Markedskommentar

Christer Gardell: Aktier er rigtigt billige nu

Billede
”Ekstremt billig”, lyder vurderingen af stor svensk aktie fra Christer Gardell, der er stifter af kapitalfonden Cevian. ”På fem års sigt kan jeg næsten garantere, at det vil være en god handel,” siger han. Til gengæld står bitcoin og Tesla foran store nedture, spår han.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Aktier er blevet rigtigt billige. Det vurderede direktøren for den svenske kapitalfond Cevian Capital, Christer Gardell på Börsdagen. En konference afholdt af den svenske erhvervsavis Dagens Industri tirsdag i denne uge.

Det er især det, Christer Gardell kalder ’traditionelle aktier’, som han anser for at være blevet billige.

For at være med i den kategori, skal der være tale om selskaber, som har eksisteret længe, og som også vil eksistere fremover og som også har et cashflow, sagde han.

”De aktier er rigtigt billige nu,” lød det fra Cevian-bossen.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

"Ekstremt billigt"
Eksempler på sådanne aktier gav han også, og det gælder blandt andet det svenske selskab Ericsson, der beskæftiger sig med telekommunikation.

”Du kan handle Ericsson til en enterprice value (E/V) på omkring 5 til 6, når du kigger på 2023,” siger han og slår fast, at det i hans optik er ”ekstremt billigt”.

”Vi kan aldrig vide, om det vil være en god handel på tre måneders sigt, men på fem års sigt kan jeg næsten garantere, at det vil være en god handel,” siger han.

Læs også: Jeg har altid taget for lidt risiko

Andre svenske selskaber, som han ligeledes anser for at være billige, er Volvo, Trelleborg, SKF og Autoliv.

Cevian-boss: Tesla og bitcoin skal ned
Mens der ifølge Cevian-bossen er gode udsigter for aktier i de traditionelle selskaber, er han mere dyster, når talen faldt på både Bitcoin og Tesla. Begge er aktiver, der har været billedet på en boble, mener han, og nedturene er ikke slut endnu for hverken elbil-aktien eller den digitale valuta.

”Bitcoin skal kollapse, og elbilproducenten Tesla skal falde 60 procent mere, vurderede han på konferencen.

Chister Gardell er en af kapitalfonden Cevians to stiftere. I Danmark er kapitalfonden blandt andet kendt for i 2011 at investere i Danske Bank. Seks år senere solgte kapitalfonden sin sidste aktie i banken efter ifølge Finansial Times at have tredoblet værdien af investeringen. En overgang ejede kapitalfonden 9 procent af aktierne i Danske Bank.

Kilder: Dagens Industri og Aktiespararna

Meld dig ind og få adgang til alle artikler og aktietips

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.