Analyser

'Helt utroligt billig': BMW prissat til nedlukning

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Analysen er også bragt i magasinet Aktionæren nummer 8.

Jeg har før skrevet om BMW (Aktionæren nr. 1/2020, red.), og jeg kunne også have valgt en anden af de ”gamle” bilproducenter. Men BMW er næsten helt utroligt billig. Med en P/E på blot 4,2 for i år er BMW prissat til nedlukning. Man skulle derfor tro, at analytikerne forventede store fald i indtjeningen. Men nej, de forventer kun en anelse lavere indtjening i 2023.

Udbyttet alene forventes at give et afkast på knap syv procent – på trods af, at selskabet udbetaler mindre end en tredjedel af den forventede indtjening som udbytte! Den lave pris skyldes, at der er stor usikkerhed om fremtiden for bilbranchen: Hvem klarer skiftet til elbiler? Hvem vil først tilbyde selvkørende biler? Vil vi overhovedet eje vores egne biler?

Få aktietips hver uge - tilmeld dig aktionærforeningens nyhedsbrev

Min største bekymring er imidlertid, at det lige nu er meget nemt for nye spillere at rejse penge til at starte bilproduktion. Det kan gøre det svært for alle at tjene penge.

Alligevel tror jeg, at et etableret prestigemærke, der gennem mange år har præsteret nogle af de højeste marginer i branchen, vil finde en plads på fremtidens bilmarked. Og hvorfor mon alle de nye producenter strømmer til? Det er naturligvis fordi de forventer, at bilmarkedet fremover bliver lukrativt.

Bemærk, at de meget lave nøgletal gælder præferenceaktien, der har tickerkoden BMW3 på Xetra-børsen i Tyskland. Den er knap 20 procent billigere end den ordinære aktie (med tickerkode BMW). Det skyldes, at professionelle investorer foretrækker hovedaktien, der handles mere. Men det gør ingen forskel for private investorer.

Sektor: Cyklisk forbrug
Børskode: Xetra: BMW3
ISIN: DE0005190037
www.bmwgroup.com

Anbefalingen er køb.

Læs også:
Giver indekset baghjul - og køber ny aktie

'Jeg har svært ved at se, hvad der skal stoppe aktiekursen'

Langt foran indekset - se hans 11 aktier