• Ole Søeberg kigger blandt andet på den globale digitaliseringstrend, når han udvælger de konkrete aktier, der skal ligge i porteføljen næste år og hvilke, der ikke skal ligge der, fortæller han i dette interview med Dansk Aktionærforening.
  Ole Søeberg kigger blandt andet på den globale digitaliseringstrend, når han udvælger de konkrete aktier, der skal ligge i porteføljen næste år og hvilke, der ikke skal ligge der, fortæller han i dette interview med Dansk Aktionærforening.
18. december 2020 kl. 18.00
"Der er ingen grænse for den aktie"
Verden bliver normal i løbet af 2021, spår indehaver af Nordic Investment Partner Ole Søeberg, og det har indflydelse på de aktier, han vil lægge i sin portefølje. Tre danske aktier er blandt hans favoritter til næste år. Desuden peger han på verdens største selskab indenfor semiconductors til el-biler.
Af Christian Kjær, journalist

Hvad forventer du af aktiemarkedet i 2021?
”Det mest sandsynlige er, at aktierne fortsætter op. Renten er lav, og der er ikke noget, der tyder på, den skal op. Derfor er der ikke noget alternativ til aktier. I mit hovedscenarie for 2021 kommer der også en vaccine, og så bliver det hele normalt igen. Det vil give et rebound i de selskaber, der er blevet trykket, for eksempel bankerne. Mit alternative scenarie er, at der begynder at ske det samme i Indien og Sydøstasien, som der skete i Kina for 15 til 20 år siden, hvor folk flytter fra landet til byen. Så skal der bygges veje, boliger, fabrikker og flere biler. Det kræver cement og masser af stål. Hele systemet indenfor den værdikæde kan pludselig blive meget travlt. Det kan sagtens trække verdensøkonomien op, og det ville især få råvarer og cykliske aktier fra hele verden til at stige i værdi.”

 

"Disse fem aktier stiger mindst 50 procent næste år"

 

Meld dig ind og læs hele interviewet nu - og se eksperternes bud på i alt 23 kursraketter

 

Hvilke sektorer skal man eje næste år?
”Der er en strukturel digitaliseringstrend, der ligger nedenunder det hele og trækker. Med 5G, internet of things og kunstig intelligens får du sensorer og målere, som du aldrig har set det før. Alt det her styres af semiconductors. Derfor skal man bare lægge sig i en ETF, der er eksponeret mod den sektor. Det kan man blandt andet gøre gennem en ETF hos iShares, der hedder SOXX.”

 

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: