Analyser

Uden brændsel, ingen energi

Billede
Billede

Af
Thomas Grønlund Nielsen

cans.scient. i fysik, kapitalforvalter i Upstream Invest

Denne amerikanske virksomhed satser også på fremtidens små reaktorer og har nærmest monopol i USA på at levere uranbrændsel til dem. De små reaktorer kræver et specielt brændsel med en såkaldt berigelse på op til 20 procent Uran-235, som det kræver en helt speciel teknologi at fremstille.

I hvert fald kræves også her godkendelse af NRC – en godkendelse, som kun Centrus har opnået.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

For nørder kan det nævnes, at Centrus både arbejder med HALEU og TRISO brændsel samt brændsel til MSR-reaktorer. Det står for ”Molten Salt Reactors”, og er den type som de danske opstartsvirksomheder arbejder med. Det betyder, at mange af de talrige amerikanske og håbefulde 4. generations atomkraftudviklere vil skulle bruge uranbrændsel fra Centrus, og det gælder efter alt at dømme også NuScale.

Brændsel er en af de helt store up-front investeringer ved opstart af en lille reaktor, fordi man typisk fylder på til over 10 års drift. Centrus har således en ordrebog lige nu svarende til seks års omsætning. Efter mange hårde år har Centrus stadig negativ egenkapital, og det skal understreges, at aktien kun er for den langsigtede investor.

Børskode
LEU

ISIN
US15643U1043

www.
centrusenergy.com
Anbefaling
Køb