InvestorUgen

Tandlæge-aktie sikrer storsejr i aktielandskamp

Billede
Aktie eksponeret mod tandlægesektoren har givet kæmpeafkast, og det afgør arvefjendeopgøret mellem Danmark og Sverige. Se afgørelsen her og hør kombattanterne udpege to danske og to svenske aktier, som de vurderer, vil give ekstra gode afkast det kommende år.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Såvel den danske som den svenske økonomi er bomstærk, men de to aktiemarkeder er vidt forskellige. Det danske marked er markant eksponeret mod sundhedssektoren, mens det svenske marked er cyklisk.

Spørgsmålet er derfor, om pengene er bedst tjent med at stå i de blå/gule eller de rød/hvide selskaber.

Det giver aktielandskampen et indblik i, og du kan se duellens afgørelse i videoen her.

Holdkortet for Danmark består af investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen, der repræsenterer det danske aktiemarked.

Den svenske side af sundet bliver forsvaret af porteføljeforvalter i podcasten Millionærklubben Lars Persson. Lars Persson er halvt svensk og har en forkærlighed for svenske aktier.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

I klippet herunder kan du se, hvem af de to, der har haft mest held med de aktier, de valgte sidste år, og som derfor netop har vundet den aktielandskamp, der blev sat i gang for et år siden.

Konkurrencedygtigt afkast fra danske aktier i fremtiden
I aktielandskampen understreger Per Hansen, at de danske aktier år efter år leverer, og han mener, det skyldes, at de har stor ekspertise inden for deres respektive nicher.

”Samtidig er dansk økonomi en af de mest åbne økonomier. De danske selskaber har en global markedsplads, hvor flertallet af dem får 90 eller 95 procent af omsætningen fra udlandet. Og selskaberne bliver benchmarket af internationale investorer. Hvis du kigger frem og tager en 25-årig investeringshorisont, tror jeg faktisk, at de danske aktier også på det nuværende niveau, vil levere et meget fornuftigt og meget konkurrencedygtigt afkast,” siger Per Hansen.

Her kan du se, Per Hansen tale om især det danske aktiemarked, og hvorfor han har stor tiltro til det.

Se de nye aktier
Både Lars Persson og Per Hansen har valgt to aktier, som de tror særligt meget på i det kommende år. Per Hansen har valgt to danske aktier, mens Lars Persson har valgt to svenske aktier.

I tv-klippet herunder kan du se de i alt fire nye aktier, der skal kæmpe mod hinanden i det kommende år.

Se aktielandskampen i fuld længde her:

SE OGSÅ: Perlerække af aktietips i Aktie Grand Prix'et