Aktieudsigt

Uge 29: Danske Bank stempler ind

Billede
Der er fortsat sommerferiestilhed på det danske marked, men fredag genstarter Danske Bank sæsonen for halvårsregnskaber.
Ugen byder også på konkurrentnyt for investorer i blandt andre DSV Panalpina, FLSmidth og SimCorp.
Billede

Af
Jakob Due Jakobsen

Journalist, MarketWire

Regnskabssæsonen i udlandet går et skridt op i gear i løbet af uge 29, hvor der især lander mange regnskaber fra sværvægtere fra USA og Sverige.

Fra den anden side af Øresund vil de danske investorer især kigge mod regnskaber fra Epiroc, Volvo og Vattenfall, mens de fra den anden side af Atlanten blandt andet vil kigge mod de amerikanske teknologikoncerner Microsoft, Tesla og Intel.

DSV Panalpina-investorerne kan vende blikket mod Schweiz og regnskab fra Kuehne + Nagel, mens Genmab aflægger salgstal for Darzalex efter regnskabet fra samarbejdspartneren Johnson & Johnson.

På den makroøkonomiske scene bliver ugens højdepunkt rentemødet hos ECB, hvor der ventes en ændring af inflationsmålet. 

Mandag
Mandag efter amerikansk lukketid leveres regnskab fra teknologiselskabet IBM, der har set faldende aktiekurser siden toppen i 2013, og som i 2018 forsøgte at sætte gang i væksten med opkøbet af Red Hat. Indtil videre har Red Hat-divisionen ikke kunnet få selskabet på skinner igen, men håbet er, at cloud- og sikkerhedsprodukter vil genskabe væksten. 


Tirsdag
Den schweiziske transport- og logistikgigant Kuehne + Nagel leverer tirsdag morgen sit regnskab for andet kvartal, godt en uge før den danske konkurrent DSV Panalpina leverer sine tal.

Kuehne + Nagel ventes at levere en robust udvikling i andet kvartal i et miljø præget af begrænset plads på skibene, stigende spotrater og volumenmedvind. Fokus vil også være på detaljer om integrationen af opkøbte Apex, der blev lukket i maj.


FLSmidth-investorerne får regnskabsnyt fra den svenske konkurrent Epiroc, der er Atlas Copcos tidligere mineudstyrsdivision.

I forbindelse med regnskabet for første kvartal meldte Epiroc om høj aktivitet inden for både byggeri og minedrift i starten af andet kvartal. Koncernchef Helena Hedblom lagde også vægt på, at meget stærke råvarepriser skabte en sund efterspørgsel efter udstyr.

Last- og entreprenørmaskineproducenten Volvo er også klar med sit regnskab, hvilket også kan give lidt nyt om forretningsmiljøet for FLSmidth. 

Det svenske energiselskab Vattenfall, der ikke er børsnoteret, kommer også med sine tal for andet kvartal, hvilket kan give et fingerpeg om udviklingen for Ørsted. Her vil investorerne blandt andet kigge efter påvirkningen fra vindhastigheder og elpriser for vindenergiforretningen.
 

Onsdag
Genmab-investorerne får onsdag over middag nyt fra USA, hvor samarbejdspartneren Johnson & Johnson er aktuel med sit regnskab for andet kvartal, hvilket også giver salgstal for Darzalex.

Genmab har udviklet Darzalex, som bruges til behandling mod knoglemarvskræft, imens Johnson & Johnson har markedsføringsrettighederne og betaler salgsprovision til Genmab. I første kvartal landede salget af Darzalex over analytikernes forventninger.

Den tyske softwaregigant SAP ventes onsdag at levere sine tal for andet kvartal. Mange tyske selskaber har for vane at levere foreløbige regnskabstal forud for den kalendersatte regnskabsdag, men finanshuset Morgan Stanley venter ikke, at det bliver tilfældet i denne omgang.

De foreløbige regnskabstal fra SAP er ved de seneste kvartaler blevet leveret på baggrund af øget volatilitet i forbindelse med coronapandemien. Meldingerne kan give et lille fingerpeg om markedet for softwareprodukter for danske SimCorp
 

Torsdag
Den Europæiske Centralbank, ECB, afslutter torsdag sit rentemøde med en rentemeddelelse, hvor det meste af opmærksomheden vil være rettet mod en mulig ændring af vejledningen for inflationsmålet.

Den 11. juli annoncerede topchefen, Christine Lagarde, i et interview, at vejledningerne vil blive gennemgået for få dem til at passe med den netop overståede strategigennemgang.

Det er fortsat inflationen, der er det altafgørende spørgsmål, hvor der ventes en ændring af prognosen om, at renterne holdes på det nuværende niveau eller lavere indtil inflationsudsigterne er konvergeret til at niveau tilstrækkeligt tæt på, men under 2 pct. inden for den givne horisont samt indtil denne konvergens konsekvent er blevet afspejlet i den underliggende inflationsdynamik. Her venter nogle økonomer ifølge Bloomberg News, at ”under 2 pct.” kan blive ændret til ”moderat over 2 pct.”


Den amerikanske teknologisektor kommer i fokus torsdag aften med regnskaber fra blandt andet softwaregiganten Microsoft, der er verdens næststørste selskab målt på markedsværdi, elbilproducenten Tesla samt mikroprocessorkoncernen Intel, der taber markedsandele til de fremadstormende konkurrenter Nvidia og AMD


Fredag
Danske Bank har trukket en del af overraskelsesmomentet ud af fredagens regnskab for andet kvartal, efter at bankkoncernen opjusterede sine indtjeningsforventninger for helåret den 8. juli.

Danske Bank opjusterede forventningerne til resultat efter skat i 2021 til mere end 12 mia. kr. fra 9-11 mia. kr. med henvisning til et hurtigere end ventet makroøkonomisk opsving, og at højere kundeaktivitet har givet lavere nedskrivninger på udlån end ventet. Banken leverede også enkelte tal for andet kvartal heriblandt indtægterne og omkostningerne.

Opjusteringen kom ikke som den store overraskelse, efter at en lang række banker op til - og efter - har løftet deres forventninger til året. Opmærksomheden vil i forbindelse med regnskabet blandt andet blive rettet mod, hvor meget af udviklingen, der er drevet af de mere volatile handelsindtægter.

Den amerikanske olieservicegigant Schlumberger er fredag over middag parat med sit regnskab for andet kvartal, hvilket også kan give et fingerpeg om forretningsmiljøet for det danske borerigselskab Maersk Drilling. Fokus vil for Maersk Drilling-investorerne især være på meldinger om efterspørgslen efter offshore-olieservice.