Skat

Pelle Dragsted: Højere skat på kapitalindkomst

Remote video URL
Det er bedst at tjene sine penge ved ærligt arbejde, og ikke ved afkast af kapital, siger folketingskandidat Pelle Dragsted i dette interview med Dansk Aktionærforening, hvor han også afslører nogle af sine egne investeringer.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Kapitalindkomst, herunder afkast på aktier, skal beskattes hårdere og på niveau med arbejdsindkomst, siger kandidat til Folketinget for Enhedslisten Pelle Dragsted.

”Kapitalafkast skal beskattes på niveau med arbejdsindkomst. Jeg synes, det er mærkeligt, at man beskattes lavere af den indkomst man har af ikke at arbejde, end den skat man betaler Af indkomst, man har ved at stå op og gå på arbejde,” siger Folketingskandidat for Enhedslisten Pelle Dragsted.”

Interview med Pelle Dragsted (EL):

Synspunktet kommer til udtryk i den interviewserie, Dansk Aktionærforening har lavet med en række politikere og partiformænd op til Folketingsvalget 1. november. Hele interviewet kan du se herover.

Du kan se hele interviewet med Pelle Dragsted herunder. Et interview, hvor han også fortæller, hvordan pengene i hans egen pensionsopsparing er investeret.

I Interviewet fortæller han også, at han og Enhedslisten hellere så, at virksomheder var eget af medarbejderne fremfor, at de er ejet af eksempelvis aktionærer.

Det er bedst at tjene sine penge ved ærligt arbejde, og ikke ved afkast af kapital. For afkast af kapital ser vi som afkast af andre menneskers arbejde. Så dybest set er vi ikke meget for at det er fremmede investorer, der ejer virksomhederne i Danmark,” siger Pelle Dragsted.

Herunder kan du se, hvad en række af de øvrige partiledere og politikere mener om aktier, skat og investering.

Interview med Morten Messerschmidt (DF):

 

Interview med Pelle Dragsted (EL):

 

Interview med Søren Pape Poulsen (K):

 

Interview med Lars Løkke Rasmussen (M):

 

I anden runde af vores valg-interviews arbejder foreningen på at bringe nye unikke interviews med både Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Venstre og Liberal Alliance.

Vi arbejder videre, og du kan se frem til flere interviews. Få besked så snart de bliver offentliggjort ved at abonnere på foreningens Youtube-kanal, hvor du også finder virksomhedsinterviews og andet Investor-TV fra Dansk Aktionærforening.

Bliv medlem!

Til dig, der ønsker medlemskab, ubegrænset adgang og 9 årlige magasiner af Aktionæren leveret til din postkasse.

(For personer med bopæl i Danmark, Færøerne eller Grønland)

Årskontingent svarende til 58 kr./md. inkl. moms.

Frem til valgaftenen d. 1. november får du lige nu 33% på første års medlemskab, ved at benytte rabatkoden "Investorkultur", og du modtager seneste magasin af Aktionæren gratis (værdi 89,95).