Perspektiv

Glem recessionen: "Disse to aktier har jeg købt"

Remote video URL
”Recessionen kan folk godt glemme alt om,” siger investeringsrådgiver Lars Jørgen Rasmussen, der ikke er bange for aktiemarkedet lige nu.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

En dansk og en tysk aktie er blevet puttet ned i porteføljen, fortæller investeringsrådgiver Lars Jørgen Rasmussen til Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev.

Hans hovedscenarie for markedet er, at inflationen falder dramatisk de næste måneder.

”Og så bliver renteforventningerne også ændret. Det kan godt være, der er centralbanker, der sætter renterne op, men det er indiskonteret i markedet,” siger Lars Jørgen Rasmussen og tilføjer:

”Det med recessionen kan folk godt glemme alt om.”

Ikke bange for markedet

Han peger på, at den tyske regering har opjusteret skønnet for væksten til en halv procent. Ligeledes har Nordea opjusteret forventningerne til den tyske vækst med halvanden procent, så de nu forventer vækst på en halv procent.

”Så hvis der kommer recession, er det ikke meget,” siger investeringsrådgiveren.

Fastholder salgsanbefaling på dansk aktie: Værdierne er væk

Han understreger, at han ikke er bange for markedet, og at han er positiv på forbrugsorienterede aktier, der er eksponeret mod Kina.

Har købt to aktier

Derfor har han købt aktier i Pandora, ligesom han tror på Adidas, som han også har købt aktier i.

”Pandora og Adidas har aktivitet ude i Kina, så de vil have gavn af, at coronarestriktionerne ophører derude,” siger og tilføjer, at det kan give noget til væksten i de to selskaber.

Læs også:
"Pipelinen kan blive til et guldæg"

"Aktien kan blive en rigtig raket"

"De vil skovle penge ind flere år i træk"

"Megatrend kommer til at køre til 2050"

"Mange aktier er billige - men det er game over for krypto"

Remote video URL

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.