Interview

'Den mest undervurderede danske aktie - den er utroligt billig'

Billede
"Allerede i år forventer jeg, vi vil se nogle regnskaber, der vil retfærdiggøre, at der er plads til meget mere på kursen," siger aktiechef i Artha Kapitalforvaltning Lars Hytting om C25-aktie, som han kalder 'den mest undervurderede danske aktie lige nu'.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

BLIV MEDLEM AF DANMARKS STØRSTE INVESTERINGSFÆLLESSKAB

Hvilke aktier har du senest købt?
Vi har købt lidt op i høreapparatselskaberne GN Store Nord og Demant i fjerde kvartal. Det er to selskaber, der fik en hård medfart i 2021, og der bør være noget, der skal indhentes på kursen. De har begge været ramt af, at det har været svært at komme til audiolog under covid, men i takt med at vi forhåbentlig går mod mere normale tilstande, tror jeg på begge selskaber.

Hvad forventer du af aktiekurserne i de to høreapparatselskaber?
Demant har tidligere været oppe at runde et niveau lige under kurs 400, men vi samlede den op under 300. GN kommer fra et niveau omkring kurs 600, og handler lige nu i underkanten af kurs 400. Jeg mener, det tidligere niveau i begge aktier skal indhentes. På 3-5 års sigt, skal de to aktier nok komme tilbage.

Hvilken dansk aktie er mest undervurderet?
I øjeblikket er det ISS. Der sker en interessant turn around-historie i selskabet. Jacob Aarup-Andersen startede som ny CEO i 2020. Han strømliner selskabet og sørger for, at så meget af hver indtjeningskrone som muligt lander nede på bundlinjen. ISS har haft vokseværk med mange opkøb i mange år, mens gælden løb løbsk. Den daværende ledelse mistede overblikket over forretningen. Nu rydder Jacob Aarup-Andersen op, og der blev frasolgt 12 forretningsområder i 2021. Cashflowet er forbedret markant, og det er en proces, jeg forventer fortsætter. Jeg ser på nøgletallet P/E (price/earnings, red.), og jeg synes, aktien er utroligt billig. Det er klart, at med udsigt til hjemmearbejde, er der mindre brug for rengøring og kantinedrift, men i takt med, at verden åbner op, bør vi gå mod bedre tider, og med et toptrimmet ISS ser det rigtigt spændende ud.

Hvor forventer du, kursen på ISS-aktien skal hen?
Før corona handlede aktien i kurs 170, hvilket i forvejen var presset. Nu ligger den omkring 130, og jeg venter som minimum, at aktien skal tilbage i kurs 250 i løbet af tre til fem år. Allerede i år forventer jeg, vi vil se nogle regnskaber, der vil retfærdiggøre, at der er plads til meget mere på kursen.

Læs også: Laver ekstraordinært afkast på 49 procent - se vinderaktierne

I nyhedsbrevet på onsdag kan du læse, hvilken dansk aktie, Lars Hytting betragter som en kreditobligation, som skal ligge og give et godt udbytte, og som han samtidig også venter sig meget af på kursen i de kommende år.

I magasinet Aktionæren nummer 1, kan du desuden læse et stort interview med aktiechef Lars Hytting, hvor han fortæller om sin investeringsstrategi. Magasinet Aktionæren bliver sendt til medlemmer af Dansk Aktionærforening ni gange om året.

Herunder kan du høre aktiechef i HC Andersen Capital Michael Friis Jørgensen tale om årets største potentielle bombe i aktiemarkedet.

Erfaren eller begynder? Her finder du dit investeringskursus

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.