Perspektiv

Løkke: Sæt aktieskatten ned til 10 procent

Remote video URL
Aktieskatten af investering for frie midler skal markant ned. Det foreslår leder af Moderaterne Lars Løkke Rasmussen i dette videointerview med Dansk Aktionærforening.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Moderaterne med Lars Løkke Rasmussen i spidsen foreslår at sætte den lave aktieskat for frie midler ned til 10 procent. Den foreslåede skattesats vil i tilfælde af at forslaget blev virkelighed gælde for aktieudbytter- og gevinster op til 57.200 kroner (2022).

Den laveste aktieskat af frie midler lyder i dag på 27 procent.

Den høje aktieskat af frie midler, som berører gevinster og udbytter over 57.200 kroner, foreslår Moderaterne at sætte ned til 30 procent. Den tilsvarende skat lyder på 42 procent i dag.

”Det ville sætte os et sted hen, hvor vi blev internationalt konkurrencedygtige,” siger Lars Løkke Rasmussen i interviewet med Dansk Aktionærforening, som du kan se herover.

Større indskud på aktiesparekontoen

Desuden mener partilederen, at vi bør vende tilbage til den oprindelige plan for aktiesparekontoen. Planen var, at loftet for indskud skulle hæves med 50.000 kroner om året, således at loftet ville ende på 200.000 kroner.

Læs også: Venstre vil hæve aktiesparekontoen til 200.000 kroner

Planen blev dog sidenhen nulstillet, og i 2022 er loftet for indskud på aktiesparekontoen 103.500 kroner, hvilket der ikke er aktuelle planer om at ændre.

”Et godt sted at starte er at vende tilbage til den gamle ambition og få den til at gå i vejret på den måde,” siger Lars Løkke Rasmussen i interviewet med Dansk Aktionærforening.

Løkke til de unge: Invester i aktier

Udover de konkrete forslag til ændringer i rammevilkårene for de danske privatinvestorer, anbefaler Lars Løkke Rasmussen især unge mennesker at investere deres penge i aktier.

”Man skal kaste sig ud i det, for det der følger med investering i aktier er en interesse og et engagement i samfundsforhold. Når man begynder at følge med i, hvordan det går med ens egne aktier, så åbner TV Avisen og medierne sig på en helt ny måde,” siger han og fortsætter:

”Og så skal man gøre det, fordi en investeret krone tidligt i livet er noget mere værd, end hvis man venter med at investere til senere i livet,” siger han.

Se hele interviewet med Lars Løkke Rasmussen over artiklen.

Herunder kan du se, hvad en række af de øvrige partiledere og politikere mener om aktier, skat og investering.

Interview med Louise Elholm og Torsten Schack Pedersen (V):

 

Interview med Morten Messerschmidt (DF):

 

Interview med Pelle Dragsted (EL):

 

Interview med Søren Pape Poulsen (K):

 

Interview med Lars Løkke Rasmussen (M):

 

I anden runde af vores valg-interviews arbejder foreningen på at bringe nye unikke interviews med både Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Venstre og Liberal Alliance.

Vi arbejder videre, og du kan se frem til flere interviews. Få besked så snart de bliver offentliggjort ved at abonnere på foreningens Youtube-kanal, hvor du også finder virksomhedsinterviews og andet Investor-TV fra Dansk Aktionærforening.

Bliv medlem!

Til dig, der ønsker medlemskab, ubegrænset adgang og 9 årlige magasiner af Aktionæren leveret til din postkasse.

(For personer med bopæl i Danmark, Færøerne eller Grønland)

Årskontingent svarende til 58 kr./md. inkl. moms.

Frem til valgaftenen d. 1. november får du lige nu 33% på første års medlemskab, ved at benytte rabatkoden "Investorkultur", og du modtager seneste magasin af Aktionæren gratis (værdi 89,95).