Aktieudsigt

Uge 27: Nu kommer halvårsregnskaberne

Billede
Tryg giver traditionen tro startskuddet til sæsonen for halvårsregnskaber, og ugen byder desuden på forskudte regnskaber fra Bang & Olufsen og Chr. Hansen.
Andre selskaber er ikke nået så langt, men der kan godt komme meddelelser om op- eller nedjusteringer i forbindelse med forberedelsen af halvårstallene.
Det amerikanske marked er lukket mandag på grund af landets nationaldag.
Billede

Af
Jakob Due Jakobsen

Journalist, MarketWire

Sommerferiestemningen har lagt sig over markederne, hvor der er langt mellem de større selskabsspecifikke nyheder. Den danske regnskabssæson for andet kvartal bliver dog skudt i gang i denne uge med regnskabet fra forsikringsgiganten Tryg, og blandt de danske selskaber kommer også forskudte regnskaber fra Chr. Hansen og Bang & Olufsen.

Ugen kan byde på både op- og nedjusteringer, idet de børsnoterede selskaber kigger tallene for kvartalet igennem.

Vi starter stille og roligt uden deltagelse fra amerikanerne, der holder lukket mandag som følge af nationaldagen om søndagen.

Onsdagens referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank kan give nye bekymringer for en hurtigere end ventet stramning af pengepolitikken. Det kan i så fald give en negativ afsmitning på aktiemarkederne, der har været på rekordkurs på det seneste med rekorder til både de amerikanske samt det danske C25-indeks i løbet af den seneste uge.


Mandag


Handelsaktiviteten i Europa forventes at blive meget lav grundet manglende amerikansk deltagelse. Yderligere er der tale om et generelt sommermarked i Europa.


Tirsdag


På en rigtigt stille tirsdag kan det britiske onlinesupermarked, Ocado, trække lidt opmærksomhed med sin regnskabspræsentation for andet kvartal.

Ocados teknologiske løsning gør det muligt for andre grossister at drive automatiserede varehuse og levere mad til kundernes dør.

Fortsat styrke i Ocados detailsalg og margin kan ifølge Bloomberg løfte selskabets håb om, at forretningsmodellen kan tjene som eksempel for flere internationale fødevareforhandlere og styrke deres lyst til at købe Ocados teknologi.


Onsdag


Den danske elektronikkoncern Bang & Olufsen har allerede pillet lidt af spændingen ud af onsdagens regnskab for det forskudte fjerde kvartal, efter at selskabet i staten af juni opjusterede sine forventninger for helåret. Elektronikkoncernen venter nu en omsætning på 2625-2675 mio. kr. og et driftsresultat, EBIT, før særlige poster på 25-50 mio. kr.

B&O meddelte i den forbindelse, at selskabet i fjerde kvartal har fastholdt sit vækstmomentum "på tværs af alle regioner", og samtidig har koncernen i perioden styrket sin produktportefølje med fem nye produkter, ligesom det har forbedret "produkttilgængeligheden".

B&O oplyste også, at koncernen i fjerde kvartal fortsat har været negativt påvirket af mangel på komponenter i kølvandet af coronapandemiens nedlukninger. Det kan også blive et fokuspunkt i forbindelse med regnskabet sammen med prognoserne for det nye regnskabsår.


Onsdag aften klokken 20 vil markedsdeltagerne kigge mod USA og referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Fed.

Med frygten for overophedning af økonomien og den hastigt stigende inflation i baghovedet vil meldingerne fra centralbanken blive nærstuderet for at finde tegn på, om den vil stramme pengepolitikken hurtigere end ventet.


Torsdag


Chr. Hansen er torsdag parat med sit regnskab for det forskudte tredje kvartal, hvor fokus blandt andet vil være på, om ingredienskoncernen fortsætter med at være hjulpet af den euro-baserede prissætningsmodel, hvor de stigende omkostninger i euro bliver væltet videre over på kunderne. Det rammer især kunder på emerging markets, hvor valutaerne er svækket over for euro. Indtil videre er det lykkedes, uden at volumen er blevet påvirket, men det kan blive et problem for selskabet, hvis omkostningerne fortsætter med at stige.

Finanshuset JPMorgan venter et svagt kvartal med en sekventiel opbremsning i den sammenlignelige salgsvækst, der ventes presset af et sværere, pandemirelateret sammenligningsgrundlag såvel som højere lagerniveauer hos kunderne og en nedtrapning af euro-prissætningen. Finanshuset venter også, at valutamodvinden vil fortsætte.

Fokus vil i forbindelse med regnskabet også være på ledelsens opdatering vedrørende opkøb og frasalg, herunder bidrag og integration af de seneste opkøb, der indtil videre har haltet efter. 


Fredag


Tryg skyder vanen tro den danske regnskabssæson i gang med regnskabet for andet kvartal, efter at opkøbet af en del af britiske RSA's nordiske aktiviteter, som omfatter svenske Trygg-Hansa og norske Codan, har jeg gjort selskabet til Skandinaviens største forsikringsselskab.

Tryg fik også den danske del af Codan med i handlen, men den er i starten af juni aftalt frasolgt til Alm. Brand for cirka 12,6 mia. kr.

Integrationen af det store opkøb vil være en enorm opgave, og derfor vil markedsdeltagerne i forbindelse med regnskabet især have fokus på meldinger om forløbet og udsigterne for integrationen. Med den store opgave forude vil regnskabstallene for kvartalet ikke få den store opmærksomhed, men der forventes en fortsættelse af udviklingen fra årets tre første måneder.

I første kvartal præsenterede Tryg en combined ratio, der måler udgifter til erstatninger og drift op mod præmieindtægterne, på 87,1 pct., hvilket ifølge Bloomberg News er den bedste i sektoren, hvor det især var omkostningerne, der hjalp. 


G20-landenes finansministre og centralbankchefer mødes i Venedig, hvilket vil være det sidste møde før den selvpålagte deadline for at færdiggøre forhandlingerne om en minimumsskat for virksomheder. Mødet løber frem til og med lørdag.