InvestorUgen

Kæmpesejr til Danmark: Se fire nye bud på vinderaktier

Remote video URL
Der blev leveret konkrete bud på næste års vinderaktier i aktielandskampen, hvor der også blev uddelt gedigne tæsk til svenskerne. Se kampen her.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

BLIV MEDLEM AF DANMARKS STØRSTE INVESTERINGSFÆLLESSKAB

Danmark og Sverige har meget forskellige aktiemarkeder. Det var de to ’aktielandstrænere’ i studiet enige om, inden de satte deres hold af aktier, som skal forsøge at vinde aktielandskampen i løbet af det kommende år.

Se aktielandskampen i videoen herover.

”Danske aktier er kendetegnet ved en helt anden branchesammensætning end Sverige. Vi har mange medicinal- og medicoselskaber, og så har vi et par store vindmølleselskaber. Det gør, at det er en anden profil, vi har i Danmark. Det er ikke sikkert, det er et stærkere marked end Sverige, men det er brancher, hvor der er potentiale uanset hvordan det går med væksten i verdensøkonomien i modsætning til Sverige, hvor der mere er noget cyklisk inde i billedet.”

Sådan lød det fra den danske aktielandstræner Lars Jørgen Rasmussen, før aktielandskampen for alvor gik i gang.

Kampens svenske landstræner er porteføljeforvalter i Millionærklubben Lars Persson, der i øvrigt har svensk ophav med hele to svenske bedsteforældre.

Op til kampen pegede han på, at favoritværdigheden til kampen hælder i retning af Sverige grundet den grønne omstilling.

InvestorUgen: Lær at investere som Warren Buffett

De cykliske brancher har nu en chance. Vi skal have råvarer op af jorden, fordi vi skal i gang med den grønne omstilling, og da har de svenske selskaber favoritværdighed,” sagde han før kampen.

Inden kampen tog fart, blev sidste års kamp også afgjort.

For et år siden var det investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, der var stod i spidsen for Danmark og dermed var det ham, der havde udpeget de danske aktier Zealand Pharma og ISS. Aktier, der i løbet af det seneste år samlet set har givet et lille positivt afkast i en periode, der ellers har givet et gennemsnitligt minus for det danske C25-indeks.

Det lille positive afkast var i den grad nok til at lammetæve de to svenske aktier, som Lars Persson valgte sidste år.

De svenske aktier, der i denne omgang ikke har været i stand til at stille noget op overfor de to danske, var Husqvarna samt Midsona. Hvor stort et nederlag, der blev føjet til svenskerne, kan du se i indslaget herover.

Ligeledes kan du se, hvilke to hhv. svenske og danske aktier, de to aktielandstrænere udvælger i forsøget på at hente en sejr i den nye aktielandskamp mellem Danmark og Sverige, der vil udspille sig i det kommende år.

BLIV MEDLEM AF DANSK AKTIONÆRFORENING - OG MODTAG 9 UDGAVER AF AKTIONÆREN

Billede