Analyser

Efter kraftigt kursfald: Storbanken siger "køb"

Billede
Kraftigt kursfald siden regnskabet får storbank til at lægge aktien i porteføljen.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Aktien i grossist- og tøjselskabet New Wave er faldet mere end 21 procent siden selskabet 10. februar aflagde, hvad flere analytikere kaldte et stærkt regnskab.

Det markante kursfald har gjort aktien så attraktiv, at den store svenske bank Swedbank netop har lagt aktien i bankens fokusportefølje.

”Efter rapporten for fjerde kvartal er aktien faldet kraftigt, da markedets bekymring steg for, at marginen i 2023 kunne falde under det langsigtede mål på 15 procent,” skriver banken og uddyber:

”Vi ser dog denne bekymring som overdrevet og forudser en margin på 16,1 procent i 2023-2024, hvorfor værdiansættelsen er attraktiv nu efter det kursfald, der har fundet sted,” skriver banken.

New Wave er grossist af profiltøj, gaveartikler, sportstøj, golftøj og arbejdstøj. Selskabet ejer mærker som Craft, Cutter & Buck, Seger, Clique, Jobman, Sagaform, Orrefors og Kosta Boda. Selskabet har salg i hele Skandinavien og dele af Europa.

Børshus sætter højere kursmål

Efter bankens regnskab satte det franske børshus Kepler Cheuvreuxs et kursmål på aktien på 250 svenske kroner.

”Med de gode vækstudsigter, den strukturelle marginforbedring og den stærke balance finder vi aktien attraktivt værdisat," skrev analytiker hos Kepler Cheuvreuxs Magnus Raman efter aflæggelsen af regnskabet, inden han uddybede:

”Udover organisk vækst ser vi også potentiale for yderligere opkøbsbaseret vækst, da balancen er meget stærk og flere planlagte opkøbsobjekter nu er faldet 20-25 procent i værdiansættelse.”

BLIV MEDLEM AF DANMARKS STØRSTE AKTIEFÆLLESSKAB

For at skabe plads og penge til New Wave i porteføljen, har Swedbank mindsket sine positioner i selskaberne Atlas Copco og Hexagon med 2 procentpoint i hver.

Herunder kan du se de 15 aktier, der lige nu ligger i fokusporteføljen.

Industri:
ABB, Assa Abloy, Atlas Copco, Lindab, Munters, Nibe, Sandvik, Securitas

Forbrug:
New Wave

Sundhed:
AstraZeneca

Finans:
Investor, Nordea, Svenska Handelsbanken

Byggeri:
Balder

Tele/IT:
Hexagon

Swedbanks fokusportefølje er en fokuseret og diversificeret svensk basisportefølje, som er baseret på Swedbanks tematiske aktiestrategi og Kepler Cheuvreuxs fundamentale virksomhedsanalyse. Porteføljen består normalt af 15 til 18 aktier og investeringshorisonten for porteføljen er 3-6 måneder.

Læs også:
Tænder rød lampe: "Hold dig væk fra aktien"

Analytiker om C25-aktie: "Vi anser aktien for at være billig"

Se listen: Novo Nordisk mere værd end Coca-Cola og Disney

Remote video URL

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.