Aktieudsigt

Uge 30: DSV og USA's tech-selskaber rapporterer

Billede
Halvårsregnskaberne trækker ud i Danmark på grund af sommerferien, men i USA er der fuld fart på rapporteringsmøllen. Denne uge er især de store teknologiselskaber i fokus med Apple, Microsoft, Alphabet og Tesla i front. DSV Panalpina er der første danske C25-selskab, der udsender halvårstal. Det sker torsdag.
Billede

Af
Jakob Due Jakobsen

Journalist, MarketWire

Regnskabssæsonen fortsætter ufortrødent i uge 30, hvor der især lander regnskaber fra store amerikanske teknologiselskaber. Heriblandt Google-ejeren Alphabet, Microsoft og Apple. Også bilproducenten Tesla og det israelske medicinalselskab Teva kan tiltrække sig opmærksomhed.

På den hjemlige scene kommer der blandt andet regnskab fra transportselskabet DSV Panalpina, der ventes at have nydt godt af et marked med høje fragtpriser.

Vendes blikket mod de makroøkonomiske højdepunkter lander der midt på ugen en meddelelse fra den amerikanske centralbanks, Federal Reserve, rentekomite FOMC.


Mandag
Mandag efter amerikansk lukketid rapporterer elbilproducenten Tesla for andet kvartal. Tesla, der i sit seneste kvartal leverede færre biler end ventet, men dog dobbelt så mange som i samme kvartal året før. Det var første gang, at selskabet leverede over 200.000 biler i et kvartal – og dette på trods af store udfordringer i forsyningskæden. 


Tirsdag
De store amerikanske teknologi-giganter indtager scenen tirsdag, når der efter børsluk i USA lander regnskab for andet kvartal fra Google-ejeren Alphabet, for tredje kvartal fra Apple og for fjerde kvartal fra Microsoft

Alphabet slog i første kvartal salgsrekord og så en stigning i omsætningen på 40 pct. til 45,60 mia. dollar mod ventede 42,61 mia. dollar. 

I sit seneste kvartal steg også omsætningen hos Apple – 54 pct. til 89,58 mia. dollar. Dertil skal lægges, at koncernen øgede sit program for aktietilbagekøb med 90 mia. dollar.

Også Microsoft gik frem i sit seneste kvartal med en stigning i omsætningen på 19 pct. til 41,71 mia. dollar mod ventede 41,05 mia. dollar.

General Electrics, der konkurrerer med Vestas på vindmøllemarkedet, får også opmærksomhed, når selskabet kommer med tal for andet kvartal. 


Onsdag
Onsdag bliver blikket også rettet mod Israel, hvor medicinalselskabet Teva offentliggør sit regnskab for andet kvartal. I kraft af den danske topchef, Kåre Schultz, kan Teva tiltrække opmærksomhed hos de danske investorer.

Selskabet, der producerer kopimedicin, havde en justeret indtjening per aktie i første kvartal på 0,63 dollar, mens der blandt analytikere var ventet 0,59 dollar. Den helt store hovedpine for Kåre Schultz har været at nedbringe gælden, som blev reduceret med knap 1 mia. dollar i første kvartal til 25 mia. dollar. 

Onsdag kommer der også nyt fra den makroøkonomiske scene, når den amerikanske centralbanks Federal Open Market Committe (FOMC) udsender en rentemeddelelse klokken 20. Markedsdeltagerne vil holde øje med nye meldinger om obligationstilbagekøb og renteudvikling.


Der er nyt på energifronten onsdag, hvor Ørsted-investorer kan få en pejling på vindmarkedet med regnskaberne fra Equinor og EDPR, der begge leverer tal for andet kvartal.

Også selskaber fra den finansielle sektor skal i vælten onsdag, når både Deutsche Bank, Barclays og Santander leverer tal for andet kvartal. 


Torsdag 
DSV Panalpina byder torsdag på regnskab for andet kvartal, der ventes at vise fremgang – det gælder ikke mindst efter konkurrenten Kuehne + Nagel kom bedre end ventet gennem andet kvartal ugen forinden.

DSV Panalpina hævede forventningerne til 2021 tilbage i juni og venter nu et driftsresultat før særlige poster på 11.750-12.500 mio. kr. Siden da er fragtmarkedet kun blevet mere rødglødende, og særligt søfragten byder på stigende rater, som fragtselskaberne nyder godt af.

Der vil også blive holdt øje med nyt om opkøbet af Agility’s Global Integrated Logistics, som blev annonceret i forbindelse med det seneste regnskab. 


Fredag
Vindmølleproducenten og Vestas-konkurrenten, Siemens Gamesa, offentliggør sit regnskab for tredje kvartal, før børsen åbner. Der er allerede offentliggjort foreløbige salgstal på omkring 2,7 mia. euro.