Analyser

Valueaktie i et vækstmarked

Billede
Billede

Af
Thomas Grønlund Nielsen

cans.scient. i fysik, kapitalforvalter i Upstream Invest

Svenske Studsvik fokuserer på service og vedligehold af atomkraftværker og råder over ret unik know-how og erfaring i optimering af brændsel og behandling af radioaktivt affald. Det er et tidligere statsligt, nu privatiseret selskab som i 80’erne blev bragt på børsen. På grund af kernekraftens store kapitalbehov, dens strategiske og militære betydning samt behovet for regulering, har aktiviteter i sektoren en tendens til at ligge i statsregi.

Der ses dog en trend i Studsvik mod større kunde- og aktionærorientering. Regnskaberne viser beskedne og historisk ret ustabile overskudsmargener, men dette kan samtidig betyde mulighed for overproportionalt stigende overskud i takt med  underliggende vækst i omsætning.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Denne vækst ses i både top- og bundlinje i de seneste to år med store ordrer fra bl.a. Kina, Rusland og Sydkorea. Kina vil, ifølge sin seneste femårsplan, bygge mere atomkraft i de næste 15 år end hele verden har bygget i de sidste 40 år og står således overfor et sandt ”a-kraft-byggeboom”.  

Studsvik er desuden ved at bygge en sideforretning op inden for nuklearmedicin.

Med en meget konservativ prissætning i forhold til sin egenkapital er Studsvik en slags valueaktie i et vækstmarked. 

Børskode
SVIK

ISIN
SE0000653230

www.
studsvik.com
Anbefaling
Køb