Perspektiv

Se listen: Novo Nordisk mere værd end Coca-Cola og Disney

Billede
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Aktien i Novo Nordisk steg mandag knap 3 procent og lagde dermed 68 milliarder kroner til selskabets samlede markedsværdi.

Tirsdag formiddag ligger aktien også i et lille plus i kurs 996, og flirter således med kurs 1000.

Markedsværdien ligger tirsdag morgen omkring 2.266,3 milliarder kroner, og det er nok til at være det 27. mest værdifulde selskab i verden.

BLIV MEDLEM AF DANMARKS STØRSTE AKTIEFÆLLESSKAB

Novo Nordisk er således mere værd end giganter som Bank of America (28), Alibaba (29), Coca-Cola (nr. 33), Pfizer (35), Pepsico (36), Shell (45), Disney (48) og Toyota (50).

”Novo Nordisk er et selskab, som alle tilsyneladende er tiltrukket af, og det tror pokker med den kursudvikling. Man siger, at træerne ikke vokser ind i himlen, men med Novo kan man af og til blive i tvivl,” skriver Artha Kapitalforvaltning i en kommentar til Novo Nordisk-aktiens kursridt.

”Det er vel i virkeligheden den største fare med Novo Nordisk: At alle bliver fartblinde, og ingen tror, at aktien kan falde fra tinderne, men alle aktier indebærer risiko, herunder Novo Nordisk,” lyder det i morgenkommentaren.

Se listen over verdens mest værdifulde selskaber her (eksternt link).

Læs også:
Mærsk er verdens billigste aktie

Venter afkast op til 100 procent i eliteindeks

Fastholder salgsanbefaling på dansk aktie: Værdierne er væk

Megatrend kommer til at køre til 2050

Remote video URL

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.