Investorviden

Danskere over 50 år går glip af store afkast

Billede
Beløbene, der står på danskernes konti vokser og vokser, og især de ældres bankkonti bugner. Det betyder også, at de ældre går glip af langsigtede afkast, vurderer Finans Danmark.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

200.000 kroner. Så mange penge har en gennemsnitlig dansker på 70 år stående i banken.

For de 60-årige lyder beløbet i gennemsnit på 180.000 kroner, mens de 50-årige har 120.000 kroner at lune sig på i banken. Det viser en ny analyse af investorkulturen fra Finans Danmark.

Her er aktiemarkedets nye sikre havn

Beløbene er udtryk for, at især ældre danskere sætter flere og flere penge i banken, uden at de bliver investeret.

”Ved at have store formuer stående inaktive i banken går mange ældre glip af store afkast og risikerer, at formuen ikke holder så længe som de kunne ønske sig,” siger direktør for Investering & Opsparing i Finans Danmark, Birgitte Søgaard Holm.

Historisk er det bedre at lade pengene arbejde

Hun peger på, at mange danskere kan se frem til en lang alderdom på grund af den stigende levealder, og at private investeringer med en god risikospredning ville kunne bidrage til, at sikre en god privatøkonomi gennem hele pensionisttilværelsen.

Historisk set har det nemlig været en bedre ide at investere, end at lade pengene stå på kontoen, skriver Finans Danmark, der ligeledes påpeger, at det formentlig også vil være tilfældet fremadrettet.

Nye penge på vej i Danmark

Når der bliver sat flere penge i banken hos de ældre, skyldes det flere ting, men overordnet har de ældre mere luft i økonomien.

”Mange er veletablerede på boligmarkedet og arver måske, børnene flytter hjemmefra, mens indkomsten stadig er stigende. Desuden har mange måske et voksende ønske om at supplere pensionsopsparingen med fri opsparing, jo tættere de kommer på pensionsalderen”, siger Birgitte Søgaard Holm.