Pension

Investorviden

Pensionister "beskattes" hårdere af aktieindkomst

Er du folkepensionist og har du aktieindkomst? Det kan betyde, at dit pensionstillæg bliver nedsat – eller bortfalder helt – hvis din årlige indkomst er over et vist niveau. Og det kan være store summer, du går glip af.
02. marts 2023
Skat

Skat og pension - vigtigere end nogensinde

Kurserne falder og priserne stiger. Verden bliver mere og mere usikker. Mange ting kan du ikke ændre ved, men du kan gøre noget for at sikre din økonomiske fremtid ved at spare op til pension. Og skattereglerne kan hjælp...
21. november 2022
Nyhed

Største pensioner nogensinde

To tredjedele af de 25-årige sparer op til pension, og så har danskernes samlede opsparinger til pension sat rekord. Skellet mellem kvinders og mænds opsparinger til alderdommen er til gengæld blevet større.
11. oktober 2021
Guides

Står din pension det rigtige sted?

Der er forskel på pensionsselskabernes evne til at forrente dine penge, men også på deres omkostninger. Det er billigt at flytte pensionsopsparinger, men hvor skal du flytte hen? Og kan du overhovedet flytte?
21. maj 2021
Investorviden

Styrk din pension ved hjælp af aktier

Pension er i forvejen et kompliceret emne. Og de negative renter har ikke gjort sagen lettere. Heldigvis er der mange gode råd at finde – også hos Dansk Aktionærforening.
29. oktober 2019
Investorviden

Hvornår skal Leonora på pension?

Den gennemsnitlige levealder stiger. Det gør pensionsalderen også. Så lille Leonora kan se frem til at skulle være 50 år på arbejdsmarkedet. Hvis hun vil have frihed til at tage en pause i det lange arbejdsliv, skal hun ...
08. maj 2018