Markedskommentar

Valueinvestor om nyt opkøb: ’Aktien er klart mere værd’

Billede
Valueinvestor køber op i amerikansk bank-aktie, der er stor indenfor billån. For at skaffe kontanter, har han samtidig solgt en sand gigant fra finansbranchen efter at have høstet et afkast i aktien på 135 procent.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Valueinvestor noterer sig, at januar måned demonstrerer effekten af at sprede sine investeringer over globale aktier.

Afkastet i det toneangivende danske C25-indeks endte således med et minus på 9,6 procent. Verdensmarkedet slap med et fald på 3,5 procent, mens porteføljen i Juul Value Invest ifølge selskabets direktør Per Juul endte på minus 2,8 procent.

Få aktietips hver uge - tilmeld nyhedsbrevet her

Udover at lave et afkast, der var bedre end markedsafkastet, brugte Per Juul januar på både at sælge og købe aktier i porteføljen.

Valueinvestoren købte således aktien i den internetbaserede kreditkortbank Capital One Financial Corporation. En aktie, der beskæftiger sig inden for samme genre, som en af investorens andre aktier Discover Financial Services.

Reducerer selskabsrisici
I modsætning til Discover Financial Services har Capital One dog nogle filialer og en lidt anderledes låneportefølje. Capital One er blandt andet store indenfor billån.

”Jeg mener, at begge aktier er klart mere værd, end de koster. Juul Value Invest har allerede en solid position i Discover og fremfor at øge den mere, har jeg altså valgt at supplere med Capital One. På den måde øger vi eksponeringen til branchen, men reducerer mulige selskabsspecifikke risici, der kunne dukke op,” siger Per Juul.

Læs også: 'Den mest undervurderede danske aktie - den er utroligt billig'

Han ser ligeledes nyindkøbet som en erstatning for et salg, han lavede i december. Her skilte han sig af med aktien i kreditkortbanken Synchrony Financial, men han har et bedre øje til sin nye investering.

”Capital One har gjort det bedre, og jeg har øget min vurdering af dens værdi, så der var rabat nok til et køb,” siger han.

Har solgt verdens største
For at skaffe penge til købet af Capital One Financial Corporation, var han også i markedet for at sælge. Det gik udover aktien i verdens største kapitalforvalter Blackrock.

”Jeg syntes, aktien var blevet fuldt prissat og ville gerne have kontanter til andre ting,” siger Per Juul.

Få 10 varme aktietips i den seneste udgave af magasinet Aktionæren

Han købte de første aktier i Blackrock i oktober 2018 i kurs 380 dollar. Afkastet endte på 135 procent inklusiv udbytter. I samme periode gav verdensmarkedet et afkast på 66 procent.

”Tilmed kom vi af med aktien oppe i kurs 874 dollar, og den er siden faldet til 823 dollar,” afslører han.

Stigende renter rammer vækstaktier
Valueinvestoren knytter også en kommentar til de stigende renter. Noget, han betragter som en fordel for valueinvestorer.

”Stigende renter rammer værdien af vækstaktier mest, og dem har vi ikke så mange af. Jeg tror dog, at renterne vil stige mindre end markedet forventer. Eller mere præcist – jeg tror at inflationen vil aftage ganske meget igen og dermed virke dæmpende på renterne,” siger han.

Bliv medlem - og få adgang til alle artikler og aktietips nu

Får han ret i det, taler det for at købe vækstaktier, påpeger han.

”Det taler for at købe vækstaktier, men jeg synes, det er svært at finde vækstaktier, der ser attraktive ud prismæssigt. Og jeg køber kun, hvis jeg tror på, vi får aktierne til en væsentligt lavere pris end deres fundamentale værdi. Derfor kan det blive en periode, der ikke begunstiger os.”

Ny på aktiemarkedet? Tilmeld webinar her

Artikler, analyser eller interviews mm. i magasinet Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i magasinet Aktionæren eller på Shareholders.dk.