Aktieudsigt

Uge 40: Kongetal fra USA og kvartalstal fra Struer

Billede
Fredagens arbejdsmarkedsrapport fra USA kan blive afgørende. På regnskabsfronten er der nyt fra Bang & Olufsen og Pepsico.
Billede

Af
Jakob Due Jakobsen

Journalist, MarketWire

Jobrapport og B&O-regnskab tager overskrifterne
Den gældsplagede ejendomsudvikler China Evergrande har taget overskrifter og skabt bekymringer for et større kollaps i de seneste uger, men uroen er aftaget en smule, efter at de kinesiske myndigheder har anmodet 24 banker om at støtte boligmarkedet.

Der er dog udsigt til længere tid mellem nyhederne fra det kinesiske fastland, idet Kina holder sin Golden Week-ferie, der løber af stablen fra 1. oktober til og med torsdag den 7. oktober.

De hastigt stigende renter har været det store tema på finansmarkederne efter forrige uges meldinger fra den amerikanske centralbank om udsigt til snarlig reduktion af obligationsopkøbene.

Ugens største økonomiske nøgletal lander fredag med den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, og ellers vil udviklingen med det amerikanske gældsloft også tage opmærksomhed.

På selskabsfronten vil opmærksomheden under de hjemlige himmelstrøg være rettet imod regnskabet fra Bang & Olufsen, mens der fra USA blandt andet leveres regnskab fra læskedriksgiganten Pepsico.


Mandag
Det amerikanske energiinfrastrukturselskab Williams Companies aflægger regnskab for tredje kvartal. Selskabet samler, opbevarer, processerer og transporterer naturgas, og opmærksomheden vil blandt andet være på de store prisstigninger på naturgas, og om efterspørgslen kan opretholdes.

Indtil videre er efterspørgslen fra normalt prissensitive sektorer såsom industri og forsyning ifølge Bloomberg News dog modstandsdygtig trods de stigende priser.

Danske Ørsted har i slutningen af september også annonceret et samarbejde med Williams, hvor de to selskaber sammen skal identificere måder, hvorpå Ørsteds ekspertise inden for vedvarende energi og brint kan kombineres med Williams’ erfaring på området for naturgasinfrastruktur og forarbejdning af naturgas.


Tirsdag
Den amerikanske læskedrikkoncern Pepsico er i ilden med sit regnskab for det forskudte tredje kvartal, hvor analytikere venter, at den justerede indtjening per aktie vil stige med en "midt-encifret procentsats".

Ud over Pepsi-mærket råder Pepsico over en række andre kendte brands som sodavandene 7up og Mountain Dew, chipsmærkerne Lays og Doritos samt morgenmadsmærket Quaker Oats.

Onsdag
Den danske elektronikkoncern Bang & Olufsen kom med en lidt svag salgsprognose for 2021/22, og onsdag leveres tal for det forskudte første kvartal.

Finanshuset Carnegie ser i en analyse fra starten af september dog mulighed for en opjustering senere i år, idet der blandt andet henvises til, at efterspørgslen på nogle af B&O-produkterne er højere end udbuddet. Carnegie påpegede, at selskabet fra Struer har været i stand til at hæve salgspriserne og forbedre marginerne på trods af mangel på komponenter og øgede omkostninger fra skibsfragt.

De nuværende forventninger for året lyder på en omsætning i niveauet 2900-3100 mio. kr. og en EBIT-margin før særlige poster på 2-4 pct.

Constellation Brands, der tjener sine penge på øl, vin og spiritus med mærker som Corona og Svedka i folden, aflægger onsdag, før de amerikanske aktiemarkeder åbner, regnskab for det forskudte andet kvartal, der blev afsluttet 31. august.

Selskabet opjusterede sine indtjeningsforventninger i forbindelse med regnskabet for første kvartal. Driftsmarginen kan i kvartalet været presset af stigende omkostninger og en mulig nedskrivning relateret til høje lagerniveauer af forældede Corona Hard Selzer, der er ramt af et svagere end ventet salg i andet kvartal.


Torsdag
Det canadiske cannabisselskab Tilray, der blandt andet producerer cannabisbaseret medicin og olier, aflægger regnskab for sit forskudte første kvartal.

Tilray annoncerede i august, at selskabet havde købt sig en majoritetsandel i den amerikanske cannabisproducent Medmen via sikrede konvertible obligationer, og derved kan selskabet få adgang til det amerikanske marked.

Tilray betaler 5,5 gange enterpriseværdien, hvilket finanshuset CIBC’s analytikere så som en acceptabel værdiansættelse for et kendt mærke med ekspansionspotentiale. 
 

Fredag
Markedsdeltagerne vil fredag eftermiddag vende blikket mod USA, hvor det amerikanske makroøkonomiske kongetal, arbejdsmarkedsrapporten, for september præsenteres klokken 14.30.

Rapporten for august skuffede voldsomt ved kun at vise en jobskabelse uden for landbruget på 235.000 arbejdspladser, hvor økonomerne ventede 733.000 job. Samtidig blev det indikeret, at det "snart" kan være "passende" med en nedtrapning.

På det seneste rentemøde i slutningen af september påpegede centralbankchef Jerome Powell, at der blandt centralbankens chefgruppe er bred enighed om timingen af en kommende nedtrapning og afslutning af bankens støtteopkøb, der foreløbig er på 120 mia. dollars om måneden.