Markedskommentar

Overrasket chefstrateg vægter neutralt - men er mere "bullish"

Remote video URL
Men han er optimistisk i sit syn på risikofyldte aktiver, tilføjer han.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Chefstrateg Jakob Vejlø erkender, at udviklingen på markederne er kommet bag på ham og investeringsteamet hos BankInvest.

”Vi er overraskede over markedsudviklingen hen over sommeren. Vi troede ikke, at vi skulle se en gentagelse af 2022 scenariet. Et scenarie, hvor renter steg og aktier faldt. Vi har ikke været allokeret til dette og er senest gået neutral både aktier og varighed i porteføljerne,” skriver han i en kommentar til markederne.

”Når det er sagt er vi relativt optimistiske på risikofyldte aktiver. Den amerikanske økonomi har indtil videre været resistent over for de pengepolitiske stramninger, og nu peger tendenserne på, at USA er på vej op i gear. Ikke bare indikerer vores egne makroøkonomiske modeller, at vi er på vej ind i en ekspansion. Analytikerne reviderer også BNP-estimaterne i vejret for den amerikanske økonomi,” fortsætter han.

Peger på udbyttekongen: "Kan fordoble sin værdi"

”Kombinationen af inflation, der er på vej ned, og gode indtjeningsperspektiver, definerer et relativt positivt aktiescenarie fremfor os. Et scenarie, hvor de institutionelle investorer ikke bare skal lukke undervægte, men hvor stadig flere sandsynligvis vil gå over i overvægte til aktiemarkedet,” skriver han.

Han vurderer dog, at aktiekursstigningerne kommer til at blive mere begrænsede end dem, vi så i første halvår af 2023.

”Dette er en naturlig konsekvens af, at markedet nu skal drives af indtjeningen snarere end af multipelekspansion og aftagende frygt for recession.”

Thorleif Jackson: Derfor har jeg så mange danske aktier

Og så understreger han, at han og investeringsteamet har valgt at lægge sig neutralt i aktier.

”Når dette er sagt så ligger vi neutralt. Vi afventer, at normaliseringen af positioneringen bliver overstået i dette tynde sommermarked. Men når momentum atter kommer tilbage til markederne, forventer vi, som skrevet, at være købere af aktier.”

Han skriver også, at Bank Invest er mere Vi er fundamentalt mere ”bullish” på aktier nu end tidligere.

Køber ny aktie til porteføljen: Betaler udbytte hver måned

”Vi er mere bullish aktier nu, end op gennem første halvår af 2023. Den amerikanske økonomi har været overraskende resistent til de pengepolitiske stramninger. Men nu synes den ikke længere bare resistent. Det virker i skrivende stund til at den er på vej op i fart,” siger han og uddyber sin vurdering:

”Arbejdsmarkedet er stærkt, forbruget er stærkt, og der er indikationer på at fremstillingssektoren vender rundt. Dette har ledt til en kraftig oprevidering af BNP-estimater for 2023.”

Abonner på vores Youtube-kanal her:

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.

Remote video URL