Analyser

Et overset aktieselskab med loyale kunder

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Wirtek er en dansk it-outsourcingvirksomhed, der hjælper selskabets kunder med at udvikle softwareløsninger fra start til slut. Hovedkontoret ligger i Aalborg, og man råder over tre udviklingscentre i Rumænien. Selskabet er etableret i 2001 og har været børsnoteret på First North siden 2006. Wirtek har meget loyale kunder, idet mange af dem har været faste kunder i mere end ti år.

Wirtek opererer på et marked, der spås gennemsnitlige årlige vækstrater på 7,7 procent frem til 2027. Her udmærker selskabet sig dog ved at præstere langt højere vækstrater. I april 2021 købte Wirtek det rumænske selskab CoreBuild, hvilket for alvor har åbnet op for internationalisering. Sidste år lykkedes det at indgå samarbejde med en amerikansk kunde inden for el-bilsindustrien, ligesom der er kommet en del nye kunder indenfor energisektoren.

Netop internationalisering er et vigtigt element i selskabets Accelerate25XL strategi, hvis mål er at opnå en gennemsnitlig årlig salgsvækst på 30 procent frem til og med 2025. Intentionen er at foretage mindst et opkøb inden slutningen af 2025, og selskabet er finansielt rustet hertil. Den langsigtede historik styrker mig i troen på, at de finansielle mål bliver nået, og at selskabet inden udgangen af 2025 bliver oplistet fra First North til hovedbørsen jævnfør den lagte strategi. Wirtek er en overset aktie, hvilket dog formentlig ændres, når der sker notering på hovedbørsen.

Op eller ned: Har strategi om at søge optagelse på hovedbørsen (Small Cap) i 2025

Børskode
WIRTEK

ISIN
DK0060040913

www.
wirtek.com

Anbefaling
AFVENT KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.