• Der er flere faresignaler i aktiemarkedet i 2021, vurderer stifter og ejer af Aktieinfo John Stihøj i dette interview med Dansk Aktionærforening og Shareholders.dk.
  Der er flere faresignaler i aktiemarkedet i 2021, vurderer stifter og ejer af Aktieinfo John Stihøj i dette interview med Dansk Aktionærforening og Shareholders.dk.
29. december 2020 kl. 15.42
"Aktierne skal op - men her er faresignalet"
Obligationer er fuldstændig yt. Til gengæld tyder udbud og efterspørgsel på, at aktiemarkedet skal op til næste år, vurderer stifter af Aktieinfo John Stihøj, der også peger på to konkrete risikofaktorer for aktierne i 2021. Nederst kan du se tre danske og to udenlandske aktier, som John Stihøj forventer vil trække porteføljen op næste år.
Af Christian Kjær, journalist

Hvordan vil du betegne aktieåret 2020?
”Fantastisk og lidt ekstremt. Danmark har jo performet markant meget bedre end resten af verden. Under covid-19 og præsidentvalget, tror jeg, investorerne har brugt Danmark som en slags sikker havn. Vi er et land med politisk stabilitet, en sund økonomi og vi var ekstremt hurtigt ude med tiltag, der begrænsede smitten. Derfor har vi været relativt upåvirkede af pandemien. Danmark er også et digitalt samfund, og vi kan sagtens styre vores land, selvom vi ikke sidder på vores arbejdspladser. Vi har haft lock down, men tingene har fungeret alligevel. Når udlandet har brugt det danske marked som sikker havn skyldes det også, at vi har et indeks, der er sammensat af relativt attraktive aktier indenfor medico, medicinal og alternativ energi. Lige præcis i en situation, hvor investorerne skal bruge en sikker havn, kigger de ikke på, om det er dyrt eller billigt, men på, hvor de kan placere pengene uden at risikoen er for stor.”

 

Læs også: "Der er ingen grænse for den aktie"

 

Hvad forventer du af aktiemarkedet i 2021?
”Det generelle marked skal nok videre op. Jeg tror bare, det bliver meget mere fragmenteret fra marked til marked end i år. Jeg tror, det danske marked får svært ved at følge udviklingen i verdensindekset. Vi må ikke glemme, at markederne i Danmark og USA ligger i all time high. Der skal ske noget positivt i 2021 for at de markeder kan holde kadencen. Selvom vaccinen kommer, går der stadig lang tid, før virussen er udryddet, fordi det tager noget tid før tilstrækkeligt mange er vaccineret. Danmark er oppe med 25-30 procent i et år, der er så usikkert som noget kan være. Det er væksten i samfundet, der skal drive aktierne frem, og nu skal vi have beviset for, at det er så positivt som aktiekurserne afspejler. Det danske marked er lidt foran vognen. Jeg kan næsten godt garantere, at vi ikke får samme afkast på danske aktier, som vi har fået i år.”

 

Bliv medlem og læs hele interviewet nu

 

Hvilke markeder tror du på næste år?
”Hvis vi forudsætter at væksten kommer i gang igen, ser jeg positivt på tyske aktier. Det er kvalitet til en lavere pris, end man kan få på andre markeder. De er billigere på nøgletal, da det ledende tyske indeks DAX ikke er steget i år. Jeg kigger primært på enkeltaktier, og det kan være selskaber som Siemens og kemiselskabet Bayer, der er store indenfor sprøjtemidler til landbruget. Aktien har udviklet sig skidt i de senere år, fordi de er midt i en round up-skandale, hvor nogen er døde af at bruge deres round up. De er blevet mødt af gigantiske sagsanlæg, men hvis det lykkes at lave nogle forlig, der er mindre end frygtet, kan Bayer blive en kursraket. Jeg har ikke købt endnu, men det er noget, jeg kigger på. Det industritunge svenske indeks kan også trække godt opad. Du kan for eksempel eksponere dig mod Sverige ved at købe et selskab som Investor AB. Det er et svensk investeringsselskab og fungerer som Wallenberg-familiens pengetank. Investor AB har blandt andet investeret i Husqvarna og Ericsson, og selskabet giver en rigtig god spredning mod det svenske marked.”

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: