Investorviden

1.029.000.000.000 kroner i banken

Billede
Danskerne har fortsat mere end 1 billion kroner stående på almindelige bankkonti. Investér nogle af pengene, hvis du ikke skal bruge dem foreløbig, siger chefredaktør for magasinet Aktionæren.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

1.029.000.000.000 kroner. Eller 1 billion kroner.

Så mange penge har danskerne stående på konti i de danske banker, viser nye tal fra Danmarks Nationalbank.

”Der er ikke noget som for alvor tyder på, at danskernes bankindlån skal falde voldsomt tilbage lige foreløbig, selvom vi måske kan komme til at se mindre dyk i resten af året, i takt med at danskerne fortsat viser deres høje forbrugslyst, siger økonom i Lisette Rosenbeck Christensen i en skriftlig kommentar til tallene.

Hvis du er langsigtet, bør du til gengæld investere i aktier i dag.
Chefredaktør for magasinet Aktionæren, Steen Bech Andersen

Aktielandskamp mellem Danmark og Sverige 2021 - se den her

”Når vi ikke forventer et større nedadgående pres på husholdningernes bankindlån, skal det ses i lyset af, at det går rigtigt godt i dansk økonomi, ikke mindst den stigende beskæftigelse, samt at boligpriserne stadig holder et højt niveau,” siger hun.

Chefredaktør: Investér drypvis
Er du en af dem med kolde kontanter på kontoen, kan du overveje at investere nogle af dem. Det mener Steen Bech Andersen, der er chefredaktør for magasinet Aktionæren.

"Hvis du skal bruge pengene inden for de næste par år, bør du nok leve med de negative renter, der er i de fleste banker. Hvis du er langsigtet, bør du til gengæld investere i aktier i dag,” siger Steen Bech Andersen.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Hvis du er nervøs for at lægge alle dine penge ind i aktiemarkedet på samme tid, anbefaler han, at du putter dem ind i aktier lidt efter lidt.

”Hvis du er nervøs for markedet, kan du starte med at investere, men gøre det drypvis,” siger Steen Bech Andersen.

LÆS OGSÅ: Tandlægeaktie sikrer storsejr i aktielandskamp