mineproducenter var selskabet i 2020 nødsaget til lukke ned for dele af minedriften som følge af pandemien.  Alligevel formåede selskabet at opnå en stabil omsætningsudvikling og en positiv udvikling i indtjeningen. Dette var primært forårsaget af de stigende sølvpriser. Selskabet har dog i øjeblikket fokus på omkostningsminimering, bl.a.  i form af reduktioner i energiforbruget.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Selskabet har en stærk kapitalstruktur. Ifølge selskabets ledelse har selskabet fokus på vækst, hvilket kan ske ved såvel opkøb i Mexico eller i andre lande. Selskabet har også en lang række projekter under udvikling, hvilket kan give fremtidige muligheder for produktionsudvidelser.  

First Majestic Silver er i øjeblikket involveret i en skattesag mod de mexicanske myndigheder. Dette kan potentielt udgøre en trussel for selskabet på grund af den manglende geografiske diversificering.

Børskode
AG

ISIN
CA32076V1031

www.
firstmajestic.com

Anbefaling
Afvent køb