Investorviden

Forvalter af 100 millioner: "Lars Tvede er en nørd"

Billede
Valueinvestor, der har omkring 100 millioner kroner under forvaltning, udpeger den bedste bog om aktier.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

I et stort interview med Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, udpeger valueinvestor og forvalter Per Juul, hvilke bøger om aktier, der er de bedste.

Valueinvestoren er direktør i Juul Value Invest, og derigennem har han omkring 100 millioner kroner under forvaltning. Her kan du læse, hvilke bøger om aktier, han mener, er de bedste.

Læs også hele det store interview med valueinvestor Per Juul, hvor han blandt andet afslører, hvor mange aktier han har i 100 millioner kroners-porteføljen, og hvor mange han mener, private skal have.

Hvilke bøger er de bedste, du har læst om investering?
"Den bedste er ”The Essays of Warren Buffett”. Forfatteren har taget det, Warren Buffett har skrevet i sine årsbreve og delt det op efter emner. På den måde kan man for eksempel læse, hvad Buffett mener om aktietilbagekøb. Bogen er rigtig god til at forstå hans tankegang. Jeg synes også ”Stocks for the Long Run” af Jeremy Siegel er en fantastisk bog. Den giver et godt indblik i, hvorfor aktiemarkedet er et attraktivt sted at investere, og hvor ekstremt godt, det har været, når man har det lange blik. Begge bøger er på engelsk, så på den måde er de ikke let læste."

Hvilke danske bøger om aktier er gode?
"Hvis man hellere vil læse på dansk, er der meget at hente i Lars Tvedes bøger som for eksempel "Børshandlens Psykologi". Tvede er en nørd, selv om han lidt har et ry for at være en hurtig business-fyr. Men han er grundig i sine bøger, og han er også kvik. Han giver interessante vinkler og bakker det som regel op med fakta og undersøgelser."

Billede

Er der andre bøger om investering, du vil fremhæve?
"Der findes også en gammel bog, der hedder "Penge – og kunsten at pleje dem", som er skrevet af André Kostolany. Den skal man nok kunne finde på biblioteket. Han er mere en spekulant og gambler-type, men jeg synes, han er rigtig god til at beskrive, hvad der foregår på aktiemarkedet."

LÆS OGSÅ:
Anbefaler salg af dansk aktie: "Står til massive kurstæsk"

Aktiechef: Her bliver afkastet lavest de kommende 12 måneder

Efter kraftigt kursfald: Banken siger 'køb'

Se også valueinvestor Per Juul gennemgå Warren Buffetts "skattekiste":

Remote video URL

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.