Nyhed

Mærsk-aktie brager op over 20.000

Billede
A.P. Møller - Mærsk opjusterede torsdag eftermiddag, og umiddelbart efter fløj selskabets aktier op. Analytiker tør ikke afvise, at vi har set årets sidste opjustering fra Mærsk.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Mærsk B-aktien steg torsdag eftermiddag til kurs 20.460 kroner. En stigning, der kom umiddelbart efter, selskabet for tredje gang i år opjusterede forventningerne til indtjeningen.

A.P. Møller – Mærsk forventer nu et resultat på mellem 22 og 23 milliarder dollars mod tidligere 18 til 19,5 milliarder dollars. Selskabet hæver samtidig forventningerne til de frie pengestrømme til mindst 14,5 milliarder dollars mod tidligere 11,5 milliarder dollars.

”Stærk efterspørgsel og vedvarende forstyrrelser i forsyningskæden betyder, at fragtraterne har fortsat sin himmelflugt de seneste måneder. Opjusteringen kommer derfor ikke som en overraskelse, men det nye prognoseinterval er højere end forventet,” siger senioranalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen i en kommentar til opjusteringen.

Få aktietips hver uge - tilmeld nyhedsbrev her

Høj efterspørgsel
Når han ikke mener, der er tale om en overraskelse, skyldes det, at fragtraterne uge efter uge har sat nye rekorder, som er blevet understøttet af store kapacitetsudfordringer, kaotiske forsyningskæder og høj efterspørgsel efter fragt.

”Samtidig har en nultolerancepolitik overfor covid-19 i Kina givet anledning til nye forstyrrelser fra nedlukning af havne, hvilket har smidt benzin på bålet på en allerede kaotisk situation,” siger han.

Læs også: Danske Bank-aktie på tilbud til halv pris

Samtidig med opjusteringen, løfter A.P. Møller – Mærsk lidt af sløret for udviklingen i tredje kvartal. Selskabet oplyser, at indtjeningen af den primære drift (EBITDA før særlige poster) lander på cirka 7 milliarder dollars.

”For at sætte indtjeningsniveauet lidt i perspektiv, ramte A.P. Møller – Mærsks driftsmæssige indtjening for hele 2019 ikke engang 6 milliarder dollars,” bemærker Mikkel Emil Jensen.

Analytiker: Der kan komme flere opjusteringer
”Den nye prognose afspejler således, at fjerde kvartal vil lande på cirka 6,4 milliarder dollars, hvilket i vores optik afspejler en snarlig afkøling af fragtraterne.

Det betyder dog ikke, at de stigende fragtrater er et overstået kapitel, vurderer han.

Læs også: Mærsks transformation giver nye udfordringer

”Med udsigt til fortsat høj efterspørgsel i resten af 2021 og potentielt nye nedlukninger af store havneterminaler, ser vi ikke nødvendigvis fragtraternes himmelflugt være ovre. Vi kan derfor ikke afvise, at A.P. Møller – Mærsk er færdige med at opjustere indtjeningsprognosen for 2021."

Mærsk B-aktien faldt 0,35 procent torsdag og lukkede således i kurs 19.845 kroner. A-aktien er billigere med en kurs på 18.630 kroner.

I løbet af fredag var aktien endnu engang oppe over kurs 20.000, men lukkede dog med et fald på 1,3 procent i kurs 19.590.