Guide

Køb, salg eller hold? Chefstrateg giver gode råd til krisen

Billede
Køb, salg eller hold under krisen og krigen? Chefstrateg i Danske Bank giver gode råd til, hvordan du kan gebærde dig med din portefølje, mens usikkerheden og kursfaldene står på.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Skal du slippe dine aktier, så du ikke pådrager dig yderligere tab i porteføljen? Eller skal du omvendt købe op i aktier i disse dage, hvor kurserne er faldet?

Det vigtigste er, at du holder hovedet koldt, siger chefstrateg i Danske Bank Frank Øland.

”Nu, hvor vi har krigen og en masse usikkerhed, er det ret vigtigt, ikke at blive grebet af panik. Det ser slemt ud i nyhedsmedierne, men hvis du sælger ud nu og stiller dig på sidelinjen, er der altså også en risiko for, at man mere eller mere rammer bunden af markedet,” siger Frank Øland og understreger, at markedet også godt kan fortsætte med at falde.

”Vores forventning er, at aktiemarkederne godt kan falde de kommende dage og måske også de kommende uger. Men når vi kigger lidt længere frem, forventer vi en form for afklaring. På 3-6 måneders sigt forventer vi, at aktiemarkederne ligger højere end i dag,” siger chefstrategen, der dog heller ikke anbefaler at købe stort ind af aktier nu, hvor usikkerheden er høj.

Inden han eventuelt overvejer at anbefale opkøb af aktier, vil han gerne se tågen lette omkring den nuværende usikre situation.

Til gengæld anbefaler han at rebalancere porteføljen, hvis de markante kursfald har skævvredet den aktievægt, du ønsker.

”Hvis man har en tilgang, hvor man ønsker en bestemt aktievægt i porteføljen, og aktierne er faldet lidt i værdi, så kan det godt være, man skal købe lidt aktier for at komme op på den aktieandel igen,” siger han og uddyber:

”En rebalancering kan være en grund til at købe lidt aktier igen nu her, men det er ikke anbefaling om, at man for alvor skal ud at købe ind. Det er der simpelthen for stor usikkerhed til.”