Analyser

Canadisk selskab driver ikke minerne, men sælger metallerne

Billede
Stigende inflation og geopolitiske spændinger øger traditionelt interessen for investering i guld og sølv, men den bedste vej til investering i ædelmetaller er ofte gennem aktier i mineselskaber. Og ædelmetaller er ikke kun interessante som en sikker havn.
Billede

Af
René Jørgensen

analytiker

Denne analyse blev bragt i Aktionæren 2, 2022. Læs magasinet her.

← Tilbage til hovedartiklen

Canadiske Wheaton Precious Metals er et såkaldt streamingselskab, der primært sælger guld- og sølvforekomster udvundet af andre selskaber, blandt andre Barrick Gold og Newmont. Mod en fastsat forudbetaling plus en ekstra betaling for hver ounce, som leveres, får Wheaton Precious Metals adgang til de ædelmetaller, der udvindes, uden selv at drive minerne.

Selskabet reducerer dermed sine risici over for de udsving i kapital- og driftsomkostninger, som de traditionelle mineselskaber står overfor.  Drivkræfterne for Wheatons indtjening er produktionsmængden og den pris, selskabet kan realisere ved salg af metallerne.  

I 2020 oplevede selskabet markante stigninger i salgspriserne på såvel guld og sølv, mens selskabet oplevede et fald i den producerede mængde guld.  

Over de to sidste årtier har Wheaton Precious Metals oplevet en markant stigning i aktiekursen, hvilket formentlig primært kan henføres til en stigning i selskabets aktiviteter. Selskabet kan dog opleve udsving i indtjeningen fra det ene år til det andet.

Børskode
WPM

ISIN
CA9628791027

www.
wheatonpm.com

Anbefaling
Køb