Perspektiv

’Kritikken hagler ned’ over forslag om højere aktieskat

Billede
Det er de store typer, medierne griber ud efter i debatten om regeringens forslag om øget aktieskat. Direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak var overalt i mediedebatten med foreningens synspunkter.

’Kritikken hagler ned over særligt forslag’, lød det på toppen af Ekstrabladet.dk tirsdag aften. Det var forslaget om øget aktieskat, der var tale om, og en af kritikerne var direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak, der blandt andet fremførte, at det er almindelige bankkunder og opsparere, der vil blive ramt af forslaget.

"Man skal tænke over, at det er almindelige menneskers indkomst, hvor der allerede er betalt skat en gang, som man så vælger at investere. Som investor risikerer man samtidig at tabe penge, og derfor mener vi, at skatten skal have et rimeligt niveau,” citerede Ekstra Bladet Mikael Bak for at sige efterfulgt af flere citater fra foreningens direktør, som du kan læse her.

Læs også: Selvmål med højere aktieskat

Ekstra Bladet var dog ikke de eneste, der spurgte til foreningens holdning.

Borsen.dk var allerede på banen med Dansk Aktionærforenings synspunkter tirsdag formiddag, inden regeringen officielt havde lanceret sit forslag.

”Højere aktieskatter vil betyde færre investorer. Og det bliver Danmark ikke rigere af,” sagde Mikael Bak til Borsen.dk.

Derudover dumpede Mikael Bak regeringens forslag hos Danmarks Radio, på Jyllands-Postens finansportal, ligesom han fortalte om foreningens synspunkter i Berlingske, på TV 2, på Euroinvestor og på FinansWatch.

Mikael Bak stod desuden for kronikken i dagbladet Børsen torsdag, og den kan du i øvrigt også læse her på Shareholders.dk.