Markedskommentar

Rådgiver: Bunden er nået, øg din risiko nu

Billede
Aktiemarkedet har allerede været nede at røre ved bunden, siger formuerådgiver Peter Lundgreen, der nu anbefaler investorer at øge risikoen i porteføljen. Enten ved yderligere opkøb eller ved at øge risikoen gennem porteføljens finansielle aktiver.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

BLIV MEDLEM AF DANMARKS STØRSTE INVESTERINGSFÆLLESSKAB

Bunden på aktiemarkedet ramte vi i oktober. Det vurderer CEO i Lundgreen’s Capital Peter Lundgreen i et interview med Dansk Aktionærforening.

”Min holdning er, at bunden blev nået i slutningen af oktober. I de seneste 14 dage og lige nu er vi derfor ude og anbefale folk at øge risikoen,” siger han.

Det kan især gøres på to måder.

”Man skal sænke sin kassebeholdning og øge i forskellige finansielle aktiver. Og hvis man allerede er fyldt op med finansielle aktiver, skal man øge risikoen i sammensætningen af porteføljen,” siger han.

Aktielandskamp: Se fire nye bud på vinderaktier

En øgning af risikoen kan gøres på forskellige måder, understreger han.

”Du kan øge din risiko ved for eksempel at købe en mindre andel af defensive aktier. En anden metode er, at du går længere ud på rentekurven i obligationsbeholdningen ved for eksempel at flytte fra investment grade til high yield,” siger han.

Peter Lundgreen peger på, at vi igennem 2023 har haft en meget stor korrektion.

”Vi har haft en kæmpe korrektion, der er et resultat af 10 års fejlslagen monetær politik. Man har undertrykt en inflationsudvikling, som så er eksploderet lige pludselig. Markedet har også korrigeret for en fejlslagen energipolitik, der har ført til afhængighed af billig russisk gas. Det er enorme opsparede korrektioner, der er blevet udløst på et år,” siger Peter Lundgreen.

Storbank: Disse tre danske aktier vil klare sig bedst

Trods den store korrektion, mener han dog ikke, der har været panik på markederne.

”Når jeg taler om den her korrektion, der har været i år, er det vigtigt at sige, at en korrektion har en bund. Og jeg mener også, at den korrektion, vi har set kan forklares i modsætning til, hvis der bare havde været et stort panikudsalg uden nogen forklaring.”

Han har dog spærret øjnene op i forhold til udviklingen i obligationsmarkedet.

”I obligationsmarkedet har vi set kursbevægelser, der er så store, at man statistisk set ville sige, at det er umuligt. Vi er helt udenfor, hvad man betragter som værende inden for det normale spektrum af kursbevægelser.,” siger han.

Læs stort interview med Peter Lundgreen i Aktionæren 9, der udkommer 14. december. I interviewet fortæller Peter Lundgreen, hvilke afkast han mener, du kan forvente i USA, Europa samt i Kina og Sydøstasien. Desuden afslører han navnene på de aktier, han forventer vil fordoble værdien i løbet af 2023.

Bliv medlem - og modtag 9 udgaver af magasinet Aktionæren hvert år