Markedskommentar

Storbank skruer op: Dobbelt overvægt i aktier

Billede
"Det er et spørgsmål om at rykke, mens markedet er faldet tilbage," siger investeringsstrateg i storbank. Afkastet i de kommende 12 måneder bliver tocifret, vurderer han.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Storbanken Nordea havde i forvejen en anbefaling til bankens formuende kunder om at overvægte aktier. Det vil sige, at i en portefølje, hvor der som udgangspunkt ligger 50 procent aktier og 50 procent obligationer, har banken haft en anbefaling om at have 55 procent aktier og 45 procent obligationer.

Nu skruer banken yderligere op for anbefalingen af aktier ved at anbefale det, de kalder en dobbeltovervægt.

”Det vil sige, at en portefølje med en halvdel hver til aktier og obligationer nu bør bestå af 60 procent aktier og 40 procent obligationer, hvor en neutral fordeling hedder 50/50,” siger bankens seniorstrateg Simon Kristiansen.

Der er altså tale om en overvægt på 10 procentpoint i forhold til udgangspunktet.

Rykker rundt med milliarderne
Og der er handling bag ordene, da ændringen også bliver implementeret i den 35 milliarder kroner store investeringsportefølje, som Simon Kristiansen og hans kolleger forvalter.

Få aktietips hver uge - tilmeld nyhedsbrevet her

Selvom Nordea-strategerne vurderer, at der er gode grunde til de seneste kursfald på aktiemarkederne, vurderer de også, at faldene er overdrevne.

”Når kurserne går ned med en sådan hast, som de har gjort i begyndelsen af 2022, har investorerne en tendens til at overreagere – og dermed sælge for meget ud af deres aktier. Det synes jeg, vi har set den seneste tid. Det ser vi som en mulighed for at købe op i sin aktieportefølje,” siger Simon Kristiansen.

Intet kollaps i markedet
Nu hvor korrektionen er sket, spekulerer investorerne over, om den varsler et markedskollaps, mener Simon Kristiansen.

”Det synes vi imidlertid ikke er tilfældet, og en korrektion af denne størrelsesorden er reglen frem for undtagelsen i et normalt aktieår. Det giver investorerne mulighed for at opnå gevinst, når markedet så vender igen,” siger han.

Valueinvestor om nyt opkøb: 'Aktien er klart mere værd'

Han peger på, at de forudsætninger, der gav et stærkt 2021, bestemt ikke er forsvundet, men ifølge Simon Kristiansen ser det ud til, at investorerne har glemt det en smule.

”Der er faktisk flere indikationer på, at investorerne var for pessimistiske. VIX-indekset – eller ’frygtens indeks’ som det også kaldes – er steget til et niveau, vi normalt kun ser, når markedet bunder. Samtidig er de enkelte investorers forventninger til aktier faldet til niveauer, der signalerer det samme,” siger han.

Genvinder det tabte
Han og analytikerkollegerne i Nordea ser derfor en god chance for, at markedet genvinder meget af det tabte i de kommende måneder.

Vi forventer, at de kommende 12 måneder vil give et tocifret afkast og dermed markant over det årlige afkast på 6 procent som Rådet for Afkastforventninger har penslet ind. Jeg tror, afkastet bliver mellem 8 og 15 procent, og jeg tror, det er et spørgsmål om at rykke på det her, mens markedet er faldet tilbage.

Få 10 varme aktietips til medlemmer i den seneste udgave af magasinet Aktionæren

Artikler, analyser eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.